perhesurmien saama julkisuus

minua ahdistaa nämä tapaukset ja pakko saada jollain tapaa käsitellä asiaa. mitä mieltä olette? ruokkivatko tapahtuneet mahdollisesti seuraavia, joita ei edes soisi tapahtuvan? miten minusta tuntuu, ettei aiemmin ole tällaisia juurikaan ollut vaan tämmöinen surma-aalto on ihan hiljattain, vuoden sisään, noussut. mutta siis, muutaman uutisen olen lukenut, joissa on kerrottu tapahtumien kulku. en tässä ala erittelemään niitä, mutta mielestäni ne ovat aivan hirvittävän yksityiskohtaisesti kerrottu ja ihan ilman vilkasta mielikuvitustakin mieleeni piirtyy kuva tapahtuneesta. ja aina uuden tapahtuessa vedetään vanhatkin uutisointiin mukaan ja kuukausien kuluttua tutkintojen valmistuttua tiedotetaan taas kovin näkyvästi. todella raskasta heille, jotka joutuvat rankan surutyön eteen läheisten äkillisen poismenon johdosta.

26.4.2012
äipsyli
äipsyli

satumammaa täysin peesaten. 

mä en oo edes aikasemmin tuota tullut ajatelleeksi että pienetkin niitä lööppejä lukee (oma esikko kun ei lue kuin pakottamalla) mut moni eka luokkalainenkin jo lukee sujuvasti.

ehottomasti joku adressi että saadaan nuo lööpit kuriin!!

28.4.2012
Boco
Boco

Kaikki oleellinen munkin mielipiteestäni on jo esitetty edellä olevissa lausunnoissa, mutta mun täytyy puuttua uutisointiasiaan siinä että Suomessa on olevinaan yksilönsuoja ja tuossa viimeisimmässä tapauksessa kun isä tappoi vaimon ja pienet lapset, ni mieheni työkaverin vaimo teki töitä Googlen kanssa 2 minuuttia kun tiesi kuka tää isä oli. Että siinä sitä yksityisyydensuojaakin. Miksi noi tapahtumat pitää kertoa niin yksityiskohtaisesti?

Aivan hirvittävää, muuta en voi sanoa näistä tapahtumista ylipäätään.

27.4.2012
misukka
misukka

eikä se oo aina isä..onhan noitakin kun äiti tappaa lapsensa.. muutama vuosi sitten Raisiossa äiti tukehdutti 2 lastaan leluarkkuun, justiin oli että oli jonkun eorriidan myötä äiti tappanut pari lastaan..ja ja .. nä on näitä kun väkisn lööpeissä silmiin ottaa,mut en halua lukea ko uutisia ollenkaan :(

27.4.2012
satumamma
satumamma

mustikalla hyvä itea!! ei muutako adressia väsäämään ja laitat sitte linkin tänne ni allekirjoitetaan :))

27.4.2012
satumamma
satumamma

joo satumamma puhuu just asiaa! pitäsköhän laittaa päivi räsäselle viestiä :D ois sille kerrankin juttu ihan oikeesti mikä ois tekemisen arvoinen.

27.4.2012
mustikka88
mustikka88

monella on asiassa pointtia. Minä taas haluaisin puuttua tähän lööppiotsikointiin.. oikeastaan ennekui neriskoiseni oppi lukemaan,en edes huomannut noita kissankokoisilla kirjaimilla varustettuja iltasanomien ja iltalehtien mainoslööppejä kauppojen ulko-ovilla yms.. muistan ensimmäisen jutun joka näin otti islmän,ja vain siksi,kun pieni esikoiseni kysyi miksi äiti tuo isä on tappanut perheensä kirveen kanssa?

sensaatiohakuisuus näissä lööpeissä on vain vuosien varrella lisääntyny..

 

ihmettelen syvästi miksi mikään lakipykälä ei puutu siihen että pienet,lukemaan oppineet lapset näkee näitä mainoksia ja lööppejä? kun muuten ollaan niin niuhoja, tupakit piiloon ja alkoholia ei saa mainostaa jne.. siis en tarkoita etteikö ole hyvä juttu että nuoritla vaikeutetaan päihteiden saanti, mutta eikö muka nämä lööpit aiheuta lapsille liian suuria päänvaivoja?!! kaikkea kun on niin kovin vaikea selittää pienille lapsille miksi tällaista tapahtuu..

27.4.2012
satumamma
satumamma

Toisaalta asian voi ajatella myös siltä kannalta että tuo asian julki tuonti alentaa kynnystä näiden mieleltään sairaiden hakeutua hoitoon. Plus että hoitohenkilökunta ottaa vakavemmin tällaset riskitapaukset. Mutta on se kyllä kamalaa miten yksityiskohtasesti noista kerrotaan, sen tilanteen tosiaan näkee sielusa silmin kun juttua lukee. Ja mässäillään ja mennään haastattelemaan naapurit sun muut että jos jotain vielä irtois lisää että juttua saatais..

Ja mitä tulee siihen että miks ei hälytyskellot oo soinu niin kyllähän ihmiset elää ties millasissa parisuhteissa joissakin tapauksissa lähes koko elämänsä. Esim jos tilanne on aina ollu sellanen että väkivalta on jossain muodossa kuvioissa niin siihen turtuu. Osaltaan tällaset uutiset voi myös auttaa sellasta joka elää esim narsistisen kumppanin kanssa, se voi avata silmät ja ihminen tajuaa hakeutua turvaan.

27.4.2012
Omenahillo
Omenahillo

munkin mielestä noita hehkutetaan ihan liikaa mediassa, ainahan näitä on tapahtunu, miksi ne masentaa muita ihmisiä moisilla uutisilla ja ei varmaan lähisuvusta tunnu kivalta kun iltalehdet keksii meheviä otsikoita.

joo ja tää varkauden puukotusjuttu, siis mitä helkkaria, tollasille pitäis antaa kuula kalloon, ihan älytöntä laittaa taysholhoukseen vankimielisairaalaan, kellariin rottien joukkoon vaan tollaset älyvapaat tyypit. jos oisin ollu sen 18- vuotiaan tytön äiti, oisin tappanu sen puukottajan jos kääsiini oisin saanu, ja istunu mieluusti pari vuotta linnassa kun se että tiedät koko ajan että elätät tätä paskaa verorahoillasi..

27.4.2012
mustikka88
mustikka88

Voi kun ihana lukea et edes joskus jossakin asiassa joku jaksaa ajatella uhrien/uhrien omaisten näkökulmaa! Mie olen tässä vetäny yhden naisen kampanjaa koskien ihan toisenlaisten rikosten uutisointia, ja tuntuu et niissä jutuissa koko muu Suomi rynnii mielipeidensä julkistamisen kanssa kaikkien uhrien ylitse tajuamatta mistään mitään. Liian herkkä olen siihenki ja itkin koko eilisen illan voimatta kertoa edes heilalle mikä vaivaa...

Mutta perhesurmista mie en oikeen tiedä. Mie olen vissii kokonaa sulkenu silmäni niiden uutisoinnilta ni saa pieni pää lomaa liian suurten ja kipeiden asioiden pohdinnalta.

26.4.2012
Sralla
Sralla

on noita ollu iät ja ajat, uutisoitu vaan pienemmin. Mutta on ollut, ja oon esikoistakin uotellessa 9 v sitten itkeskelly sympatiaitkuja, kun etenkii yksi tapaus jotenkii liikautti sydänalaa. Ehkä nykyinen uutisointi on sensaatiohakuisempaa, mutta enpä usko että nuo tapahtumat ruokkii uusia.

26.4.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...