Hammaslääkäri pelkoisia?!

Onko täällä muita kyseisestä pelkotilasta kärsiviä? Kun omat hampaani kuitenkin vaikuttavat tavallaan lapsen hampaisiin ja niiden kehitykseen, ja tiedän että minulla on esim. reikiä joiden pitäisi jollain tavalla vaikuttaa vauvan kehitykseen. Olisiko jollakulla omakohtaisia kokemuksia kuinka pakollisesta hammaslääkäri käynnistä(-eistä) tämän pelon kanssa selviytyisi? Kun itselläni on taipumus paniikkikohtauksiin joutuessani edes istumaan hammaslääkärin tuoliin, saatika sitten että hän ronkkisi suutani.

24.4.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

minä vetkutin raskausajan tarkistusta niin pitkään ku pystyin. Sit irtos paikka semmosesta hampaasta jolle oli jo annettu tuomio et se pitää poistaa. Eivät sit suostuneet sitä poistamaan raskausaikana ja päädyin tarkastusjonoon. 9kk kesti se jono ennen ku pääsin, eli vauvaki oli jo 6kk silloin. 4kk ajan kävin parin viikon välein hammaslääkärissä ku oli niin paljon tehtävää ja vikalla reissulla sit poistettiin vohdoin se hammas jonka takia olin jonossa. Nyt yhtä hammasta tykyttää, mua jo varoteltiin et se voi mennä juurihoidettavaksi. En odota sitä millään tavalla innokkaana mut ikävä olla ku hampaisiin sattuu.

Minä heti ilmotin et mun suuhuni ei kosketa ilman puudutuksia koska minä myös pelkään hammaslääkäriä. Mut asennoiduin niin, että se on vaan hoidettava ja se auttoi kyllä jonkin verran. Oon aika jäärä ku jotain päätän.

24.4.2012
misukka
misukka

joo mä puhuinkin asiasta tänään jo neuvolassa, ja sielt sanottiin kutakuinki niin että mun ei oo mikään pakko korjauttaa hampaitani nyt raskauden aikana, kunhan vaan meen käymään hammaslääkärissä jonkun sortin neuvonpidossa missä kerrotaan kuinka voi edes auttaa tulevan vauvan hampaiden hyvin vointia.. ja toi oli oikeestaan aika suuri helpotus kuulla, ja hyvä tietää että suomesta löytyy ymmärtäviäkin lääkäreitä.. jos siellä neuvonpidossa ei sanota että on täysin välttämättömän pakollista korjauttaa hampaitani, niin mieluummin odotan siihen asti että lapsi syntyy ja vähän kasvaa, ja alan sitten hoitamaan asioita, kun ei tarvitse pelätä vaikutuksia vauvaan :) (es.mes. hirveä stressi ja pelkotilat kolmea päivää ennen :D)

24.4.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...