loppuivatko synnytyskivut heti synnytettyäsi?

tästä olisi "kiva" kuulla. itselläni kaikki kivut loppuivat heti lapsen syntymän jälkeen. olo oli hieman hutera, kun tolpilleni pääsin, mutta muuten en ollut kipeä. maidonnousua rintoihin ja jälkisuppareita en tässä ala erittelemään vaan ne ovat oma juttunsa.

21.4.2012
äipsyli
äipsyli

tarkoitin siis että jollekin tulee noi liitoskivut ,jollekin ei ja jollekin pahemmin kun toisille muttei tosiaan ole mikään sääntö :D kirjoitin yhessä kohtaá vähän hassusti. ja lasken ne sen takia synnytyskivuiksi koska hormonit ei olisi heitellyt ilman synnyttämistä ja en epid. aikana tiedä vaikka kivut ois sillon jo alkanu esim vauvan laskeutuessa :D ja oli se alapää kyllä hellänä pari päivää jos siinä ois varsinaiset synnytyskivut :)

14.6.2012
AMP91
AMP91

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

14.6.2012
AMP91
AMP91

ei loppuneet, symfyysi eli häpyluuliitoskivut alkoi heti ja söin niihin 1600mg särkylääkettä 3krt/pv :S kävelin myös kepeillä viikon ja siis kävely ja istuminen oli niin kamalaa että kyyneleet tuli aina silmiin, myös istumaanmeno oli aikas haaste, hoitaja oli kattonut kellosta että mulla meni 45min kun kävin oman huoneeni vessassa :D uusi ennätys kenties? fysioterapeutti ja gynekologi kävi mua vähän väliä tutkimassa kun en osannut kertoa mihin sattuu ensisynnyttäjänä kun en yhtään revennytkään.. sitten yksi tomera hoitaja ja f.terapeutti yhdessä päätyivät siihen lopputulokseen että ne on symfyysikipuja joista en ollu koskaan kuullutkaan, on kuulemma ihan semiyleistä mutta ei tosin näin vakavana että kepit saa.. monilla on sitä tietämättään lievänä pari päivää ja sitä kans aatellaan vaan et johtuu siitä kun mukula sieltä jostain alhaalta tupsahti.. sehän siis johtuu raskaushormonien nopeasta heittelystä synnytksen jälkeen mikä löysyttää tän häpyluuliitoksen semmoseks et kaikki tossa lantion aluella vaan rutisee ja paukkuu.. toisilla pahemmin ku toisilla.. mulla siis harvinaisen pahasti mutta siis kipu oli 1000 kertaa pahempaa kun itse synnytys joka olikin melko helppo ja kivuton epiduraalin vuoksi =) tukivyö olisi myös auttanut ja hyvä peruskunto jota ei siis ollut :D siitä selvittin sitten parissa viikossa joka on ikuisuus kun odottaa vaan koska voi kunnolla hoitaa vauvaa. kipu loppu ku seinään kun hormonitaso romahti vaan yks päivä =) se oli hienoa se, pääsi autoon tai kuselle ilman itkua ja huutoa ja vielä alle vartissa :D! pahin kipu mitä oon koskaan kokenut! harmi ettei tästä saa paljoa tietoa mistään.. ei onneksi ole mikään uusiutuva vaiva eli ihan arvalla mennään tuleviin synnytyksiin.... mutta siis on harvinaista ja varsinkin se että nainen osaisi nimetä kyseisen kivun jos ei sitä ennen ole ollut ja menee monella nopeasti ohi kun vaan muistaa levätä ja levätä =)

14.6.2012
AMP91
AMP91

Täytyy tunnustaa et sutuaasti oon unohtanu kaiken. Sen muistan, et istuminen ja vessaskäynti oli tuskallista mut mitään muita kipuja en kyl enää muista.

13.6.2012
Mummy83
Mummy83

Synnytyskivut kyllä loppuivat, paitsi niitä ollutkaan esikon syntyessä kun epiduraali vei ne ihan kokonaan (mikä pettymys! ;) ). Mut noita jälkisuppareita kyllä. tosin esikosta ei niitäkään. mut sepä meneekin niin että mitä useempi lapsi, sitä enemmän kohtu joutuu tekemään duunia kutistuakseen taas, mistä seuraa kipeempiä jälkisuppareita. Itse sanoisin että ne jälkisupparit on synnyttämisessä pahimpia. Näin neljän jälkeen ainakin...

12.6.2012
virtaus
virtaus

Mullakin loppui kaikki kivut sillä kertaa, kun poika oli syntynyt. Mulla ei ollu juuri ollenkaan mitään jälkisupistuksia (?) Tosin yksi synnytys vasta koettuna. Ilmeisesti kipeämmät jälkisupistukset on, jos on aiemminkin synnyttäny?

11.6.2012
Sari55
Sari55

Heh... Mä olen synnyttänyt leikkaamalla ja kyllä ne kivut tuli kovana vasta synnytyksen jälkeen. ;) Juniorista oli ihan hirvittävät jälkisupistukset. Mikä osaksi varmasti johtui siitä kohtua supistavasta tipasta joka meni tiputuksena suoneen kaksinkertaisella vauhdilla kuin oli ollut tarkoitus... kiva!!! Hyvä etten yhtä hoitajaa potkaissu ku se niin kovasti ihmetteli kuinka hyvin mun kohtu on jo niin supistunu... no se oliski ollu jos jos ei olisi ollu!!!=)

Noin pari viikkoa meni että leikkauksesta kunnolla toivuin...Viikon söin lääkkeitä. kaksi päivää (1 1/2 vrk) niitä kovia, unettavia, lämpöätuottavia huumeita. Sairaalassa silloin tajusin etten yhtään ihmettele huumeittenkäyttäjiä/väärinkäyttäjiä, niihin olis tosi helppo jäädä koukkuun.

22.4.2012
myrmeli
myrmeli

jos ei jälkisuppareita ja repeytymä kipuja lasketa niin juu, kivut loppui siihen. jälkisuppareista sen verran että tän kolmannen kohdalla jo osasin varautua ja otin särkylääkettä ennakkoon vaikka nekään kaikkia peitonnu mut silti..

22.4.2012
Boco
Boco

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

22.4.2012
AMP91
AMP91

ei ihan kaikki. Kakkosen odotuksessa lantio levisi vissiin paljon että edelleen kun mies sattuu sopivasta kohtaa häpyä painamaan ni mie melkein kiljasen kivusta ja vauva täytti just 1v. Mut kyl kaikki suuremmat jäi saliin.

Jälkisupparit oli kakkosesta aivan järkyttävät, epäilin jo kohtutulehdusta ku sattu niin s****nasti. Esikostakin ne oli ihan reippaat et kyllä tunsi.

21.4.2012
misukka
misukka

kyllä istukka vaikka olikin yli kilon tuntu plussapallon pierasulta :D lähinnä sekin helpotti oloa ...

21.4.2012
imppuliina
imppuliina

kaikki ok. 4 tunnin perään oisin voinu jaksaa lenkille lähteä :D ei mitään unia nyt sentää :D

21.4.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...