Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Minihepariini valmisteet raskausaikana

Hei, onko täällä muita jotka joutuvat pistämään itseensä hepariinia (klexane/ fragmin)? Mulla aloitettiin Klexane + Disperiini vkolla 12, ehkäisemään verisuonitukoksia. Perinnöllistä taipumusta ei ole mutta lääkitys aloitettiin koska 12/2010 rv 30 ensimmäinen vauvamme menehtyi kohtuun. Syyksi selvisi verisuonitukokset istukassa ja napanuorassa. Nytkin virtaukset lääkörin mukaan olivat kireät..

20.4.2012
jonna84
jonna84

Minä pistin esikoisen aikaan tuota Klexanea itteeni , kun katkasin nilkkani rv 32. Piti siis pistää raskauden loppuun asti.  Mutta terve lapsi syntyi rv. 39+5, kävelin kepeillä sinne rv. 38 asti, ku kipsi oli jalassa...

10.5.2012
Jentsu
Jentsu

Nyt viikko sitten nostettiin Klexanea 60mg ihan vaan veriarvojen perusteella. Nyt odotellaan sitten vkon 20 rakenneultraa että miten mahassa voidaan.. on se kun ei voinauttia raskausajasta yhtään.

10.5.2012
jonna84
jonna84

Kiitos vastanneille!

Mulle tuo minihepariini on sinällään tuttu ammatin puolesta, mutta sitten kun sitä joutuu itse käyttämään niin ei olekaan sama asia :) nyt oon reilun viikon Klexanea pistäny ja disperiniä oon syöny vkolta 8 lähtien. Viikon päästä olis sit ekat verikokeet. Kovista päänsäryistä oon nyt sitten käsinyt :( Ihmetytti vaan tuo lääkärin "kireät virtaukset" kommentti kun ei sitä sen tarkemmin selitellyt..

20.4.2012
jonna84
jonna84

Mulle aloitettiin klexane hoito heti kun todettiin että olin raskaana.(ennen sitä käytin marevania) Kun elokuussa -11 oli keuhoemboolia. Pistelen sitä nyt 2 kertaa päivässä ja kaikki on mennyt hyvin. Toki siitä pistelystä tulee mustelmia mutta sehän on pienin haitta. Koko odotuksen aikan olen ollut tiheässä valvonnassa äitipolilla ja klexane pitoisuutta veressä tarkistetaan kerran kuukaudessa. Koko raskauden aikan vauva on voinnut hyvin klexane hoidosta huolimatta. Nyt on jo viikkoja 33+3.

Ota ihan rauhallisesti vaan. Tsemppiä vaan sinulle!

20.4.2012
iitu_86
iitu_86

Heippatirallaa!

Mulla aloitettiin tässä viimeisimmässä raskaudessa primaspan hoito vkolla 12. Esikoinen syntyi rv:lla 30+5, raskaus jouduttiin purkamaan tuolloin kun mulle iski raskausmyrkytys ja sikiöaikainen kasvu oli  huonoa. Istukka oli huonossa kunnossa ja virtauksissa häikkää sekä istukassa että napanuorassa. Joten siksipä tässä toisessa raskaudessa aloitettiin toi primaspan heti suosiolla turvaamaan kasvua ja virtauksia. 100mg:sta söin 1 tabun päivässä ihan synnytykseen saakka. Virtauksia seurattiin ultralla tihennetysti koko raskauden ajan, pisin väli tais olla 1kk silloin viikkojen 20-30 tienoilla, sit loppuajasta n.2 viikon välein. Välillä virtauksissa oli huonompia hetkiä, sit taas normalisoitu. Vkolla 41+1 poika syntyi painaen 3385g. Istukka oli kätilön mukaan ihan hyvän näköinen , vähän kalkkeutumaa.

Täällä lääkärit haluaa alottaa tolla primaspanilla ja mulle väläyteltiin kans klexanea/fragminia jos ei pelkkä primaspan olisi auttanu virtauksiin. Sullahan tietysti ensimmäisen raskauden pohjalta suurempi syy alottaa heti "kunnon hoito".

Ainoo mitä haittapuolia tuohon primaspan hoitoon, tai ylipäätänsä verta ohentaviin, ikenet vuoti verta, mustelmia tuli aluksi helpommin. Kyllä nyt on ihana pestä taas hampaat kun ei veri valu :) Niin ja muistuta neuvolassa että muistavat ottaa hemoglobiinin joka käynnillä :)

Tsemppiä loppuraskauteen!!

20.4.2012
iputin
iputin

Itsellä ei ole ollut, mutta nostan tätä.

Ole rauhallisin mielin!

20.4.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...