olen vain äiti..

Kerroin jo aikasemmin mieheni mahdollisesta syövästä ja sairauksista,nyt olen itse aloittanut työt,olen saanut tt sopimuksen eli töihin tarvittaessa.Olen itse ajatellut että tekisin n 10 päivää/kk max. Lapset on 3,5kk ja 2,5v. Tiedän että lapset on pieniä mutta ne on joko mieheni hoidossa kotona,mummin tai lastenvahdin kanssa.Teen 4-8h päiviä sopimuksen mukaan. Mulle työt on miehen sairauden ja äitiyden takia nyt henkireikä,lisäksi en tiedä että jos menetän mieheni en haluaisi jäädä tyhjän päälle vaan että mulla olisi työ ja elämä kondiksessa.Mutta kuulen jatkuvasti mieheltäni että sun paikka on kotona,voit tehä pari päivää kk.Saan haukkuja myös siitä kuinka lapset olis kannattanu jättää tekemättä kun haaveilen vaan urasta. En koskaan ole ollut näin tyytyväinen itseeni kun nyt,haluan olla muutakin kuin vain se äiti.Työt on myös mulle sitä omaa aikaa,mulla ei o9le harrastuksia tai mitään muuta mihin menisin YKSIN :) Olenko mä nyt niiin hirveä äiti vai kiukutteleeko mieheni nyt turhaan?

19.4.2012
ELLu90
ELLu90

Kiitos AlliU kommentistasi ja "vertaistuesta" ja tietysti muutkin.

Sain nyt tehdä 5päivää töitä ja nyt huomenna mies lähtee ekoihin syöpähoitoihin,jään sit lasten kans kotiin,paljon mukavempi olla kotona kun on saanut olla töissä ennen tätä. Jaksaa paljon paremmin.Kaukaa kun näkee lähelle ja todellakin tarvin oman ajan paeta myös miehen sairautta,en voi pysähtyä paikalleni,pelkään romahtavani jos mulla ei ole muuta elämää kun vaan koti.

Miettimällä kun asiat ei vaan parane ja töistä kun rahaa saa aina ja se nyt tulee tarpeeseen koska miehen lääkärikulutkin pitää maksaa..

20.4.2012
ELLu90
ELLu90

En tiedä minkälainen syöpä teillä on kyseessä, mutta ymmärrän ainakin osittain tunteesi. Mulla oli rv 18+ muistaakseni, kun mun avokilla todettiin todella aggressiivinen kivessyöpä. Joo toki, siitä "versiosta" mikä mun a.puolisolla on selviää n.80% sairastuneista. Ei se tieto silti helpota sillä hetkellä. Toisaalta näin jälkeenpäin ajatellen mietin, että raskaus suojas mua pahimmalta järkytykseltä, koska oli pakko ajatella vauvaa. Ei ollu varaa "romahtaa". En tiedä mitä olisin tehnyt jos en olis käynyt töissä, päässyt kotoa pois ja sairautta "karkuun" edes 8h ajaksi. Selkävaivojen ym. iskiessä kävin silti töissä, vaikka todellakin olis pitänyt pysyä kotona. Ajatus kotona lorvimisesta kauhistutti. Kotona oli myös melko kireä tunnelma monta kuukautta leikkauksen jälkeenkin. "Se muuttaa ihmistä" oli yleisin kommentti. Hän oli tosi ärtynyt, tiuski pienistäkin asioista. Avokki leikattiin elokuussa ja toistaiseks kontrolleissa on arvot ollu kohdillaan. 2kk välein joutuu käymään varjoainekuvauksessa, röntgenissä ja verikokeissa. Ens vuonna väli pitenee jopa 3kk:teen. Meni nyt vähän aiheen sivuun, sori :)

Ei työssä käyminen susta huonoa äitiä tee! 10pvä/kk ei ole paljoa varsinkin jos työpäivät vaihtelee 4-8h välillä :). Pitää myös muistaa oma hyvinvointi! Jokaisella tilanne on niin eri. Ja iso plussahan se raha on, sitä kun ei harrastuksista saa ;). Ite en vielä halua palata töihin(vakkari duuni odottaa), mutta tossa sun tilanteessa ymmärrän päätöksen hyvin! Miehes voi kiukuta myös sen takia, että toivois sun olevan kotona, koska nuorin on niin pieni vielä. Kiukun aihe voi olla sairaus, myöskin mustasukkaisuus/omistushaluisuus. Oli syy mikä tahansa, pitää se hänen vaan hyväksyä. Voimia! :)

20.4.2012
AlliU
AlliU

Noh, asenteissa näkyy suomalaisten työmoraali. :) Mikset sie sais tienata rahaa sun perheelle? Totta kai saat! Lapsen hoito on järjestetty kotiin joten mitä nää nyt itkee... Toki toi juttu sun miehen kanssa täytys selvittää et mikä hällä sielä oikeesti kaihertaa...

20.4.2012
Sralla
Sralla

Jos lapsesi ovat hyvässä hoidossa sinun ollessasi töissä, niin ei tuossa ole minusta mitään ihmeellistä.. Ja kerran voit sopia työpäivän pituudesta aika joustavasti, niin sehän kuulostaa hyvältä. Jos sinun on muuten vaikea saada omaa aikaa, niin ota ihmeessä tuollainen työ vastaan, jos sinusta tuntuu että se on tärkeää oman itsesi kannalta! Jostain syystä saan miehestäsi sellaisen kuvan, ettei ainakaan harrastuksiin sua "päästä"..?

19.4.2012
ertsu
ertsu

Mä ymmärrän osittain halusi lähteä työelämään.

Mulla oli joku ihan järjetön hype päällä kakkosen synnyttyä, me mentiin ku aropuput ympäri ämpäri joka suuntaan ja ku vauva oli 4kk ni olin jo ihan kypsä kotona oloon. Mä olisin varmaan lähteny töihin vaikka heti jos joku olis töitä tarjonnut. Pari kuukautta myöhemmin olo oli tasottunu ja en voinut kuvitellakaan, että olisin töihin lähtenyt. Kun äippäloma loppu ni olin vaan tyytyväinen ettei ollut työpaikkaa vaan sain jäädä kotiin vauvan kanssa.

Nyt se työpaikka-asia kolkuttelee takaraivossa samalla kun tunteet sanoo ei töille ennen ku tuo pieni edes kävelee. Kuka tietää kauanko siihenkin menee ja toisaalta hoitopaikka on olemassa elokuusta eteenpäin.

Varmasti tarvitsisit ja kaipaat jotain omaa, mutta olisiko joku harrastus parempi vaihtoehto. Kyllä sinä itsellesi työpaikan löydät sittenkin kun äitiysloma loppuu. Ihan varmasti. Toisaalta 10pv/kk ei ole mitenkään järjettömän paljon.

Kurjaa sinun kannaltasi, että lähiympäristö tuolla tavalla haukkuu ja lyttää sinut mutta ymmärrän tavallaan heitäkin. Ehkä heidän mielestään olisi parempi nyt toistaiseksi keskittyä ihan vaan perheeseen eikä lähteä töihin. Ilmaisevat vaan asiansa tökerösti. Ei 10pv/kk ole mitään uraan keskittymistä. Pakomatka se on.

19.4.2012
misukka
misukka

Mä luulen että kun mieheni on muutenkin hyvin omistushaluinen ja mustasukkainen ihminen niiin yrittää hallita mua entistä enemmän nyt.

19.4.2012
ELLu90
ELLu90

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

19.4.2012
immortal
immortal

ai joo sulla olikin 3,5kk ikäinen vauva joo. siinä tilantees en varmaa pystyis jättää lasta ilman äitiä vielä. yrittäisin vaa kituuttaa tossa tilantees.

19.4.2012
immortal
immortal

mun mielestä nainen saa tehdä myös töitä etenki tollasessa tilanteessa. mä en varmaa kestäis ajatella että miehelläni ei ole paljoo elinaikaa välttämättä. mutta joo kyllä kotiäidinkin pitää saada töitä tehdä jos haluaa. ei lapset ole este siihen. ei se sitä tarkota että kun on lapsia että ei voi töitä tehdä onhan ne jo se ikäsiä että voi jo vähän aikaa töitä tehdäkkin. tai mun mielestä en tiiä sitten muitten mielipidettä.

19.4.2012
immortal
immortal
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...