G: Nukkumaanmenoaika 8kk --

Niin, eli mihin aikaan teidän 8kk ja vanhemmilla muksuilla alkaa iltahömpät ja mitä se pitää sisällään? Koska mennään nukkumaan? Koska aamulla ylös?   Aloin tossa pohtimaan syntyjä syviä ja lisäksi tätä asiaa. :D Meillä siis 8,5kk ikää ja iltasysteemit alkaa klo 18:00 yökkärinvaihdolla. Tätä seuraa iltapuuro ja maito, syöty n. 18:30, sitte telmitään hetki unilelun kans ja odotellaan josko tulis kakka, ja sit vaihdetaan vaippa. Vaipanvaihdon jälkeen luetaan iltasatu ja sitte viimesenä Gaviscoonit tupiin ja muutama min syleilyä ennen sänkyyn kipuamista. Nukahtaminen tapahtuu jossain välillä 19:00-19:30. Ja aamulla ylös 6:00-7:30 (todella pirteenä tunnin välein heräämisen jälkeen, pannu kahvia kiitos ;D). Mietin nyt vaan sellasta et millon tän ikäsen "pitäis" mennä nukkumaan?

18.4.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Niin ja tämä rytmi on vauvan kanssa ollut noin 4kk iästä eteenpäin. Ihan itse hän on sen luonut itselleen. Alkuun meni nukkuu ysiltä mut ku honas et aamulla pitää herätä seiskan aikoihin ni aikaisti omaehtosesti iltaunille menoa tunnilla.

Nyt valitettavasti pomppii pystyssä jo viiden jälkeen ku herää isännän töihinlähtöön. Viimestään kuudelta on jo täysi show menossa. Yritän sit ite vielä lekotella sinne 10 vaille seiskaan ku kännykkä huutaa herätystä. Vauva saa aamun tissittelyt tuossa välissä.

26.4.2012
misukka
misukka

Meidän 1v menee nukkumaan kahdeksalta, jos menee sen yli ni alkaa oleen niin yliväsy ettei mitään järkeä. Iltapuuron syö seiskalta, sit leikitään vielä ja 20-15 vaille 8 lähetään iltatouhuille eli vaatteet pois, potalle, kylpyyn, yökkäri niskaan, hammaspesu, hyvät yöt, tissittelyt ja petiin koisaan.

Esikko 6v syö kans puuron seiskalta, ja iltatohinat alkaa pikkuveikan perästä ja nukkumassa on puolen yhdeksän maissa.

26.4.2012
misukka
misukka

meiän esikko oli niin helppo että meni 4kuisesta asti klo 20 nukkumaan aina. ja aamulla klo 8 herätin sen aamutoimille. ja edelleen laitetaan nukkumaan klo 20 ja ikää 1v 9kk.

26.4.2012
mustikka88
mustikka88

meillä on menty unille 20-21  välillä ns. kouluiltoina jo parin kuukauden iästä, aamulla on noustu sitte viimestaan kaheksan aikaan. Tämä siksi ku on hirveen paljon helpompaa ku kaikki lapset on samasssa rytmissä :D Päikkärit on sitte vähentyny iän myötä :)

18.4.2012
riu
riu

Meillä tuo poika (eilen tuli 9kk täyteen) meni vielä ennen viime viikkoa nukkumaan 21 aikoihin ja heräs 07.30-9.00 aikoihin, mutta nyt kun viime viimekolla oli kuumeessa ja kovassa yskässä ja nuhassa, meni unet vähä päin mäntyä.. 

Onneksi ei tosin kuin reilulla tunnilla heitä unet, eli yöunille meno siirrettiin suosiolla 22:teen, kun ysiltä sänkyyn vietäessä huuti ku hyeena, eikä sitte millään voinu alkaa nukkumaan..

20.00 aikoihin vaihdetaan yökkärit (melkein joka toinen päivä punkkaan tuolloin ja sitte yökkärit), iltapala siinä 20.30 aikoihin, ysiltä yritän viedä sänkyyn, mutta otan takasin olohuoneeseen, jos tulee tuo hirveä huuto ja sitten kun näyttää tarpeeks valmiilta sänkyyn, niin sitte vien sinne.. Ja sänkyyn päin annan maitopullon.. 

Aamulla herää siinä 9-10 välillä.. (joka itselleni taas helpompaa, kun ei tartte seiskalta nousta ylös:D)

Ja aikasemmin tuo nukkumaanmeno oli niin helppoa, ettei tarvinnu kuin viedä sänkyyn ja "pönkätä" maitopullo peiton avulla, että poika sai juotua, niin alkoin nukkumaan, mutta nyt tosiaan vähän eri juttu.. Saa nähdä jääkö tää rytmi nyt tälläseksi, vai muuttuuko missään vaiheessa "normaaliksi"..? :D

Päikkäreitäkään ei tosin nuku kuin joko yhdet 2-2,5 tuntia (joskus 13-17 välillä) tai kahdet tunnin mittaiset (joskus 12-14 aikoihin ja 16-18 aikoihin), päikkäritkin riippuu vähän päivän tekemisistä, jos ollaan vaan kotona, yleensä nukkuu nuo yhdet pitkät päikkärit, mutta jos on aamupäivästä/iltapäivästä menoa, silloin nukkuu autossa/makuuasentoon käännetyissä rattaissa aina kun johonkin menee.. Ei olla vielä yhtäkään automatkaa tai kävelylenkkiä saatu tehtyä ilman, että tuo nukahtaa.. :) Muuten tuollakin on hyvät unenlahjat, kun nukahtaa, niin ei helposti herää, mutta nyt tuo unille meno tullut vaikeaksi..

Olipa taas paljon epäselvää tekstiä, mutta kai siitä jotakin selvää saa :D

18.4.2012
Ritu303
Ritu303

Kun poika oli 8kk niin unille mentiin siinä 22-22.30 ja unta riitti sinne 9-10. Iltapäikyt otti siinä 18-19. Joskus 21 alkoi iltapesut, puurot, hellittelyt ja vellittelyt :)

18.4.2012
Felize
Felize

Meillä mentiin ennen niin et klo 19.30 alotettiin iltatouhut ja klo 21 nukkumaan, mut sit kun tossa välillä oli lapset hoidossa, niin piti herätä aiemmin, niin nukkumaanmenoki aikastu ja nyt iltatouhut alkaa tuossa hiemän ennen klo 19 ja nukkumaan viimestään klo 20. tytöt siis nyt 2 ja 4, tuo ekaks mainittu rytmi oli käytössä ihan jostain 6kk-

18.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...