koiraimmeiset apuva! :D

Meidän 7,5kk koiraneidillä on ekat juoksut. perjantaina muistaaksen alko vuoto.. tänään tuo onkin sit oireillu ihan kunnolla. vaikuttaa vähän masentuneelta kun nukkuu paljon enemmän mitä ennen, ei oikein jaksa leikkiäkkään ja sillon kun on hereillä, niin makaa vaan miun jalkojen juuressa lattialla. juu tiedän et on ihan normaalia ja sekin et syö enemmän. No meidän koiraneiti syö normaalisti kun pieni hiiri. annetaan kaks kertaa päivässä ruuan tähteitä ja koko ajan on koiralle on kuivanapusia tarjolla. osaa ite säännöstellä, et ei syö liikaa. normisti täytän kupin puolilleen napusia ja koira saa ne jotakuinkin syötyä ehkä kolmessa päivässä. no nyt kun on nuo juoksut niin koira on syöny tänään ne kaks tähdeateriaansa ja sit niitä napusia varmaan saman verran kun mitä yleensä neljässä päivässä! aamusta pistin taas kupin puolilleen, niin se olikin jo iltapäivällä tyhjä! :O Eli siis kysymys kuuluu, et pitäiskö miun rajottaa näitten juoksujen ajan tuon syömistä?  Sit mie mietin semmosiaki syntyjä syviä, että minkä ikäsenä koirat on täyskasvusia? ja jos jollain on pieniä narttukoiria, niin miten kauan on juoksut kestäny?  NYYYH! Mammalla ei oo enää yhtään vauvaa! :D

16.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
8-month-old baby

meillä pieni terrieri narttu ja ekat juoksut tuli 8kk iässä sen jälkeen tasan puolen vuoden välein nyt 3 tullut. syö ehkä vähemmän kuin normaalisti silloin. ja n.2vk tiputtaa punasta, ja ei mitenkään älyttömästi, tosin 2 ekat juoksut oli tarhassa. joo suojelee reviiriään haukkumalla enemmän kuin normaalisti ja haukkuu ihan ihme hommillekin. 

koirat kasvaa just noin vuoden ikään asti sen jälkeen vaan rotevoituu enää vähän. mutta mielellisesti minusta koira on aikuinen vasta 2 vuoden iässä. silloin jää se pentuhössötys pois. ja näytää toisille koirille tosissaan missä on rajat.

17.4.2012
mustikka88
mustikka88

Meille sanottiin et ekan juoksun jälkeen natusta tulis ns. aikuinen koira ja oppii sisäsiistiksi (viimeistään) yms. Noh, meillä näin kävi vissiin vasta toisen juoksun jälkeen, oppi salaa vaivihkaa sisäsiistiksi ja muutenkin "aikuistu" silmissä. 

Ruoka-asia, itse olen sitä mieltä että koiranruoka on koiranruokaa ja ihmisen ruoka on ihmisen ruokaa. Toki meillä hund saa ehkä kerran viikossa joku kuivuneen leivänkäntyn, mut ei muuta. Ei missään nimessä. Ja leivänkänttynsäkkin saa olohuoneessa, ettei oppisi kerjäämään keittiössä yhtään mitään. Ruuan saa kaks kertaa päivässä, kippo on n. 30min lattialla, jos ei hienoperseelle kelpaa siinä ajassa niin sit saa olla nälässä. Ja ruokaa saa ton kokoselle "juuri sen oikean määrän" eli n. 350-400g (2x n. 3dl). Ja sitä mitä Boco sanoi, tossa iässä koira on pentu eli pitäisi syödä vain pentusapuskaa. Raukan maha eikä suolisto kestä sitä ihmisen ruokaa, varsinkaan mausteita ja yhtälailla koiralla voi olla allergioita.

Pienistä koirista en tiedä, mut tolla meidän ketterällä sylikoiralla (20-25kg) juoksut on kestäny sellasen ömm, parisen viikkoa? Max. kolme.

17.4.2012
RJ89
RJ89
3 years, 11-month-old toddler

no pienil roduilla tuo täyskasvuisuus (aikuisuus erikseen) tulee jossain 8kk ikäisenä...ja nartuilla suurinpiirtein juurikin ekojen juoksujen aikaan.

ja tuosta ruoasta. ehdottomasti tähteet pois kokonaan ruokavaliosta, eihän koiranne ole syöttöporsas. eikä ihmisen ruoka ei todellakaan ole koiralle hyväksi...ainoastaa lihottaa. varsinkin pienillä roduilla...mä kyllä itse silloin tällöin annan tuon nuolla lautasen mut ei tulis mieleenkään joka päiväsenä ateriana pitää :o ja tuossa iässä koiran kuuluis syödä vielä laadukasta junior ruokaa jossa on pöperöt kohdillaan että saa hyvän ja terveellisen alun elämään. anteeksi ripitys, mut mä oon ite näistä niin tarkka. kasvattien omistajat oon ripittänyt kans :) meiltä lähteekin aina 2kk ruokapaketti mukaan ja sit kun tulee se aika (yleensä 10-12kk ikäisenä) niin laita niille sitten adulttia että siitä sit jatkavat.

17.4.2012
Boco
Boco

joo no mie jo pari viikkoo sitten veikkailin et joko ois juoksut tulossa kun kanto meidän ihmeeks pehmolelunsa sänkyynsä :D tosi harvoin myös haukkuu, niin olikohan torstai vai perjantai kun haukku aivan kauheesti meidän lehtitelineelle, jonka tytöt oli hiisannu keskelle olohuonetta. ja joo vetelä syöppö on joka hereillä ollessaan tosiaan joko makaa jaloissa tai sit tulee eteen istumaan pää kallellaan ja alkaa uikuttaa :D voiko siinä muuta tehä kun rapsuttaa? :D 

Onneks ei tosiian tiputtele kauheesti. tänään kävelin märän talouspaperin kans kämpän ympäri, niin taisin 5 tai 6 tippaa löytää lattialta. en niitten takia taida viittiä toista vaipalla kiusata :) ja tota täyskasvusuutta mietin vaan et kun toinen on niin pieni vielä ja ikää on jo tuon verran. tosin eipä nuo täyskasvusenakaan paina kun korkeintaan sen 5,5kg ja tuo on jo nyt reilu 3kg... :)

16.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

mie luokittelen haukut täysikasvuisiksi 1-2 vuotiaina, rodusta riippuen:) toiset ne tuppaa venymään myöhemmälläkin iällämuutenkin kuin leveyssuunnassa;)

tiedän yhen nartun joka kärsi  jopa synnytyksenjälkeisestä masennuksesta ja sai siihen tropitkin:D eli kylläne vain osaa  oikkuilla hormooniensa  kanssa kuin ihmiset:D eli siun haukkusi sitten juoksujen aikaa  on vetelä  syöppö x)

pist papanat vahtiin jottei nyt itteään palloksi ehi kolmen viikon aikana syömään:)

meillä siis juoksut kestää sen kolmisen viikkoa ja koirasta tullee vain rasittava. se vinkuu ja vikisee huomiota enempi kuin normaalisti ja on hirmu  levoton ja yrittää päästä riiulle joka hurtan kans:D

16.4.2012
Blanco
Blanco

etusivulle

16.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...