txt ,fb,sp yms

tuolla eräässä keskustelussa tuli esiin taas kerran luottamus, ja onko oikein lukea puolison txt viestejä,sähköposteja,fb viestejä jne..   puolesta ja vastaan oli jo paljon hyvää asiaa, mutta en halunnut sotkea aloittajan ketjua enempää,joten tein oman aloituksen asialle. Mun mielestä,vaikka ei salattavaa olekaan, ei lueta puolison viestejä. Ystävä on saattanu purkaa mieltään, eikä halua niitä' edes mun mieheni tietoon,vaikka tietää ettei tuo puhu asioita eteenpäin,en kerro miehelleni edes ystävieni murheita,ellei he erikseen anna lupaa siihen. silloin en ole itse luottamuksen arvoinen ystävälleni. Jos ystävä on purkanut mieltään vaikka fb yv:nä, en todellakaan poista viestejä joka lukukerran jälkeen,vaan on huomattavasti helpompi kun jättää koko viestiketjun talteen, voi tarkistaa mistä on aiemmin ollut puhetta jne.. eri asia joku kertaluontoinen juttu,jonka voi poistaa. vaikka minä joudun lukemaan yritysten (mieheni) sähköposteja,vastailen niihin, avaan kaikki laskut ja kirjeet (paitsi todella henkilökohtaiset,soitan ja kerron että tällainen tuli,käskee mun avata ja kertoa mitä siellä lukee)ei hän silti lue mun sähköpostejani,vaikka ei salattavaa olekaan. väärin olisi myös urkkia txt sisällöt, vaikka omalla kohdalla ei salattavaa olekaan-se on sitä luottamusta! täytyy sanoa ettei itsellä tekis mieli kertoa omia asioitani ystävälleni jos tietäsin et on yhteinen sp miehensä kanssa jne..se ei silti tarkoita että viesti sisältäisi jotian väärää tai jotakuta halventavaa tekstiä. kaikkea ei vana halua muidne kuin sne tärkeimän ystävän silmille-kaikkea ei myöskään voi / osaa puhua puhelimessa. samaten on minusta väärin ,että eräillä ihmisillä on tapana lukea toisten kirjoituksia täällä, tulkita niitä väärin, (ilm tahalteen!) sitten syytellään vaikka oma luetun ymmärtäminen on pahasti hakoteillä. Tällaisille ihmisille toivon vain että löytävät oman sisäisen rauhansa ja lakkaavat jauhamasta sontaa muista. Itse olen bongannut moneltakin erilaiselta palstalta tuttuja, lukenut heidän kirjoituksiaan (itse rekisteröityneenä ja sisäänkirjautuneena,vaikka se nyt ei olekaan tässä pointtina) eikä ole ollut tarvetta levitellä juttujaan kenellekkään. oli kyse sitten avoimesta kuten tämän libero tai suljetummasta foorumista, niihin kirjoitetut jutut kuuluu vain ja ainoastaan niille palstoille,ei live elämään levitettäväksi!   samaan kategoriaan lasken fb:n tilapäivitykset, jos kirjoittaa sinne vaikka vain moi! se asia ei kuulu kellekkään muulle kuin niille jotka sen näkee-sitä ei kuulu levitellä mihinkään suuntaan fb:n ulkopuolelle/ fb kaveripiirin ulkopuolelle.   Laajeni koko aihe :)   Mites siis itse aattelette asioista?

16.4.2012
satumamma
satumamma

narsissi: kuten sanoin,tää aloitus ei ollut tarkoitettu sinulle, vaan siellä muutoin tuli keskustelua asiasta enkä halunnut sotkea sinun ketjuasi:)

kirjuutin oman kommenttini sinulle jo sinun ketjuusi,toivon sydämestäni että saatte suhteenne kuntoon-aikaa se varmaan ottaa ..

16.4.2012
satumamma
satumamma

:DDD mä kuulun noihin camottaren inhokkeihin, jokka jakaa ruoka-annoksista kuvia. tosin kavereiden pyynnöstä-ruokavalion vuoksi. ja välillä tulee laiteltua kakkujen yms kuvia joita tehny tilauksesta tms..

enkä näe eroa että kertooko joku täällä että on aamupäivän siivonnut vai siellä :OO

 

ja samoin,minullakin on siellä paljon sellaisia vanhoja kavereita,kaukaisia sukulaisia tms joihin ei muuten tulisi pidettyä yhteyttä-tuolla saa reaaliaikaiset kuulumiset puolin ja toisin :)

päivät olsi aika yksinäisiä täällä kun elää lasten aikataulujen mukaan,varsinkin nyt kun en ees töissä käy tällä hetkellä. Tosi vähän näkee livesti aikuisia. no juu,kauppareisuilla joo mut harvemmin slelaisia joiden kanssa oikeasti kiinnostaa keskustella-noi kylän juoruilijat kun ei oikein innosta keskustelukavereina :)

16.4.2012
satumamma
satumamma

mie inhoon niin paljo koko hemmetin fack bookkia että oksat pois. kerran kattelin jonku kaverin profiilin kautta kun kaikki siellä kyylää toisiaan,jakaavat kuvia aamupaloistaan ja kertaavat montako roskaa on lattialata noukittu päivän aikaan. pikkasen köyhä paikka(tämä siis MINUN henk-.koht mielipide) ei meikäläiselle ollenkaan tarkotettu.. :DD

16.4.2012
camotar
camotar

Siis en miekä tietenkä kaikkii kerro, mitä ihmiset kirjottelee, sellanen tilannetaju siinäki. :) Mut jos esimerkiks mun ja facebookkiin kuulumattoman ysätävän yhteinen kaveri päivittää et on menny naimisii, tai saanu vauvan ni sellasesta saatan kertoa tälle joka ei faces ole. :) Eli sellasia ilosia juttuja. :) Mut en tietenkä ala arvostelee et se kirjottaa sillai ja toi tollai. Ja sit sillai jos jollain on ollu joku hauska päivitys nii saatan siitä heilalle kertoa jos se vieres on. :)

16.4.2012
Sralla
Sralla

tuskin kukaan kirjuuttaisi fb päivitykseen salattavia asioita,mut minusta vaan jos joku ystäväni jakaa asian oman kaveripiirinsä kesken,en lähe sitä asiaa huutelemaan enkä keksustelemaan sellaisten kanssa jotka ei sitä kyseistä tilapäivitystä näe omasta profiilistaan. minusta se on itsestäänselvää :O enkä totta puhuakseni ymmärrä että voiko joku oikeasti olla sitä mieltä että toisten asiat on täysin vapaata riistaa,jos ne on rajatun piirin puitteissa (fb tapauksessa kavereitten) jaettu :O

16.4.2012
satumamma
satumamma

Meillä ei salailla eikä lueta. :D Molemmilla on omil koneillansa aina oma fb auki, ja toinen voi sille mennä siltikin. Ei kumpika niitä toisen juttuja kumminka lue, vaan kirjaa aina toisen pihalle ensin ja menee sit omilla tunnuksillansa.

Noista fb päivityksistä tuli kyl ihan hyvä puoli esiin... En oo koskaa aatellukkaa noin ettei niistä sais puhua... Mut nyt tajusin et eihän kaikki aattele samoin ku minä. :D Jos mie haluisin jonku asian salata nii en mie siitä päivitystä tekis... Täytyy siis alkaa vähän miettiä mitä puhuu. :)

16.4.2012
Sralla
Sralla

ja vielä tuo et jos laitan jonkun kans viestiä tai mies saapi viesti siis tekstiviestin joltain niin kysytään kumminkin päin aina et kuka laitto ja mitä, ihan uteliaisuudesta. mut sit esim jos mie puran mieltäni jollekki näin viestillä tai kaveri purkaa mieltään mulle niin saataan sanoa sit miehelle et kenen kans viestitellään ja sanon sit vaan et tyttöjen juttuja. :) sit saatan sanoa myöhemmin tyylin et "liisalla on vissiin jotain kärhämää sen poikaystävän kanssa" tms yksityiskohtia kuitenkaan paljastamatta, eikähän tuota ukkoo edes enemää kiinnostas kuullakkaan :D

16.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Joo ei meilläkään ilman lupaa toisen viestejä tai sähköposteja lueta. (kysytään jos halutaan kattoa esim toisen puhelinta :D) vaikka ei mitään salattavaa ookkaan ja salasanat tiedetään molemmin puolin. tosin jos toisella on sattunu fb jäämään auki, niin esim mies eilen selaili sitä miun etusivua, kun näki et miun kaveri on laittanu moottoripyörästään kuvia, niin kävi ne kyttäämässä. :D samaten mie saatan kurkata miehen fb etusivua, jos se on auki. usein jopa huomaamattani, kun luulen sitä omakseni kun on niin paljon samoja kavereita :D joskus jopa tykännykki jonkun jutusta vahingossa miehen tunnuksilla :D samaten esim mies kyl tietää et kirjottelen tänne liben sivuille, mut jos mie libbeilen, niin en anna sen kattoa, koska nää on miun omia juttuja. sanon sit vaan et voipi käydä kattoo yksinään sit mitä oon kirjottanu, jos kiinostaa niin paljon. eipä oo tainnu vielä kertaakaan kiinnostaa niin et ois käyny lukemassa :D ei minuukaan nimittäin paljoo kiinnosta käydä lukemassa sen kirjotuksia jostaki moottoripyörä tai autofoorumista :D

postit on sit kans semmonen juttu, et usein en ees avaa vaikka on tullu vakuutuslasku miehen nimellä (osa tulee kyl molempien nimellä) vaan ootan et mies saapi avata sen ite. vaikkei sillekkään ois ehkä niin väliks ;D mut sit molemmat tietää sen et esim nuo verolaput ym "toisenlainen" tärkeä posti on semmosia et molemmat haluu ite avata omansa.. :)

16.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

maarua: *sydän* takaisin :)

16.4.2012
satumamma
satumamma

alussahan jo kirjoitin että jos ystävä on purkanut mieltään,ei niitä mielestäni kuulu repostella edes sille rakkaalle miehelleni. saatan vaan snaoa että on vähän murheita,ja haluaa purkaa itseään-yleensä ei txt takia tarvi ees tätä vertaa sanoa,mutta jos kuulee kun puhun puhelimessa, silloin voi olla tarvetta vähän avata että oli murheita ja halusi purkautua,ja se riittää.

Nää asiat mitä täällä kirjuutellaan-on juu julkisia,mutta sekään ei oikeuta ketään muuntelemaan kirjoituksia pahantahtoisiksi asioiksi. Tämänkin kirjotiin selvästi,vähän pidemmällä kaavalla vain.

ja kuten aiemmin mainitsin,tää aloitus ei liity aiheeseen josta aihe sai alkunsa.

 

Periaatteessa juu ei suhteessa saisi olla toiselta salattavaa. mutta onpas täälläkin monta mammaa,minä mukaan lukien joka ihan varmasti salaa mieheltään jotain. Kuinka moni on suunnitellut esim synttäriyllätyksiä miehilleen? ite mietin samaa asiaa tässä,kun on rakkaallani ensiikolla synttärit-mitään isoa en voi suunnitella tulevan pikkuneidin operaation vuoksi mut jotain sentään ;)

Ja ihan kaikkia esim meditaatiossa tulevien ahaa elämysten yms asioita ei miehelle voi jakaa-syystä että toinen ei yksinkertaisesti ymmärtäisi niitä,kun ei ole asioihin vihkiytynyt :) nistäki naisoista voi puhua toiselle vain siinä määrin kuin toinen on valmis ymmärtämään. se ei ole vääränlaista kertomatta jättämistä.

16.4.2012
satumamma
satumamma

Ei lueta sähköposteja eikä tekstareita ellei pyyetä. esim. hei katotko kuka laitto viestii?! Kaikki asiat kestää päivänvaloa. Ystävien asiat pysyy omana tietona, toki jotain kuulumisia kertoilen miehelle, mutta arkaluontoiset tai muuten erikseen salassa pyydeet asiat pidetään omana.. jotain posteja avaan esim. just tuli kontiolta taloesite kirje miehen nimellä, meinasin avata kysymättä lupaa ja tutkia talomalleja :) henk.koht kirjeitä en ikinä avaa, ellei pyydetä..

16.4.2012
Felize
Felize

Meillä ei tutkita toisen puhelinta eikä sähköposteja. Tosin miehellä olekaan ku työs-posti, mulla vaan oma(t). Meillä ei myöskään käydä toisen lompakolla omin luvin. Ei ole tarvettakaan kun yhteiset rahat kuitenki. Molemmilla pankkikortti samaan tiliin.

Posti menee niin, että minä avaan miehelle suunnatut laskutkin ani harvoin vaikka minä ne maksan. Mies ilmottaa et hän avaa nyt tän hobbarin kuvaston tai yhteishyvän ku tietää et jos minä sen avaan ni päätyy luultavimmin muoveineen päivineen roskiin ku en ehdi niitä useimmiten edes vilkaisemaan. Eilenki aamusta tein siivousta lukemattomista lehdistä et saatiin kämppä synttäreittenviettokuntoon, ni löysin maaliskuun loppupuolen paikallislehtiä siitä pinkasta.

Ja täällä kirjotetut jutut on sellasia jotka menee omalla vastuulla, eli jos minä jotain julkiselle foorumille kirjoitan ni ei voi olettaas en siellä pysyvän. Facessa en olekaan ollenkaan mutta jos ihan kavereille laittasin jotain näkyville ni olisihan se kiva ettei reposteltaisi ympäri kyliä, siltikin, julkinen mikä julkinen...

16.4.2012
misukka
misukka

Eikait täällä kukaan oo sanonu että kertois miehelle luottamuksella jakamat asiat. Ite ainakin ajattelen niin että sellaisia asioita mitä en halua että ystävieni miehet tietävät niin en kerro ystävistäni miehellenikään,jos tajusitte.

16.4.2012
Kallikali
Kallikali

satumamma: siis se rajaa kulkee kyllä siinä että jos jotain on ystävien kanssa luottamuksella sovittu niin niitä en kerro miehelleni eikä hän minulle. se ei vaan kuulu sille ja sillä siisti! tästäkään meidän ei ole ikinä tarvinnu keskustella ja tämäkin niitä allekirjoittamattomia sääntöjä!

16.4.2012
camotar
camotar

satumamma,samaa ihmettelen..Mä kyllä todellakin odotan omilta ystäviltäni luottamusta ja sitä,että mun asioista ei puhuta edes sille omalle miehelle..

16.4.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

Laskuthan on nyt ihan täysin eriasia,,sen sisällön tietää.Sitä ei mitä esim. perinteinen kirje,niitä ei vaan mennä avaan ja lukemaan ite ensimäisenä.

Tulipa tässä nyt mieleen,että vuosia sitte lupauduin huolehtiin erään ystäväni postit.Siis laatikosta häne asunnolleen. No,siinnä sitte soitin yks kerta,että tämmöstä ja tämmöstä tuli.Ystävä toteaa,että avaa se.Johon mä,että enhän mä ny voi tätä avata.No,avasin sen kuitenki,ku toinen käski,mutta silti millään ei ois halunnu. Toisaalta kirje oli tärkeäkin ja ystävän kotiin tulosta ei viel siinnä vaiheessa tienny,koska tulee.

16.4.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

ihanko oikeasti te muutamat kerrotte AIVAN kaikki,toisen teille LUOTTAMUKSELLAKIN jakamat asiat miehillenne? :O

16.4.2012
satumamma
satumamma

Heh ei oo kyllä mieleenkää tullu ikinä että yhtäkkiä menisin lukemaan mieheni sähköpostin tai puhelimesta viestejä. Kirjeet kyllä avaan aina, se on jäänyt tavaksi ku mies oli intissä niin piti sillon availla ku maksoi laskuja ja muutenki. Ja kuten camotarkin kirjoitti niin meilläkin kertoillaan että kuka tekstas ja mitä, ei nyt tietenkää ihan joka turhanpäivästä viestiä :D

16.4.2012
Kallikali
Kallikali

Puolison viestejä ei lueta. Useastikki on ollu sellanen tilanne,että miehellä jääny fb auki ku ite meen koneelle.Kirjaan miehen ulos ja meen omillani sisään. Ikinä ei oo käyny edes mielessä,että kävisin kurkkimassa mitä sielt löytyy. Meil pelaa luottamus toisiimme ja ikinä ei oo tarvinnu epäillä toista. Muutaman hassun kerran mies on töistä saattanu soittaa ja sanoo,että käy kurkkaan onko sejase vastannu viestiin,jos siis on odottanu jotain vastausta. Tosin asian sisältö on ollu jo siin vaiheessa mullaki tiedossa. Mä en kyttää myöskään miehen puhelimen käyttöäkään. Vastaan siihen,jos on tilanne että mies ite ei just sillo ehi. 

Kertoo kyllä aika paljon luottamuksesta toiseen,jos salaa pitää käydä kyttäämässä toisen tekemisiä.

Mä en ikinä,,en ikinä kerro mun ystävien asioita miehelle(tai ylipäätään kellekkään)..En vaikka annettas lupa siihen.Monestikki ollu tilanne,että eräs ystävä kertonu asian.Sitte jossain vaiheessa nähään ja hän kysyy mieheltä,että onkos se tuo vaahtokarkki kertonu tästä asiasta ja joka kerta on ollu tilanne,että en oo.. Mä haluan olla sanani mittanen siinnä,että oon täysin luotettava ja ne asiat jää vain meidän välisiksi. Mä oon ite saanu niiin paljo paskaa niskaan,että luottamus näiden ihmisten takia on todella paljon verottanu mun luottamista ihmisiin ylipäätään. Siks mä en halua olla sellanen,joka jakaa toisten asiat just vaikka miehensä kanssa.

16.4.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

Maaru :) Tarkoitin noilla esim liberon urkkijoilla niitä jotka eivät välttämättä its eole edes jäseniä,vaan käyvät lukemassa "muutenvain" jotta saavat juoruamisen aihetta tms sit on tietty niitäkin jotka ovat jäseniä mutta eivät pahemmin keskustele..

sinä tiedät,ja minä tiedän miltä tuntuu kun joku hyökkii :/ meilläkin on omat erimielisyytemme ollut, miten nyt muotoilisin että ei ymmärretä väärin-olen löytänyt itseni ja sisäisen rauhan,eikä ole ollut aikoihin tarvetta arvostella muita/juoruilla muiden aisoista.

Pyydän kerran vielä anteeksi menneitä riitojamme, olemme tainneet molemmat oppia paljon :)

elämä on siitä hienoa että uusia asioita oppii,ja tie kohti syvää rauhaa ja onnea on avoinna jos vaan haluaa nähdä/kuulla/oppia.

 

muille kommentoinneille: fb on omalta osaltaan ns kyttäyspaikka, mutta s eon ihan omasta itsestä kiinni miten siellä itse käyttäytyy. itse juttelen itselle tärkeistä aisoista sielä suljetussa ryhmissä,joissa on samanhenkistä porukkaa (esim, on erikseen henkisne kehityksen ryhmät, kirppisryhmät jne..) mitään "salaliitto" ryhmiä siellä ei ole(ainakaan mulla ei oo tietoa) jossa ruodittaisiin libbe asioita-kuten joku joskus epäili kauan sitten. olen kuullut olleen jotain rotusorto tms ryhmiä,mutta fb ylläpito puuttuu niihin aika nopeasti.hyvä niin!

eikä fb ole mikään ainoa sosiaalinen media jossa on kaikenmailman huijareita yms seassa,maalsisärkeä pitää käyttää jokapaikassa :)

 

tosiaan on olemassa kirjesalaisuus,ja tänäpäivänä se käsittää myös sähköpostin, jne..

eri asia jos on yhdessä sovittu että toinen saa vapaasti avata/lukea :)

tarkoitin noista ystävien asioista nyt niitä oikeesti toiselle tärkeistä, tyyliin sydämen purun tasoisista asioista. jos joku kysyy talvitaminetta,se tuskin on tarkoitettukaan pidettäväksi salassa :)

16.4.2012
satumamma
satumamma

joo siis tuo unohtu lisätä, että sellaset kirjeet mitkä on selvästi meidän taloutta koskevia voi avata esim.vakuutus,sähkölaskut jne. vaikka ne olis kenen nimellä tullu.

16.4.2012
camotar
camotar

No meillä on sovittu,että puhelinta saa tutkia jos siltä tuntuu ja joku huolestuttaa=)

Ja kyllä olen miehen puhelimen joskus tutkinut,siihen oli silloin hyvä syy=/

Nykytilanteessa en menis tutkimaan,mutta jos miehen käytös alkaa jossain vaiheessa taas

epäilyttää niin varmasti tutkin ja mies sen tietää=)

Minua ei ole petetty,vaan kyse oli rahaan liittyvistä jutuista.

Koneella on pääse kummankin sähköposteihin jos niitä haluaa katella..oon kyllä siitä hirvee ihminen että kerron lähes kaikki jutut miehelle..

Fb:ssä minulla ei ole yhtään kuvia ja jututkin on niin ympäripyöreitä,että jos joku niitä haluaa lukea niin ei haittaa=)

16.4.2012
huiskutin
huiskutin

no siis itse en ole fb:ssä enkä käytä mitään messingeriä tai sellasia. meillä kyllä kertoillaan sit ihan avoimesti toinen toiselle että kuka laitto txt ja mitä siin luki.."tiina laitto viestiä ja kysy onko pojalta jääny toppapukuja talteen, vois ostella pois" jne.

MUTTA! toisen henkilökohtasuuksiin kuten posteihin,sähköposteihin tai kännyköihin ei kosketa! siis niihin ei vaan kosketa. meillä tämä on allekirjottamaton sääntö eikä siitä tarvitse edes keskustella..

16.4.2012
camotar
camotar

en yleensäkään koske mieheni puhelimeen. ei ole aikaa enkä halua kytätä hänen viestejään koska luotan ja tiedän että ei niistä mitään mielenkiintoista löytyis. ja fb:ssä ei olla kummatkaan se vasta kyttäys mesta onkin.

16.4.2012
mustikka88
mustikka88

niin,ja tän ei ollu tarkoituskaan ottaa kantaa kyseisen ketjun alkuperäiseen aiheeseen :)

16.4.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...