ensimmäinen kuumekouristus - ambulanssi?

Utelisin miten muut ovat toimimeet. Meidän lapsella ei siis ole kuumekouristuksia tullut, mutta joka kuumeflunssan aikana pelkään niitä. Jouduin muutama vuosi sitte soittaa sukulaistytölle ambulanssin kun hän alkoi kouristelemaan, en silloin edes tiennyt kuumekouristuksista. Nyt tiedän siis, että lapsi pitää saada viileään ja katsoa ettei saa itseään vahingoitettua kouristuksen aikana. Ensimmäinen kouristus pitäis aina vissiin tutkia lääkärissä, mutta saako soittaa ambulanssin vaikka tietäisi miten toimia? Miten te olette toimineet? Kouristelunhan pitäisi aika nopeasti mennä ohi ja olla vaaratonta, mutta voi luoja, että se on pelottavaa. Silloin kun sukulaistyttöni kouristeli soitin ambulanssin ja hoitajat tulivat katsomaan tilanteen ja ajoivat meidät lääkäriin.

16.4.2012
judetsi
judetsi

Meillä tuli onneks eka kuumekouristus terkkulan odotusaulassa joten apu oli lähellä. Kyllähän siinä tuikattii kouristuslääke samoje tein peppuu, ei siinä jääty oottelee et meneeks iteksee ohi. Joten kyl mie sen lanssin ekal kerral soittasin. Sitte saaki kouristus lääkkeet kotio, mut sen ekan kerran jälkee tuleeki kyllä pidettyä se kuume alhaalla lääkkeillä, ettei niin kävis tokaa kertaa. Ei se kumminka mikää kaunis näky ollu... Ja niin meilleki sanottii ettei tartte tokal kerral tilata ambulanssia, mut ohan se kuumeen syy syytä tutkia ja hoitaa, joten esim seuraavaan päivään lääkärii.

16.4.2012
Sralla
Sralla

Meille taas on sanottu,että AINA soittaa lanssi paikalle. 2 lasta (toisella ohi jo suurin vaara kun on jo 8v) joilla ollut kohtauksia. Aina pitää tarkistaa että kaikki  palaa kohdalleen. En sitten tiiä mistä johtuu noin erilaiset toiminta ohjeet, mutta näin meille on sanottu. Ja vaikka itse oon sanonut että tuntuu hassulta soittaa et voisi tsekin tuoda, tyrmättiin ajatus täysin! Aina ambu,ei omakuljetusta.

16.4.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...