Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvakuumeesta!

Minulle iski tosiaan tänään kova vauvakuume,(Ja tämä kestää kauan :). Neiti täyttää tänään 9kk ja haaveilen jo toisesta :) Olisi mukava saada tytölle leikkikaveri.. Mut ei mies oikein lämpene asialle :( Alustavasti oli puhetta että elokuussa aloittaisin työt, kodinhoitotuki kun ei ole kovin hääppöinen.. Tietty jos töissä olisi elokuusta jonku aikaa niin voihan sitä mamma lomalle jossakin vaiheessa jäädä :D Onko teillä tietoo, et kuinka kauan täytyy olla töissä et saisi hyvät äitiyspäivärahat (Ensimmäiset kuukaudet), Terkuin Kisu84 ;)

14.4.2012
kisu84
kisu84
3 years, 11-month-old toddler

pienempi, mun mielestä ei oo sillä merkitystä vaikka oot irtisanoutunu kun et kuitenkaan oo töissä sillä välin ollu ni pitäs tulla niiden samojen tulojen mukaan ku edellinenki lapsi..

14.4.2012
ninnup
ninnup

Ihanaa että tähän keskusteluun on liittynyt monikin 3 Täytynee tuota miestä vähän suostutella asian kanssa jos sattuis innostumaan :D

14.4.2012
kisu84
kisu84
3 years, 11-month-old toddler

ninnup: Kyselit ikää, niin täytän tänä vuonna 28v :) minusta olisi kiva tehdä lapset ensin ja sit keskittyä työhön yms.. :D Onhan noista lapsista seuraakin toisille :)

14.4.2012
kisu84
kisu84
3 years, 11-month-old toddler

miun mielestä 6 kk tulojen mukaan se lasketaan :)

Myö ku ollaan haluttu lapset niin ei olla mietitty rahaa eikä ajankohtaa, vaan sitä mitä sydän sanoo :) Miehellä on krooninen vauvakuume ja se aina jaksaa asiasta muistutella ja tässä yks päivä huomasin itekkii haaveilevani vauvasta... Mutta en mie vielä halluu :)

14.4.2012
riu
riu

kyllähän tuossa jotaki kerkee tekemään.. reilu 40v aikaa XD

14.4.2012
ninnup
ninnup

tytöt hei.. minkä ikäsiä te ootte? mä tossa just laskin että vaikka 30 lähenee tuolta parin vuoden päästä ni työvuosia on äkkiseltään laskettuna lähemmäs 40 vielä jäljellä.. kerkeehän tuota jonku vuoden vielä vaikka opiskella ja tehdä töitä, nyt ois lasten aika ;D 

nim. kaksi ammattia, ei töitä :D

14.4.2012
ninnup
ninnup

2 lasta 3 vuoden sisään ni saa kutakuinki saman rahan kun ekasta (kutakuinkin siksi että se aina lasketaan uudelleen kyllä mut jos samat tulot on pohjalla ni sama lopputuloshan se on tai pitäs olla) ja ansiotulosta laskettuna tää toistuu niin monta kertaa ku lapsia tulee, siis aina edelliseen lapseen laskettuna 3 vuotta mutta jos on ansiosidonnaisen tms perusteella laskettu ni saa käyttää vaan kerran.. 

mun äippäraha on laskettu äitiyslomaa edeltävien 6kk tulojen mukaan eli ainaki se varmaan täytys olla tuloja mutta oon kyllä kuullu et on joillain saanu laskettua jo 3kk perusteella, tuo varmaan kuukausipalkkalaisilla voi onnistua tuosta 3kk:kin mutta jos on vaihtelevat tulot niinku mulla oli ni en tiiä oisko siinä onnistunu.. ne sitten lasketaan jollain kertoimella että saavat tuosta vuositulon ja sen perusteella sitten laskeevat sen äippärahan. 

mua itteeni vähän mietityttää et kuinkahan se mun tilanteessa on että saanko sittenkään saman rahan ku esikoisesta koska mulla ei siis tuona vuonna ollu muutaku 6kk tulot käytettävissäkään, oli sen verran sairaslomia sinä vuonna, jos ne kattooki uudelleen laskussa tuon 6kk tulot koko vuoden tuloiks eikä käytä kerrointa ni mahtaa kyllä olla suoraan sanottuna kusi sukassa :/

14.4.2012
ninnup
ninnup

Jonna, mullahan on ihan sama tilanne. Ollu jo ikuisuuden :D

 

Eli siis mullaki on vain lukio käyty, mut mie tein koko sarjan lapsia ja nyt ens syksynä lähen opiskelemaan, jos hyvin käy :) Mulla oli kyl sellanenkin juttu, että kun en oikein tienny, et mitä haluisin opiskella, nin sain hyvin lisää miettimisaikaa, kun saatiin lisää lapsia.

Ja nyt niin kovasti toivon, että pääsisin opiskelemaan, ois just mun juttu alkamassa ens syksynä!

14.4.2012
zili
zili

JoNNa2: Vauvakuume kun se tulee niin se ei hevillä häviä :D Tietyssä elämäntilanteessa se on ymmärrettävää ettei ole mahd. toista tehdä! Tsemit ammatin saamiselle :)

 

zili: Täytynee vielä miettiä tuota töihin palaamista.. jos saisin miehen suostuteltua asialle :D

14.4.2012
kisu84
kisu84
3 years, 11-month-old toddler

Mullahan ei tästä aiheesta oo kokemusta, kun oon viimiset viis vuotta ollu kotona minimillä. Mut minun käsittääkseni jos nyt jäisit kotiin ja saisitte sisaruksen alulle, niin saisit siitä samat äp-rahat, kun esikoisestakin. Oisko siinä ollu joku, että jos sisarusten ikäero on alle kolme vuotta, ja oot yhtäjaksoisesti ollu kotona lasten välissä, niin sit sais sen saman..? Kelan sivuiltahan tuonkin nopeasti tarkistaa :)

Ite en sun tilassa kyl töihin kiirehtis, jos suunnitelmissa on sisarus

14.4.2012
zili
zili
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...