Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Minkälaista työtä teette kun hoitovapaat loppuu?

Itse olen myyjänä pienessä liikkeessä jossa on ilta-/aamu- ja viikonloppu vuoroja (tällä hetkellä vielä kyllä äitiyslomalla ja hoitovapaalle jään). Olisin vaan kiinnostunut tietämään miten muut saavat arjen pyörimään sitten kun töihin palaa. Mieheni tekee myös vuorotyötä, eli ilta-/aamu- ja viikonloppuja. :)

12.4.2012
Knytte1
Knytte1

Mä oon kaikenkaikkiaan 1,5v. kotona, eli tammikuussa 2013 kutsuu jälleen koulunpenkki, tai väliaikaisesti työelämä jos en keksi millä rahoitan opintoni kun Kela leikkaa asumislisän eikä olla oikeutettuja yleiseen asumistukeen.

Opiskelen toista ammattiani, kokiksi pitäisi valmistua jouluksi 2013 eli jopa vuosi jäljellä. Sitten mulla on haaveena (kuten myös jos joudunkin töihin hoitovapaalta) että teen vain lounasvuoroa, eli sijoittuu sinne 8-16 välille että saan muksun perhepäivähoitoon tai max. ryhmikseen. Mä teen kaikkeni että näin käy koska mun mielestä päiväkodeissa on aiva liian isot ryhmät, enkä luota tavalliseen päivähoitoon läheskään niin paljon kun ihmiseen joka oikeesti hoitaa lapsia rakkaudella omassa kodissaan. Enkä todella halua että mun lapsesta tulee vuoropäiväkotilapsi ja elää mun vuorojen mukaan (ukko reissuhommissa, ma-to (pe) pois kotoa), vaan sen oman rytmin mukaan mikä nyt jo luodaan hyvin samaan rytmiin kun hoidossakin menisi.

Voi kuulostaa joltain ylihuolehtivaiselta ja kauheelta nipolta, mutta mä haluan omalle lapselleni vaan parasta (enkä väitä etteikö jokainen vanhempi haluaisi) ja kun ite oon aikoinani kasvatusalalta valmistunu niin tiedän liikaa näistä jutuista.. :D

29.4.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Meillä on periaatteessa molemmilla vuorotyö, mutta me ollaan ratkastu tämä asia niin että mä teen pelkkää yötä ja mun työ joustaa ja mies tekee kahta vuoroa, ja yritetään sumplia niin että jompi kumpi on aina kotona - tai sitte mun vanhemmat tulee meille viikoksi pariksi ja sit mä teen hulluna töitä ja sit taas pidän enemmän vapaita ku ne ei oo täälä (asuvat eri maassa siis, ei voi olla milloin vaan)

29.4.2012
susumama
susumama

Kysyit: miten muut saavat arjen pyörimään sitten kun töihin palaa


en saanut mitenkään joten otin vakipaikasta hatkat ja päädyin kortistoon :) meni 2 vkoa ja sain tilaisuuden päivätyöhön (ed työ siis 3-vuorotyö). osa-aikasta nyt teen (sijaisuus) ja lyhyt työpäivä passaa tähän elämäntilanteeseen kuin nenä päähän :)

mies tekee töitä lähes 24/7.

29.4.2012
Boco
Boco

3-vuorotyöhän se odottaisi sitten joskus, kun töihin aikoo takas mennä, mut vähän kyllä epäilyttää..

28.4.2012
pelargoni1
pelargoni1

Päivätöihin tavoite päästä. Eli nyt ei ole työpaikkaa tiedossa. Varmaan pyritään siihen, että minä vien lapset aamulla hoitoon seiskan ja kasin välillä ja mies noutaa kolmen maissa.

12.4.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

mie ehdin  hommata kokonaan uuden työpaikan  mammalomani aikana, ei musta aiempaan enää oisi ollut...

nykyisessä toki ON yövuoroja, viikonloppuhommia, iltakeikkoja jne. mutta yleensä ne jaetaan siten, että  halukkaat saavat jos tahtovat, sitten sumplitaan loput sen mukaan miten kelläkin mahdollisuus niitä tehdä. itse kun  huomasin ongelmalliseksi yövyorot tällä lössillä ja miehen työaikojenja lapsenhaun/heiton  suhteen, niin en ole toistaiseksi viime syksyn jälkeen joutunut yövuoroon:) arvostan sitä suuresti. aamu varhasen keikat olen voinut  tehä, ja singonnut useinkin useemman sadan kilsan  päähän.ja iltamyöhään  joskus tehnyt.  eli  kai mie olen tavallaan sitten korvannut yövuoro-kyvyttömyyteni  sit kumminkin keikoilla joihin kykenen;)

12.4.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...