Jumalasta... kun siitä tuolla yhdessä ketjussa on

ollu puhetta. Tästä on ollu ennenkin puhetti,vanhan liberon aikaan. Jumalan voi "tavata", eli kokea,ja tuntea halutessaan, hänen kanssaan voi myös keskustella :) Ei tarvi edes "uskoa" häneen,riittää kun tarpeeksi aidosti haluaa sydämellään tuntea :)

12.4.2012
satumamma
satumamma

mama_sign kirjoitti todella hyvin asiasta!

 

Eräs rakas ystävä kirjuutti toisaalla tosi hyvin, mut ootan lupaa,niin jos saan,tuon kommenttinsa tänne.

13.4.2012
satumamma
satumamma

noh mie oon sitämieltä että jos tämä jessekaveri on olemassa niin kaikkien tulis päästä taivaaseen. sotia on aivan liikaa ja inhimmillistä kärsimystä. on nälänhätää tauteja ja liian paljon ahneita ja juonia ihmisiä. minä se luulen riun tapaan että ihminen  on elukka siinä missä muukii mutta luulen vielä että joku tulee jossain vaiheessa ja riistää meidät ravintoketjun ykköspaikalta. olkoon se joku virus tai godzilla sitä minen tiiä... veikkaisin ekaa.. toki voihan olla että jesse meille ilmestyy joku päivä tai sit se on budha tai allah... mistä noista tietää.. minusta tuntuu raadolliselta ajatella että minun tulisi naulata orjat korvista oveen tai käyttää huntua tai tulla pieksetyksi koska olen nainen. ja tuossa on kaikkia uskontoja koskevia lausuntoja ei pelkästään tietystä uskonnosta. uskonto on oikeutus ollut monelle ihmiselle tehdä mitä haluaa ja milloin haluaa.. pelkkä kristinusko on synnyttänyt maapallomme suurimmista ja verisimmistä sodista ja jos todella jessekaveri on sitämieltä että verenvuodatus hänen nimissään on ok niin en halua uskoa koko jesseen!

13.4.2012
imppuliina
imppuliina

Enkeleistä jaksaisin palattaa vaikka palstan täytee, mut eihän tässä sitä kysytty joten sen osion puotin pois omasta kirjotuksesta. :D

12.4.2012
Sralla
Sralla

No mie olen näitä paljon pohtinu pojan syntymän jälkeen... Miehän olen siis aina uskonu et on paljo sellasta mitä ei kaikki näe tai aisti muuten. Mut tosiaan pojan syntymän jälkeen olen halunnu tietää et mitä ne on... Tiedän nyt et on pahaa ja on hyvää. Ei niitä hyviä tartte pelätä. Ku aiemmin pelkäsin aivan kaikkea, ja nukuin viel täysikäsenäki valot päällä kaverin kuoleman jälkeen...

Mulla on varmasti usko vahvempana ku monella kirkossa virsiä laulavalla, mut silti en kastanu poikaa. Piti ensin miettiä voinko kastaa sellaseen uskontoon jossa Jeesus tuntuu olevan peruspilari, ja tähän myyttiinhän mie en usko. Uskon että raamattu on vain jonkun ihmisen kirjottama käsitys uskonnosta, tai Jumalasta. Mie uskon et jokanen tietää sydämessää (jos sen vaa avaa) et millanen se Jumala on. Ei siihen tarvita kirjaa.  Joten nyt ku olen ton Jeesus ja raamattu asian omas mielessäni käsitelly ni voin hyvil mielin kastaa pojan. Sama Jumala siel takana kumminki on. :)

Ja joku kysy et miks maailmas sit tapahtuu pahaa... Niin mie uskon siihen et jokanen apua pyytävä sitä apua saa. Eli ei Jumala ole kaiken aikaa estämässä millon mitäki, se on auttamassa yli niistä vaikeista kokemuksista.

12.4.2012
Sralla
Sralla

Meilläki joskus käy jotain ovella uskotoa tuputtavia, semmosia en ymmärrä. Kyllä luulen, että kuka sitä uskoa tms kaipaa, niin sen jostain löytää. Eikö se ollu niin, että "etsivä löytää" tai jotain. Tää uskominen on kyllä jokaisen henk. koht. asia ja niin kauan, ku se pysyy sellasena, niin se on ok. Itse sain siitä aikakani tarpeekseni..

12.4.2012
pelargoni1
pelargoni1

mie en usko jumalaan ollenkaan. Myö ollaan vaan eläimiä muitten joukossa, eletään, jatketaan sukua ja kuollaan. Aika raadollista, mutta niin mie uskon :) Kyllä jeesus on ollu varmaan olemassa, mutta ihan mies muitten joukosta, jolla on ollu vaan paljon karismaa. Onhan noita nykyäänkii vaikka minkämoista lahkoa johtajineen ja ne on miusta vähän sama asia :)

Miun mielestä muitten uskomisiin ei voi vaikuttaa. Satumammakin tuolla kirjoitti jotenkii että voiko joku vielä väittää että jumalaa ei ois. Sori vapaa lainaus kun en jaksa nyt just plarata siihen samaan kohtaan :D Mutta tarkotus on vaan vastata että juu, väitän niin. Minnuu ei valitettavasti voi muustakaan vakuuttaa :) Jokaisen on se oma elämänkatsomuksensa kasattava mielensä mukaan ja elettävä sen mukaisesti. Siksi pyrin olemaan vaikuttamatta meijän lapsiinkaan, vaan antaa heijän valita oma tiensä. En suutu vaikka ne uskoiskii, omapahan on asiansa :)

12.4.2012
riu
riu

Siis kylähän myöki uskonnontunneilla jossai vaiheessa käytiin muitaki uskontoja läpi. Mut miun mielestä niitä pitäs opettaa silleen oikeesti puolueettomasti. Ja ennemmin nii, et vaik ala-aste ja osa ylä-asteestaki opiskeltas niitä eri uskontoja ja sit pitäs valita tavallaan valinnaiseks joku tietty vaik kasi- ja ysiluokilla. Eikä nii, et kaheksan vuotta tuputetaan sitä yhtä ja oikeeta ja yhtenä vuonna sanotaan ohimennen, et on niitä muute muitaki uskontoja olemassa.

Ja tohon miten maailma on syntyny. Tietysti raamatun "tarinat" on kuvainnollisia. Ei kai niitä kirjaimellisesti kukaan muu ota ku lapsi, jolle niitä ekan kerran kerrotaan. Mie ymmärtäsin et raamattu on vähä niiku runokirja. Et kaikki kerrotaan nimenomaan kuvainnollisesti, ei "faktoina".

12.4.2012
huopis
huopis

mä oon huopiksen kans hyvin paljon samalla linjalla.

Raamattu ei mun mielestä ole Jumalan pyhää sanaa vaan samantapaisia kirjoituksia kuin esim Kalevala ja ne tiukat ohkeet sitten taas kirkon luomaa, jotta saavat ihmiset käyttäytymään haluamallaan tavalla.

Onk kukaan muuten lukenut Dan Brownin Kadotettua Symbolia? Siinä oli tosi mielenkiintoisia teorioita aiheesta, mun pitääki tutustua aiheeseen että kuinka paljon vapaamuurarit oikeest ajattelee sillä tavalla ja kuinka paljon siitä oli vaan kirjaa varten tehtyä.

Mutsiinä oli mm. se, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, ei fyysisesti vaan henkisesti. Mikä tarkoittaa että jokainen meistä on jumala itsessään, eikä jumala ole korkeampi voima. Harmiku palautin kirjan jo, ni ei voi suoraan lainata kohtaa. En mä kaikkea sitä allekirjoita, mut siitä sai mukavasti uusia näkökulmia ja ajattelemisen aihett. Ja noin juonellisestikki koukuttava kirja, ennemmin tuollaisesta luen kuin uskonnonkirjasta, joskin pitää muistaa se, että juonen takia juttuja varmasti muunnellaanki :)

12.4.2012
Mummy83
Mummy83

meillä oli huopis yläasteella uskonto juurikin tuollaista että käytiin läpi eri uskontoja (eri maista ja kristinuskon eri "variaatioita", sama kristinuskohan se toki on mutta miten se sanotaan järkevästi) ja niiden historiaa jms.. ala-asteella oli sitten tätä omaa luterilaista (mihin siis kuulun) ja rippikoulussa tietenki mut yläasteella pääasiassa muut uskonnot.. 

en lukenu koko ketjua ku oli jo paljon keskustelua mut jonku kiihkouskovais/lahko -systeemin jo tuolta bongasin sanana.. minusta kukin uskoo mihin tahtoo, niin paljon kuin tahtoo mutta täytyy sitten myös kunnioittaa sitä toisen tahtoa olla uskomatta.. eli siis tarkotan nyt sitä että jos joku on ns. kiihkouskovainen ni en pidä sitten siitä tuputtamisesta. kuulun kirkkoon ja tulen varmaan aina kuulumaan mutta en siedä tuputtamista mistään asiasta.. oli sitten imuri, lehtimyyjä tahi jonku uskontokunnan edustaja.. 
just tuossa kuuntelin puhelimessa ku kaveri (naispuolinen vielä) sano että mieluummin ryyppää ne rahat jossain ku maksaa kirkollisveroa ja eros kirkosta ja on painostanu sisaruksiaanki rahan takia eroamaan ja mulle jo alotti paasaamaan ni sanoin kyllä et minä en rahan takia kirkosta eroa vaikka menis 100e/palkka. ei liene hänen asiansa painostaa ketään eroamaan kirkosta ja varsinkaan rahan takia. tätä tyyppiä harkitsin vielä kummiksi seuraavalle, ei tarvii miettiä enää. 

minä uskon jollain tasolla jumalaan mutta esim maailman luomisessa uskon enemmän näihin todistettuihin teorioihin kun siihen aatami ja eeva tarinaan (ei millään pahalla ketään kohtaan, jos nyt joku ottaa tästä itteensä)

12.4.2012
ninnup
ninnup

Miun mielestä koulussa pitäs opettaa uskontoja, ei uskontoa. Eli kaikille opetettas samassa ryhmässä eri uskontojen periaatteet ja historia. Ei niin et osa on yhellä tunnilla, toiset toisella ja jotkut ei olenkaan... Vois sit olla kodin vastuulla opettaa se mihin vanhemmat uskoo.

Mie en usko raamattuun totena. Uskon, että osa sen tapahtumista on jossain muodossa joskus tapahtunu ja että Jeesus on ollu olemassa. Sitä en sano, että Jeesus on ollu sen kummempi ku muutkaan ihmiset.

Uskon yliluonnolliseen ja kai se on osa sitä uskoa jumalaankin. Että on jotain muutakin, ku se minkä jokainen voi nähdä, tuntea, kokea. Mulle on tärkeetä kuulua kirkkoon johon kuulun, vaikka en suoraan sen opetuksiin ja periaatteisiin luotakaan. Perinteet on kuitenkin tärkeitä ja ajattelen niin, että jokainen voi uskonnoista tai uskonnosta valita ne itselle tärkeät ja voimaa antavat asiat. Oon myös sitä mieltä, että yksi uskonto ei välttämättä sulje pois uskoa johonkin muuhunkin. Ajattelen, et jumala on kaikille sama, nimi vaan on eri. Ja suuri osa ihmisistä tulkitsee uskoa väärin. Sodat ym. on jotain niin älytöntä mitä uskon nimissä tehdään..... Eikö uskon pitäisi tuoda hyvää, ei pahaa!

12.4.2012
huopis
huopis

NinaAmanda, taitas jonkinlainen "aivopesu" olla monessa lahkotoiminnassa valitettavasti päällimäisenä keinona pitää lahkolaiset uskollisina :/ Ja sitä kutsutaan uskoksi...

12.4.2012
satumamma
satumamma

jokaisella on omanlaisensa kokemus ja näkemys, kunnioitan sitä. Niin kauan kuin tekee mitä tekee oikeasti rakkaudesta lähimmäisiin ja pyrkii puhtaalla sydämellä auttamaan muita-pyrkimättä ajamaan omaa etuuttaan asioissa, saa Jumalan nimi olla mikä vaan-oli se sittne mein Jumala,Allah tai joku muu..

 

mutta kun tosiaan mennään näihin lahkojuttuihin,joissa riistetään ihmisiä Jumalan nimissä,ollaan tosiaan aivan väärällä polulla

noi lahko yms jutut kun ei ole mikään kaikkien etu,vaan vain lahkon johtajien tilipussit pullistuu ja muita pidetään kurissa ja nuhteessa Jumalan pelon yms avulla..

12.4.2012
satumamma
satumamma

NinaAmanda.. samaa mieltä..:)

12.4.2012
satumamma
satumamma

Minä uskon siihen,että me jokainen valitsemme tekomme ja polkumme täällä. Jumala vain ohjaa kera Jeesuksen ja enkeleiden meidän polkua-he eivät voi "pakottaa" meitä tekemään vastoin tahtoamme.

vain osoittaa rakkaudella ja lempeydellä sen tien jota meidän tulisi kulkea, on sitten ihmisten oma valinta kuunteleeko/näkeekö/haluaako kuulla/nähdä..

 

Jumalan kieltäjät ovat yhtä lailla eksyksissä tieltä minun katsantokannalta (ja monen muun) kuin nämä ylikiihkouskovaisetkin..  kumpikaan ei palvele ihmiskuntaa eikä Jumalaa,vaikka Jumalan nimissä tehdään paljon asioita..(ympärileikkaukset,ehkäisykiellot jne jne jne.. )

12.4.2012
satumamma
satumamma

no minä en niinkään jumalaan usko, mutta kuvitelkaa vieläkin ajattelen että kun ihminen kuolee hän voi katsella maailmaa taivaasta tai valokuvistaan. vaikken siihen oikeasti usko niin välillä niin on kiva ajatella kun miettii kuolleita läheisiään. miehenikään ei tästä hömppä ajatuksesta tiedä, mutta minun mieltä rauhoittaa että voin jutella mielessäni vaikka valokuvalle jossa on kuollut läheinen ihminen.

12.4.2012
mustikka88
mustikka88

kiva että uskalsitte vastata." hauska" katsoa kun ihmiset lukee kyllä mutta kukaan ei uskalla kommentoida :O 

 

ketään ei voi pakottaa uskomaan Jumalaan..mutta jokainen uskoo johonkin. ellei usko Jumalaan,uskoo ettei sitä ole,tai jos ei tiedä mihin uskoo,uskoo tavallaan kaikkeen vähän..

tarkentaisitko NinaAmanda mitä tarkoitat noilla nykyajan hömpötyksillä? :)

12.4.2012
satumamma
satumamma

pitkä keskustelu toisaalla samasta asiasta, tässä erään rakkaan ystäväni lausahdus-niin totta,niin totta!!:

"Usko, toivo ja rakkaus- suurin niistä on rakkaus. Ja tieto siitä että Jumala on rakkaus ♥"

12.4.2012
satumamma
satumamma

Mutta esim ennustukset on toteutuneet. Ja vielä joku kehtaa epäillä Jumalan olemassaoloa?

12.4.2012
satumamma
satumamma

Raamatun kirjoitukset Jumalan sanomisista ja tekemisistä kuten myös Jeesuksen vaiheista ovat muuttuuneet tietenkin sen vuoksi,että kirjoitustaito tuli vasta muutama sataa vuotta myöhemmin kun Jeesuksen ajan tapahtumat olivat, kerrottuna sukupolvilta toiselle luonnollisesti asiat muuttuvat. myös ajanjaksojen ja milloinkin vallassaolevien kirkon johtajien tarpeiden ja halujen mukaan on muunneltu tekstejä ja opetuksia.

Tämä siis minun mielipide,mutta minusta ihan maalaisjärjellä selitettävä :)

12.4.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...