Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

vauva ei nuku

Heippa! Oon tässä mietiskellyt, että mikä olis oikein vauvani parhaaksi tässä uni asiassa. Eli vauvani, nyt 4 kk, ei ole koskaan oikein päivällä nukkunut. Jos nukkuu niin unet ovat sellaisia 20-40min pituisia. Tähän mennessä olen yö unien jälkeen saanut vauvan kerran, joskus harvoin kaksi kertaa päivässä nukkumaan omaan sänkyynsä päiväunet. Nyt tuntuu etten kohta saa edes noille pienille unille kertaakaan omaan sänkyynsä nukkumaan. Tänään kesti 40 min ennen kuin sain nukkumaan, eli nukkuu saman verran tai vähemmän kuin mitä nukuttamiseen menee aikaa, onko tässä järkeä? Mikä on vauvalle parasta? Vauva alkaa huutamaan heti kun tajuaa että äiti laittaa sänkyyn, annan huutaa sylissä, vähän raihoittelen ja kun lopettaa huudon nostan sänkyyn ja kun taas alkaa huuto nostan syliin ..... Kaksi kertaa käyn päivällä vaunuttelemassa reilu 30 min et nukkuis ees vähän ja kun kotiin tullaan ja vaunut pysähtyy niin herää heti, ei auta parvekkeet eikä muutkaan konstit...enempää en jaksa vaunutella kun yötkin heräilee alkuyöstä 2h välein ja loppu yö useammin.. onko siitä haittaa jos luovutan välillä ja en laitakaan vauvaa päiväunille kun huutoa kestänyt pitkään vai oppiiko vauva siinä vaan et kantsii huutaa niin äiti saattaa luovuttaa?? Antakaas neuvoa kun taidan tehdä kaikki ihan persiilleen...päivät on aika huutoa täynnä ja vieraat yms ihmettelee kun vauva huutaa aina, ja väsymystä tietty huutaa, mutta minkäs teet kun ei nuku!!!

12.4.2012
mössykäs
mössykäs

Jos nukkuu lenkillä vaunuissa, niin voisitko ottaa vaunuja sisälle ja yrittää niissä heijata uneen? Meillä myös pätkänukkuja, jonkinmoinen käsitys on siitä mitä arki teillä on...

13.4.2012
hookoo
hookoo

kiitoksia vastauksista! Kyllä meillä on yritetty pitää tietynlaista päivärytmiä jo yllä muttei se ole auttanut yhtään, neiti on kait vaan niin jääräpäinen jotta haluaa itse päättää koska hän menee päiväunille jne..sukuunsa siis tullut, hohhoijaa.. :) vaikka vauva on ihan väsynyt ja selvästi nukuttais niin silti taistelee unta vastaan. Tutti ei kelpaa lainkaan. Yöunille menee ihan nätisti ja on ymmärtänyt jo päivän ja yön eron, mutta nyt on joku kausi vaan menossa että pitää heräillä vähän väliä yölläkin, ja liekkö hampaiden tulo yksi syy, luulisin niin...

13.4.2012
mössykäs
mössykäs

Meillä esikoinen eli päivät käytännössä mun sylissä puolivuotiaaksi. Nukkui pikkupätkiä, ei sitä saanut edes sylistä pois kun heräsi. Yöt nukkui pahimpana heräilykautena mun kainalossa joten yöllä ei tarvinnut edes herätä kun käännähti vaan niin että poika sai tissin suuhunsa ja pääsi lupsuttamaan. Kärryttelyt oli samaa luokkaa, et nukkui sen aikaa kun kärryt liikkui ja heti ku pysähty ni poikaki oli kärppänä hereillä.

Ajan kanssa opetin pojan siihen, että vein kärryt parvekkeelle ja heijasin siellä ni nukahti siihen pieneen täryyn. Ja hissuksiin jätin heijauksen pois ja poika oppi nukkumaan ilman tärinöitä.

Kenellekään en oikeasti samaa soisi, kyllä sitä oli tosi väsy ku ei sohvasta ylös päässy aamupalaa syömään saati vessaan tai suihkuun ennen kuin mies tuli iltapäivällä kotiin. päikyt olisi ollut kiva juttu siihen univajaukseen mutta eipä siihen kään ollut oikein mahdollisuutta kun ei lasta saanut sänkyynsä nukkumaan päivällä ollenkaan. Illalla nukahti huudon kera ja nukkui sen ekan 2 tuntia jonka jälkeen vieressä. Lopulta taisin olla sen verran väsy, että nukuin sohvalla mitä kieroimmissa asennoissa vauva rinnalla kun ei hereillä enää pysynyt.

Puhumattakaan niistä tämän kokonaisuuden aiheuttamista pään sisäisistä ongelmista, eli jossain vaiheessa jokainen vauvan inahdus sai mut ihan hajalle ja suuttumaan ja meinasin heittää koko lapsen parvekkeelta alas. Aina se onneksi jäi ajatustasolle ja mikä kamala itsesyyttely siitä tulikaan kaupantekijäisinä kun moista edes ajattelin. Jos olisin ollut fiksumpi niin olisin pyytänyt apuja neuvolasta, mutta koska en ollut fiksu niin kärsin ja kärvistelin yksin. Lapsiraukka, ei tuo silti liene pahoja traumoja saanut vaikka äiti tälläinen latvalahokakkonen onkin.

Apua en siis osaa antaa mutta vertaistukea kyllä. Älä kiusaa lasta, jos hän ei sänkyyn nukahda niin nukuta sylissä. Rankkaa se sinulle on mutta helpottaa ajan kanssa.

12.4.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

mä heittäisin ilmoille että onko teillä millainen päivärytmi? Siis onko mitään säännöllisyyttä että esim. vaunulenkeille mennään tiettyihin aikoihin jne. Että tulis sellaiset selvät uniajat?

Ja vaikkei lohduta yhtään, jotkut vauvat vaan on sylivauvoja.

Sitten yks asia mikä on, mietitäänpä tätä koko eroa mikä on vauvalla ja pinnasängyllä. Pinniksessä on hurjasti tilaa, toisin kuin sylissä on turvallista. Teeppäs jostain viltistä rulla pinnikseen ja tee pieni "pesä" vauvan ympärille. Toisiko se turvallista tunnetta pienelle...

12.4.2012
iputin
iputin

Kantoliinaa on kokeiltu jo, ei viihdy siinä ollenkaan! Imetän neitiä ja yöt vauva nukkuu nykyisin omassa sängyssä kun ei kukaan saanu enää nukuttua kun vauva samassa sängyssä..Mutta siis mietin että kannattaako miun edes yrittää nukuttaa tuota vauvaa päivällä sänkyyn vai ei kun nukuttaminen yhtä huutoa ja kestää vähempi kuin itse unet? Väsynyt tuo on kyllä kuin mikä mut kun ei ala nukkumaan..on se niin vaikeaa tuo elämä noin pienellekin.. :/

12.4.2012
mössykäs
mössykäs
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...