mitä kuuluu n. puoltoistavuotiaille pienille? :)

taikka isolta tuo miun silmään jo näytti... :D Meijän pikkuinen täyttää huomenna sen 1.5 v ja on kyllä aika valloittava pakkaus :D Mahoton pelaamaan jalkapalloo, sitä se potkii jokaikinen päivä ku tarhastakin meen hakemaan :) Poika on omatoiminen mitä syömiseen ja juomiseen tullee, pikkuhiljaa alkaa kiinnostua riisumisesta. Pukemista en ees suunnittele vielä. Mie oon aina ollu jotenkii laiska pottailija noitten muksujen kaa, tälläkään pikkumiehellä e ees oo pottaa olemassa X) Sanoja tullee kiitettävää tahtia, selkeitä on ainakii äiti, jano, pallo, poppa jne. Ja toistaa aika hyvin kyllä muitakin yksittäisiä sanoja. Hassua jotenkii kun tuo poppakii tullee selkeemmin ku mitä lähemmäs 5 v isoveljeltään... Puheenkehitystä kuitenkii seuraillaan ja oon päiväkotiinkii antanu sen tehtäväks :) Poika syö yhä edelleen harsoa, että jos jollakulla on näppärä idea kuinka siitä vieroitetaan niin otan mielellään vastaan :D Mitäs muille kuuluu? :)

11.4.2012
riu
riu

no meillä jo 1v8kk mutta tosta puheen kehityksestä tulin kurkkimaan. IMPPU ei meilläkään vielä oikein puhuta mitään, omaa kieltä pölistää. sanoo sinne päin ja välillä oikein nämä samat: äiti, isi, kukka, kukkuu, aii=ali, viiaa=vinha(koiramme), kitn/kiitti, noin, näin, tooe=tonne, kakka=vaippa, hei hei, mooi, ja jotain mitä ei tuu mieleen, eläimiä matkii, lähinnä koiraa, sikaa, lehmää, ja kissaakin oppi just matkimaan sinne päin.

meillä on lähetty liikkumaan taas tosi aikasin ja meno oon vauhdikasta ettei siinä paljon kerkeä puhumaan saati miettimään sanooko sanan just niinku se oikein sanotaan vaikka osaisi tai sitten ei muisteta että oliko se koira nyt röh vai vau/hau.

13.4.2012
mustikka88
mustikka88

holaa tuossa on tuo 1v7kk mutta riun kanssa oltiin samassa odotusryhmässä niin oletan että saan kirjotella kanssa :D eli pituutta oli 86cm ja 13,9kg. hyvin siis tasaantuu tuo kasvu :) meillä syö ja juo ihan omatoimisesti kaiken ja ihan normi mukista juo kaikki ja mitään ei oo lämmitetty korviketta tai muutakaan sitten 6kk iän. korvikkeen sai huonelämpöisenä.

riisumista täälläkin reenaillaan. paitaa koittaa kovasti ottaa mutta eihän se lähde. omaa tahtoa on löytynyt ja se on hmm miten sen nätisti sanoisi hyvin voimakas.... huh huh... saa olla äiti aika tomerana. tänään viimeksi ruokaili jälkiruokansa kissanhiekkalaatikosta!

sanoja ei tule vielä ja se vähän peljättää ja harmittaa... nooh kai ne sieltä tulee... juostaan, hypitään, palapelejä tehdään ja kiipeillään ja mitähän vielä :D kovasti auttelee äitiä  ap:n ja pp:n tyhjennyksissä ja ulkona on on parasta hommaa kakkakakut.  pottaillaaan vähintään kerran päivässä jos ei useammin. joskus saadaan saalistakin ja joskus ei. pullosta ja tutista ei täällä enää tiedetä mitäään :) ja hmmm.... portaat menee ylösalas itsekseen on tosin mennyt jo 1v2kk asti heti kun oppi kävelemään :D  veljeä hoitaa ja kissaa retuuttaa... mieli puuhia on junaradan kokoaminen ja sillä puksuttelu ja juokseminen ja kiljuminen ja uhmaaminen  xD

11.4.2012
imppuliina
imppuliina

Meillä vielä vähän matkaa sinne 1,5v, nyt 1v3kk. Puhetta ei tuu juurikaan, kakka on ainoa sana eikä sekää asiayhteydessä. Jossain vaiheessa sanoi äiti, mutta sekin jääny pois. Sormin syö ruokansa, vasta nyt opinnut edes vähän viemää lusikkaa suuhun. Osaa juoda tavallisesta lasista juotettuna,tuttipullo vielä käytössä nukkumaan mennessä. Sukat osaa ottaa jalasta, pukemisesta ei tieoakaan. Hirveesti kuitenkin ymmärtää, jos sanoo että vieppä sukat omaa laatikkoon, laita tiskikoneen luukku kiinni, käy hakee kengät..jne.. Viikonloppuna oppinut hyppäämään(jalat ei viel irtoo maasta) ja pyörimään.

Kovasti hellii pehmoleluja ja sinappi- ja ketsuppipurkkeja XD pusuja antaa mulle aika usein pyydettäessä. Potta jääny meilläkin pois käytöstä sen jälkeen kun oppi kävelee.. sillon tällön siellä istuskelee.

Meillä yksi fleecepeitto on erittäin tärkeä, sitä on rutisteltava. Se onkin ainoo peitto jonka huolii yöks, oikekn käset sojollaa odottaa että laitetaan se päälle :) vinkkei en osaa antaa sen lopettamiseen. Mun veli käytti harsoa viel 4-5v uniriepunaXD

11.4.2012
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...