Aivotärähdys 7-vuotiaalla

meillä TAAS varmaankin :/ eskarilainen oli kaatunut selälleen ja lyöny päänsä betoniportaaseen, vekkihän siihen oli tullu ja tikkaamaan joutuvat :( taas siis kysyn että onko tuo lääkäreiden määräänmä 2 tunnin välein herätys yöllä justiinsa jämpti 2 tuntia? riittääkö 3 tunnin tai 4 tunnin välein? tää meidän eskari on sitä laatua muutenkin että se on tosi sikiuninen, jos sattuu vaikka sohvalle nukahtamaan niin sen voi nostaa ylös ja vaikka ulkona käyttää kävelyllä ja viedä takas sänkyyn niin ei tiiä mitään xD että jos tuon 2 tunnin välein pitää herättää niin se tietää sitä että joudun itse heräämään tunnin välein koska se on niin vaikee saada hereille.

11.4.2012
Boco
Boco

noissa ohjeissa mitkä sai tk:sta ei lue mitään ajasta miten pitää herätellä niin soitin pariinkin paikkaan että saan mahd monta asiantuntevaa näkökulmaa ja vastaus oli: koska tapaturma on sattunut aamupäivästä, tulee nukkumaan mentäessä tuosta aikaa lähes puoli vrk niin herätellä ei tarvitse jos päivän ollut ok (eli jos oireeton on ollut tuon ajan, on epätodennäköistä että ois aivotärähdys). aivotärähdys jos ois tullut niin oireet olisi tullut 6 tunnin kuluessa. nuo, 2 tunnin välein herätys-ohjeet koskee lähinnä silloin kun tapaturma on sattunut illalla tai iltapäivällä.

11.4.2012
Boco
Boco

Sairaslapsi-sivustolla kerrotaan, että lasta tarkkaillaan aivotärähdyksen jälkeen 24 tuntia, ja herätetään kahden tunnin välein reagointikyvyn arvioimiseksi.

11.4.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...