Lapsettomat jotka nukkuneet "huonosti"..

Hei! Oletteko te muut törmänneet sellasiin ihmisiin jotka valittavat huonosti nukutuista tai lyhyeksi jääneistä yöunista, vaikka tosiasiassa ne ihmiset ovat nukkuneet melko pitkät yöunet?   Itseäni sellaiset puheet välillä ärsyttävät, varsinkin silloin kun vauva heräillyt monta kertaa yöllä, eikä kunnon yöunia ole saanut nukuttua pitkään aikaan (siis ainakaan melkein vuoteen). En nyt tarkoita että lapsettomat kaverini eivät saisi kertoa väsymyksestään, tottakai saavat, silloin kun siihen on oikeasti syitä. Mutta silloin kun he kertovat esim. että naapuri mekkaloinut kahdeksalta aamulla, eikä sen takia ole saanut nukuttua enempää. Sitten kun kysäisin että millonkas sinä sitten menit nukkumaan niin vastaus oli että kymmeneltä illalla. Siis se ihminen on saanyt nukkua kymmenen tuntia yöllä ja valittaa ettei saanut nukkua enempää. Vaikka tavallisena arki päivänäkin saa nukkua vähintään 8 tunnin yö unet joka päivä. Olenko nyt ihan hirveä ihminen kun ärsyynnyn kaverilleni tuollaisesta asiasta?

10.4.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 5-month-old toddler

Mua lähinnä naurattaa jos joku valittaa 10 tunnin yöunien jälkeen et ei o saanu nukuttua riittävästi.

mut unikin on niin tottumiskysymys. Pikkulapsiperheen äiti saattaa olla onnensa kukkuloilla nukuttuaan yhtäjaksoisesti 4 tuntia jos normaalisti joutuu heräämään tunnin tai kahden välein, ja jaksaa painaa kuin aropupu. Ja se joka on jo oppinut taas nukkumaan kunnon unia, ni puolikin tuntia aiemmin herääminen voi tuntua maailmanlopulta.

Mut sanottaisko sit vaikka näin, että lapsettoman verrattain pitkät unet nukkunut voisi yrittää ottaa huomioon sen joka ei ihan oikeasti pysty syystä tai toisesta nukkumaan yhtä pitkään. Että valittaa muille samassa tilanteessa oleville eikä niille jotka ei oikeasti pysty nukkumaan.

11.4.2012
misukka
misukka

Minuu ärsytti tuo oma ukko jossain vaiheessa suunnattomasti. Se siis on nukkunu eri huoneessa jo monta kuukautta ennen ku toi meijän tyttö synty. Sit se kiukkus ku ei oo saanu nukkuu tarpeeks, vaikka oli nukkunu jonku kymmenen tuntii joka yö(tai päivä jos oli ollu yövuorossa). Ja vasta sen jälkeen ku mieki oon menny takas töihin se on joutunu välillä heräämään tytön takii. Ni kyllä muutaman kerran ärähin, et elä tuu mulle sanoo et väsyttää, ku ite olin nukkunu sen yheksän kuukautta maks. neljä tuntii putkeen. Ja suuri osa öistä niinki et yhteesä sen neljä tuntii.

11.4.2012
huopis
huopis

Pakko oli vielä selventää ja vastailla muiden mietteisiin..

Eli itsellänikin on sellaisia  ystäviä ja sukulaisia jolla oikeesti on ongemia nukkumisien kanssa. Siis sellaisia jotka ei saa oikein millään unta joko kipuilujen tai esim. masennuksen takia. Heitä kyllä ymmärrän, koska tiedän että he ovat ongelmiensa kanssa tapelleet jo vuosia. Toisin kuin näillä valittavilla tutuilla joilla uni "ongelmaa" on kestänyt 1-2 päivää.

Tällä hetkellä saan onneksi nukutta jo paremmin, yö heräilyjä ei ole enää niin paljon kuin ennen. Mutta ensimmäiset 5 kuukautta oli todella raskaita. Vauvaa piti keskoisuuden vuoksi syöttää 3 tunnin välein vuorokauden ympäri. Yhdessä syötössä meni vähintään tunti, yleensä 1,5h.

Siihen vielä pullojen pesut+sterilointi ja rintapumpulla käynti+sterilointi. Kun kaikki syöttöön liittyvät hommat olin saanut tehtyä niin minulle jäi hyvällä lykyllä tunti aikaa ennen seuraavaa syöttöä. Silloin olisi pitänyt keretä: nukkua, syödä, käydä suihkussa, sylitellä vauvaa, siivoilla, hoitaa vaipanvaihdot ja muut ylimääräiset hoito jutut (gastrostooman puhdistus, leikkaushaavojen hoito). 

Eli silloin kyllä ärsytti melkoisesti kun ystävät valittivat minun mielestä turhaan, vaikka tiesivät miten veitsen terällä minun jaksaminen oli. Minun mielestä ystäväni saa ja pitääkin kertoa asioita jotka painavat mieltä, mutta voisivat joskus miettiä mitä minulle kertoo ja mitkä asiat kannattaa jättää sellaisille ystäville joilla ei ole omassa arjessa niin paljon jaksettavaa. Ehkä vähän sekavasti kirjoitettu, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan.

11.4.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 5-month-old toddler

minua harvemmin ärsyttää muiden jutut koska tunnen useita henkilöitä joille nukkuminen on oikeasti ongelma. ja kaverit alkaa olla sen ikäisiä että tietäävät jos valvominen on omasyy :D mutta paria henkilöä seurailen tarkasti tilapäivitysten kanssa  kun eivät tunnu saavan lääketieteestä mitään apua nukkumiseen ja heille on tehty testiä testinperäänja lääkettä eikä apua tunnu löytyvän :(

11.4.2012
imppuliina
imppuliina

no jaa.. olis varmaan ärsyttäny minuuki joskus. (no joo tuo 10 tuntia on kyl paljon) sillon kun ei ite saanu nukuttua lasten takia kunnolla.. toiset vaan tarvii paljon unta. mieki saan nykyään nukkua lähes joka yö ilman herätyksiä (lasten satunnaisia pissalla käyntejä jos ei lasketa) käyn nukkuu tuolla klo 23 paikkeilla ja oon ihan poikki, kun lapset tulee herättää klo 7-8 aamulla.. :D viikonloppusin mies antaaki miun sit nukkuu pidempään. käydään joskus klo 23 sillonkin nukkumaan ja herään joskus 9-10 paikkeilla joskus jopa myöhemmin ja sit vasta on semmonen olo et on nukkunu tarpeeks.. meitä on moneen junaan :D

10.4.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...