Mikä voi laittaa nuoren pään noin sekaisin..?

Kuulin tänään, että poikani toinen kummisetä (lapseni isän pikkuveli) oli viime yönä yrittänyt tappaa itsensä rauhoittavilla lääkkeillä, ottanut siis huomattavasti yliannostuksen..  Kyseinen nuori on vasta 15-vuotias poika, jolle aiemmin määrätty rauhoittavat lääkkeet, koska tällä henkilöllä hermostuessaan/suuttuessaan/urheill​essaan nousee verenpaine vaarallisen korkealle.. Tämä henkilö ollut muutenkin joululomansa jälkeen omissa maailmoissaan ja ei todellakaan oma itsensä..  Osasyynä kova koulukiusaaminen (poika pitkä ja tukeva, toisinsanoen huomattavan isokokoinen), josta en tiedä, kuinka paljon on asiaan koulun puolesta puututtu.. Tällä pojalla on kaksoisveli, jolla ei tälläisiä ongelmia ole ja hän ei ole koulukiusattu ("normaalikokoinen" nuori)..  En tiedä mikä voi panna nuoren miehen pään noin sekaisin tai mikä voi olla niin painava syy, että haluaa tappaa itsensä..? :O :/  Otettuaan yliannostuksen oli poika kuitenkin tullut toisiin aatoksiin ja oli itse herättänyt vanhempansa sanoen: "Kattokaa nyt mua äiti ja isä viimesen kerran, minä kuolen pian." Näyttäen samalla tyhjää rauhoittavien lääkkeiden purkkia/pakettia..  Pojan äiti oli samantien soittanut ambulanssin, mutta pojan kuullessa ambulanssin tulevan, tämä oli juossut kotinsa takana olevaan metsään, pakoon hoitajia.. Poliisithan niiden sitten piti soittaa poikaa etsimään.. Poika kuitenkin tuli itse takaisin ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan vatsahuuhteluun (pojan äiti lähti mukaan).. Nyt vasta iltapäivällä olivat päässeet sairaalasta takaisin kotiin.. Kumpa tietäisi, miten poikaa voisi auttaa..? :/  Nyt saavatkin pojan vanhemmat olla kokoajan varuillaan, että mitä se seuraavaksi keksii.. :(( Oli pakko purkaa vähän ajatuksiaan tänne, on itsellänikin niin paha olla pojan puolesta..

10.4.2012
Ritu303
Ritu303

toivottavasti kaikki hoituisi hyvin. voimia kaikille.

se on jännä miten ne lähimmät ihmiset on yleensä niitä sokeimpia näkemään toisen huolet, tai niihin on niin vaikea puuttua, serkkuni ampui itsensä reilu vuosi sitten, ja hänen äitinsä sanoi jälkeen päin oli tuo kyllä odotettavissa nyt kun tarkemmin ajattelee. joo, näinhän se on helppo sanoa jälkeen päin. serkkuni oli tuolloin kyllä jo 26v. mutta lapsesta asti hänen isänsä kyllä määräili ja nälvi joka hommassa. he eivät esim. saaneet pitää meihin mitään yhteyttä ja mummon hautajaisissakaan hyvä jos tunnin saivat olla. sen perheen isäntä on todella v-mäinen ja päästään sekaisin oleva tyyppi, mutta tätini vaan on hänen kanssaan ei varmaan uskalla tehdä mitään.

11.4.2012
mustikka88
mustikka88

tutkimattomat ovat nuorten tiet...itekki itsaria nuoruudessa yrittänyt. viimeinen hätähuutohan se on, ehkä silloin läheisten silmät tosiaankin avautuvat ja tajuavat kuinka paha olla lapsella on. syitä on turha lähteä spekuloimaan, toinen menettää elämänilonsa toisesta syystä ja toinen toisesta. nuoren mieli on niin myllertävä että aikusesta pieniltä tuntuvat asiat on hyvinkin vaikeita nuoresta. ammattiapua sellainen nuori kaipaa, itse en uskaltais luottaa pelkästään siihen että hali riittää.

ja vielä lääkkeistä. ja tuota pohdinkin pitkään, omalla pojalla kun on sellaiset lääkkeet jolla saa hyvinkin helposti hengen itteltään pois jos haluaa. mutta tosin, jos nuori on päättänyt että elämänsä haluaa lopettaa, löytää hän muitakin keinoja (kuten mulla, hukuttautuminen jäiseen veteen).

11.4.2012
Boco
Boco

Ne on ne mielen mustat möröt ja ei niitä oikeen pysty käsittään jos ei ole koskaan itte niitä vastaan taistellu. Mie en oikeen tiedä kykeneekö kukaan muu auttaan masentunutta jos ei masentunut itse jaksa taistella.... Saahan ihmisen lääkkeillä pakotettua onnelliseen muottiin, mut kyl mie kannatan siinä myös terapiaa kaiken aikaa rinnalla. Ja sitä että etitään just se samal aaltopituudel oleva terapeutti... Toivottavasti alotuksen pojan vanhemmat on nyt saaneet neuvot pitää lääkkeet piilossa, vaihtaa piiloa riittävän usein, vaihtia lääkkeenotto, ja tarkastaa kielen alta.

Ja jälleen käännän huomion siihen et Suomessa käytetään liian vähän rahaa mielenterveystyöhön. Eikö kukaa muu huomaa epäkohtaa siinä että juuri itsemurhaa yrittänyt sysätään vanhempien hoidettavaks, eikä pääse osastolle lepäämään ja parantumaan, ja ympärivuorokautiseen valvontaan?

10.4.2012
Sralla
Sralla

Se hylätyksi tulemisen tunne. Se ettei kukaan rakasta tai edes välitä. Eikä kukaan kuule tuskaa joka velloo sisimissä.

 

Voimia Ritu303 ja koko perheelle.

10.4.2012
hanna851
hanna851

voi kuinka surullista :/ voimia sinne, toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin..

mikiliiniä peesailen.. ite olin vielä jonku aikaa 15v ku muutin pois kotoa 100 kilsan päähän vanhemmistani opiskelemaan, että ei paljoo vanhempien vahtimiset auttanu, itehän ne piti leikkauksen jälkeisetki kodeiinit vahtia kuinka niitä syödään ja montako niitä on jo otettu vai onko otettu ollenkaan.. ei ne taida lääkäritkään kysellä jotta vahtiiko kukaan vai ei..

10.4.2012
ninnup
ninnup

Eipä taitaisi poika enää hengissä olla, jos ei olisi vanhempiaan herättänyt.. :/

10.4.2012
Ritu303
Ritu303
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...