29:s korvatulehdus

Kaksi yötä taas poika möyrinyt, elilen lämpöili ja viime yönä nousi kuume niin korkealle, että poika (1v7kk) houraili. Aamupäivästä mentiin omalääkärille ja molemmin puolin märkivät korvatulehdukset ja molemmat putket tukossa. Omalääkäri oli näkevinään, että viimeksi laitettu (titaani)putki (laitettu 15.2) olisi kääntynyt tärykalvolla väärin päin :/ Mutta, koska TK:ssa ei korvamikroskooppia ole, siihen ei varmuutta saatu. Lähetteen taas korvapolille laittoi, aika tulee varmaa lähipäiviksi. Hengitys rohisee vain ylähengitysteissä ja keuhkot olikin niin puhtaat kuin ne Urholla voi olla. Pikkusen kuulostaa, että nyt rupeaa rahistamaan hengitys..johan me 1,5vk ilman ventoa oltiinkin. Hoitona koitetaan nyt pelkkiä korvatippoja ja koitetaan putket saada auki ja torstai aamuksi aika omalääkärille, mikäli kuitenkin kuumeilee yhtä voimakkaasti tai on todella kivulias, niin Jorviseen sitä ennen.

10.4.2012
tyttö
tyttö

Meidän potilaalla on ikää nyt 2v2kk ja takana 42 korvatulehdusta, joista vain neljä on hoitunut Oftan Aqvakol tipoilla. Käytännässä katkeamatonta limarohinaa, yskineen ja ylähengitystieinfektioineen on takana maaliskuusta 2011, eli 1v8kk. Marraskuun saldona keuhkokuume ja 2 korvatulehdusta ja sitä edeltäen 5 vk pätkä siten, että 2-3 päivän ajan viikossa poika on lämpöillyt 37,5 ja samalla alkanut hengitysvaikeudet, eli elokuun lopusta poika on ottanut kaikki lääkkeensä spiralla+ tabletti astmalääkkeet suun kautta.

Tämänhetkinen arvio on, että pojalla on synnynnäinen värekarvojen toimintahäiriö. Paperille asti diagnoosia ei olla saatu koska vuodentakainen testi epäonnistui (vastaus kestää 3-4kk) ja kolme seuraavaa yritystä on jouduttu perumaan terveydentilan takia (tehdään siis nukutuksessa). Nyt justiinsa viikko sitten peruuntui kolmas kerta, kun perheessä vesirokko (Urholla ei ole vielä puhjennut) kolmella lapsella ja Urho oli viimeviikonlopun 38,5 kuumeessa ja hengitys oli todella vaikeaa+ripuloi. Maanantaina poika voi jo hengityksen puolesta siten, ettei avaavaa tarvittu, mutta anestesialääkäri sanoi, että ettei Urhon taustalla uskalla nukuttaa tiistaina (soitin siis maanantaina ja kerroin lähihistorian). Harmi sinäänsä kun nyt on taas putketkin irti ja tulehduksissa kipu on kovaa ja nyt ne ei tietenkään hoidu pelkillä tipoilla, ei voi edes yrittää. Ja mitä lähemmäs pakkaskautta mennään sitä vaikeammaksi menee hengitys..nyt ollut alkuviikon melko hyvävointinen. Tosin odotettavissa on, että koska pojalla on immuunipuutos, niin vesirokon puhjetessa tulee olemaan vaikeata liitännäis sairauksien kanssa..odotellaan.

Hoitoisuuden ja sairastelun tilaa puhuu esimerkiksi se, että saan pojasta omaishoidontukea ja vammastukea,infektiolääkäri on linjannut, että poika ei voi missään nimessä olla minkään kunnallisen päivähoidon piirissä, vaan ainoastaan kotihoidossa jo senkin takia, että voinnin ja hengityksen muutoksiin pystytään reagoimaan mahdollisimman nopeasti.

Tuo synnynnäinen värekarvojen toimintahäiriöhän tarkoittaa käytännössä sitä, että värekarvat ei esimerkiksi poista limaa ja tämä altistaa korvassa vaikeaan välikorvainfektiokierteeseen ja hengitystieinfektiokierteeseen, kun limassa rupeaa elmään bakteerit, jotka normaalisti poistuisi vatsalaukkuun, jossa hapot ne tuhoavaisivat. Lisäksi esimerkiksi aikuisista tätä tilaa potevista miehistä 80%:a on täysin steriilejä :(

Mikäli tila huomataan ajoissa ja asianmukainen ja tekokas hoito aloitetaan varhain (infektioiden välitön hoito ja liman poisto "mekaanisesti", eli se hypertoninen keittosuola mitä ewlof-laitteella 3-4 ktr päivä ottaa), niin voidaan jopa lapsuusiän turvata lapsen hengitys suht normaalina..

Aikuisena keuhkokapasiteetti saatta laskea jopa 3,5% vuosivauhdilla ja oireilu samanmoista kuin kystisessä fibroosissa hengityksen osalta..eli käytännössä poika on kuolemantuomion saanut.

Näin me elellään päivä kerrallaan ja nautitaan niistä päivistä kun pärjäämme vain suolan otolla.

Kumpa osaisitte sen kaiken tyytymättömyyden keskellä olla onnellisia terveistä lapsista, se ei ole itsestään selvyys, vaikka kuinka kaikki asiat tekisi oikein.

15.11.2012
tyttö
tyttö

Moikka!  Voimia sinne sairasteluun, tiedän mitä se on.. Mulla muksu sairasti 3kk iässä RS-viruksen ja kun hällä on sellanen periytynyt vastustuskyvyn alentuma hän sairasti sen aika pahasti.. ja oltiin silloin sairaalassa 1vk.. sitte saatiin lääkkeet kotiin ja muksulla oli sit sellanen vointi et piti kytätä kokoajan milloin ahistaa ja milloin ei... sit maaliskuussa oltiin toinen jakso sairaalassa astmakohtauksen takia ja sit saatiin keuhkolääkäriltä selllanen diagnoosi et kuhan likka on kouluiässä niin ahistaminen voi helpottaa. tiedätte millanen olo siinä äiteelle tuli, ku on yötä päivää ollu tytöstä huolissaan.. heräilly kipeän vauvan kanssa kokoajan. Huh. No asenteella jaksettiin ja sillee.. Olin ollut viisas ja kun tyttö silloin tammikuussa sairastui pahasti niin aloin syöttämään sellasia lapsiystävällisiä ravintotuotteita hälle.. olen itsekkin saanut niillä tuotteilla itseltäni astman pois. Kyse ei ole mistään ihmeestä tai ihmetuotteesta vaan vain hyvästä ravitsemuksesta. Keho on aika ihmeellinen kapistus kun se saa kaikki oikeat ravintoaineet oikeassa muodossa..

No jatkan tarinaaa:  Tyttöni söi niitä tuotteita siis 3kk:den iästä asti. ja vaikka mitään paranemiseen viittaavaa ei heti alkanut tapahtumaan, niin silti syötin lapselle niitä. Kokoajan oli korvatulehduksia sun muuta sairastelua.. sitten heinäkuussa putkitettiin korvat. vielä heinä-elokuussa tuli muutama korvatulehdus, mutta en enää suostunut käyttämään tytölle antibiootteja suun kautta(jotta päästaisiin kierteestä pois). Hoidin korvatulehdukset tipoilla (oftan akvacol). jess! meillä oli myös spira kotona käytössä jatkuvasti... annoin avaavaa ja kortisonia aina siihen elokuuhun saakka.. pikkuhiljaa sain alkaa vähentämään spiran antoa.. aina kun tuli pikku räkätauti, niin ennen olin joutunut n. tunnin tai parin  välein antamaan spiraa, enää ei tarvinut kun tyyliin kerran yössä. ja sitten pikkuhiljaa likka ei enää tarvinut ollenkaan avaavaa. Tiedättekö miten helpottunut olen.

 

Tarinan idea on se että käytännössä olen saanut tyttöni keuhkot terveiksi. Se Rs-virus on aika katala, kun se rikkoo keuhkojen pinnat.. ja kun pinnat on röpöliäiset niin lima jää sinne ja lasta alkaa ahistaa... sain siis ihanilla ravintotuotteilla lapseni ravitsemuksen siihen jamaan että hänellä oli rahkeita rakentaa keuhkojaan uusiksi..Pari viikkoa sitten tyttö palellutti itsensä todella pahasti vahingossa. kerkesin säikähtää että tässäkö tämä oli, joudutaankohan kaivamaan spira ja avaava lääke sun muut taas esille. ei tarvittu. Kova flunssa tuli mutta keuhkot pelas niinku pitääkin, Kiitos :) Lapsi on nyt n. vuoden ja nukkuu hyvin ja kasvaa hyvin. ei voi olla muuta kuin kiitollinen! :) sellasta täältä, ja kiitos jos jaksoit lukea ;)

14.11.2012
kukkis-ras
kukkis-ras
16 weeks pregnant

meillä poika on syntyny 07 ja en muista kuin pieni oli ku eka korvatulehdus tuli ja siitä alkoi se kierre joka kkuukauis korvatulehdus ja nyt poika on 5v6kk ja korvatulehduksia ollut jo yhteensä 45,

kitarisat poistettiin ja putket laitettii ei mitään tehoa niistä, nyt ollaan kokonaan jätetty maito pois ja toivottaan että siitä on apua, pian toi poika on varmaan kuuro ku tulehduksii on koko ajan päällä.

ja mitä maitoon tulee niin hän käyttää hyvla/ vähänlaktoositonta maitoa ja tuotteita.

11.11.2012
nime13
nime13

Voi pikkuista :( en oikein osaamuuta sanoa kuin että toivottavasti kesä tuo helpotusta ja tulisi lisää niita terveitä jaksoja 3

6.5.2012
Mummy83
Mummy83

Niinhän siinä perjantai iltana kävi, että tullessani kotiin töistä mies oli justiinsa Urholle ventoa antamassa ja Urbis rupes vapisemaan hetkessä, posket helahti mansikan väriseksi ja alkoi todella hurjat hengitysvaikeudet. Sama juttu, kun useasti aikaisemminkin. Kuume nousi yli 40 asteen muutamassa minuutissa ja pukkas ne hengitysvaikeudet siihen. Otettiin kolme ventoa 15 min välein, Pronaxen ja tavarat kasaan ja Jorviin. Senverta uuvahtanut poika oli, että nukahti autoon ja hengitys rauhoittui sitä myötä. Ja kuumelääke rupesi tehoamaan, jotta olis jo Jorvin pihalta voinnut poien kääntyäkkin hengityksen osalta. Kuitenkin päätin ne korvat käöydä näyttämässä ja putkethan ne oli tukossa ja pahat korvatulehdukset molemmissa, tästä siis korkea äkillinen kuume.

Todella tyäläs on viikonloppu ollut, poika rohisee todella paljon. Kättä kun pitää rinnan päällä, niin käsi vain tärisee rohinan tahtiin :( Ihan maksimi spiroilla ollaan menty, huomenna mennään henkilääkärille katkelemaan jatkoja.

Se olis nyt ainakin 30:s korvatulehdus pojalla, repikää siitä :/

6.5.2012
tyttö
tyttö

Rapiat 1,5vk kesti hyvää putkea (todellista edistystä sekin!!!!) Toissapäivänä poika pamahti taas niin tukkoon, että oksat pois.Tänään alotettiin spira-vento,nousi lämpö, alkoi yskä ja korvien repiminen, jotta ensiyönä alkanee korvatulehdus.

Ihanaa silti, kun nyt on todistettu, että poika "terveenä" voi olla..vielä joskus. 1v2kk on pitkä aika sairastaa taukoamatta, varsinkin kun perheessä on muitakin lapsia- ja sairastajia.

Päivät sujui kotona ihan leikiten tässä 1,5 vk aikana, kun niin monet lääkintäkerrat jäi pois...tätä lisää! :)

4.5.2012
tyttö
tyttö

Meillä riemuitaan jo 7 päivää kestäneestä Urhon terveysputkesta! :) Pieni limarohina vain ollut, jota hoidettu vain aamuin illoin suolalla+astmalääkkeet aamuin illoin. Elämä tuntuu ianan normaalilta:)

Jos tilanne on sama vielä viikon päästä, uskallan odottaa mumulle jo terveempää kesää..johan se pieni terveempiä päiviä onkin ansainnut!

Pelottaa ääneen tätä iloita, kun tuntuu, että muutamassa päivässä kääntyy huonommaksi, jos käy elvistelemään..otan nyt silti riskin.

28.4.2012
tyttö
tyttö

Poika on nyt 1v7kk ja korvakierre alkoi 7vk iässä. Atooppinen iho 4kk ja nyt 1v1kk taukoamatta ainakin limarohinainen+kymmenet eri tulehdukset korvissa ja keuhkoputkissa..ei siis päivääkään 03/11 alun jälkeen kokonaan terveenä. Kaikki on tutkittu mitä tutkia tässä tilanteessa voi, tällä hetkellä vain odotetaan (että putket kasvaisi) ja hoidetaan oireita. Limaisuutta hoidettu ns. suolahoidolla (spira) 6kk, mutta tilanne ei ole ainakaan paremmaksi mennyt..tää vaan leviää enempi ja enempi käsiin, vaikka lääkärit laskeekin nyt sen varaan, että tämän kesän pitäisi olla jo helpompi kuin viimekesän..jääpi nähtäväksi.

19.4.2012
tyttö
tyttö

Kyllä siellä molemmin puolin märkivät tulehdukset oli. Ja samaansysyyn keuhkot rohinaiset (ns.keuhkoputkentulehdus), eli ventoline aloitettiin aamulla. Koitetaan 5pv:n kuuria suun kautta ja jos nyt nostaa korkeamman kuumeen (tai tietty hengitys vaikeutuu entisestään), niin Jorviseen suoraan. Olihan tässä kuitenkin pitkä väli näillä antibiooteilla, edellisen piikin sai kuitenkin jo 26.3..toisaalta 1,5vk nyt tulehdus jo korvissa ollut, jotta onko tämä nyt edistystä vai ei..

Ainut antibiootti Urholle mitä voi suun kautta ottaa on Kefexin, muille (ja penisliinille) resistenssi. Kyllähän tämä kamalaksi on mennyt..vaan eipä ole meillä muita vaihto-ehtoja :(

19.4.2012
tyttö
tyttö

Maanantaina oli toinen korva jo kuiva ja toinen aavistuksen märkivä. Vain tippahoidolla siis hoidettu, jotta ne putket pysyisivät auki. Tällä kertaa vältettiin antibiootti, kun tulehdus ei mennyt hengitysteihin, kuten aina aikaisemmin.

Mietittiin omalääkärin kanssa jatkoja, niin sovittiin, että ei tarvi sopia etukäteen..veikkasin hänelle, että torstaina tai viimeistään perjantaina ollaan siellä uudestaan. Kuinka ollakkaan, tänään olen poikaa seurannut ja Urho on repinyt korviaan aivan taukoamatta. (tekee sitä normaalistikkin useasti päivässä, tehnyt ekasta putkituksesta lähtien) Itkeskeli jo päiväunilla jonkun kerran. Miehelle sanoin yöhön lähtiessäni, että Urho huutaa ensi yön sitten korvia ja niinhän tuo siellä tekee :( Jospa se kohta taas helpottaisi, kun Pronaxenkin rupeaa vaikuttamaan.

 

19.4.2012
tyttö
tyttö

voi kurjuus :/ Mie toivon ihan uskomattoman kovasti että teillä vointi alkais kohenemaan!

10.4.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...