Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Käräjäoikeus...

Sain sit kutsun kuultavaksi käräjäoikeuteen? Oon kauhee hermoileen - eli tilanne mistä ei tiedä mitään pistää kyl pasmat sekasin :/ Onko joku ollut vastaavas tilantees? Mitä siel tapahtuu? Millases ihmismääräs tuommoset käsitellään eli ketä siel on paikalla?? Mietin et pitääkö mul olla asianajaja/avustaja? Oon siis itse tehnyt rikosilmon ja vaatinut rangaistusta...

10.4.2012
tuikukka
tuikukka
3 years, 6-month-old toddler

joo mä en ite vaadi mitään ni siin mieles en avustajaa tarvi.. kaippa mun on siel tarkotus vaan kertoo miten olen tullut huijatuksi.. Ja mitään kummempia korvauksia en saa varmaan siel istumisesta - tietty haen sen lastenhoitajan palkan...

 

kauan tuollases yleensä menee? siin on kaks asianomistajaa, eli pitääkö mun olla paikalla käsittelyn loppuun asti?

11.4.2012
tuikukka
tuikukka
3 years, 6-month-old toddler

tuo istumajärjestys ni meillä oli ainaki sellanen pieni sali ja me asianomistajat istuttiin aikalailla suoraan tuomarin edessä eli keskellä, siinä oli vaan todistajan paikka välissä, sellai tyhjä pöytä mikrofoneineen, siinä kävin itekki sillon vastaamassa kysymyksiin. tuomari ja muut istuu rivissä siellä korkeemmalla keskellä. syyttäjä oli meistä katsottuna oikealla puolen, silleen kasvot koko porukkaan päin ja syytetty avustajineen vasemmalla mutta he istuvat kuitenki niin että olivat selkä meihin päin mutta kasvot tuomariin päin. vähän silleen puoliympyrän suuntasesti meni ne pöydät..

yleisön paikka oli siellä kaikkien selän takana..

jos tunnet ettei tarvii avustajaa niin ei tarvii, se ei oo pakollinen mutta saa olla mukana ja jos ei oo vaatimuksia ni ei tarvii siihen paperihommaankaan apua, meillä työnantajan tarjoama talon oma lakimies oli avustajana ja kullanarvoisia neuvoja saatiin kyllä.
meillä ainakin maksettiin matkakulut ja päivärahat, kestosta riippuen joko puolipäiväraha tai kokopäivältä siitä istuntopäivästä että ihan ilmaiseksi ei tarvinnut siellä istua kuitenkaan..

10.4.2012
ninnup
ninnup

joo olen asianomistaja, ilmotus tehty ja kuulustelut suoritettu.  nois lapuis lukee "henkilökohtainen kuuleminen" sit erilapuis on "haastehakemus".

 

Rikos on nimetty lieväksi petokseksi - vastaaja osti tavaraa ja jätti maksamatta, rahat sain vasta kun hän sai soiton poliisilt ja kutsun kuulusteluun.. toinen samantyyppinen asianomistaja samas tilaisuudes..

 

Mietin vaan et millasia noi tilanteet on - ihan käytännön juttuja tyyliin mis kukanenki istuu ja mitä siel tehdään :D

10.4.2012
tuikukka
tuikukka
3 years, 6-month-old toddler

joo poliisin luona olen jo käynyt.. mut just mietin tota käräjäoikeutta... syyttäjä on paikal, enkä ole ainut asianomistaja.. mut pitääks mul olla joku henkilö siel ton syyttäjän lisäks - sehän se periaattsees ajaa sitä asiaa et saadaan rangaitus tälle henkilölle - itel ei enää ole korvausvaateita (toki joku joutuu maksaan lapsenvahtikulut...)

10.4.2012
tuikukka
tuikukka
3 years, 6-month-old toddler

ja joo poliisikuulustelu oli sitten se jotta soitettiin tulla käymään ja sitten poliisille piti kertoo mitä tapahtu ja kyseli lisäkysymyksiä minkä tarvis, kirjas ne koneelle ja piti allekirjotella sitten lausunto.. kysy että haluanko toisen poliisin paikalle, hän voi käydä huhuilemassa ku oli se laitos rempassa ni poliisit ripoteltu sinne tänne mutta sanoin että eiköhän tässä pärjätä..

10.4.2012
ninnup
ninnup

mä oon ite istunu oikeudessa työpaikalla sattuneen asian tiimoilta kun asiakas käyttäytyi uhkaavasti. paikalla oli syyttäjä, syytetty, syytetyn avustaja, minä, työkaveri ja meidän yhteinen avustaja ja tietysti tuomari ja 3 niitä mitä onkaan (:D ei tuu sana mieleen). yksi ylinmääränen "katsoja" siellä oli paikalla.

järjestystä en ihan täysin muista ku oli itelläki pasmat sekasi siinä ja tästä on semmonen pari vuotta nyt aikaa mutta jotakuinki:
syyttäjä kerto asian miksi siellä ollaan ja mistä syytettyä syytetään ja oman näkemyksensä tuomiosta mitä pitäisi antaa (tämä oli tullu paperinivaskana kotiin jo etukäteenki) ja sitten meiltä asianomistajilta kyseltiin meidän näkemys tapahtuneesta ja syytetyn avustaja piti oman puheenvuoronsa ja meidän avustaja omansa, sitten oli tauko ja tauon jälkeen kuultiin lopputulos. se oli semmonen n. puolen päivän istunto.. kahteen otteeseen siellä käytiin ku ekalla kerralla ei syytetty vaivautunu paikalle ja sitä siellä salissa ooteltiin löytääkö poliisit tyyppiä ja toisella kerralla kaveri oli saatu kiinni jostain asiasta ja pidettiin varmuuden varalta jemmassa että oli sitten paikalla istunnossa het aamulla.

avustaja oli minusta aika iso apu ja jos vastaavaan tilanteeseen joudun joskus ni ehdottomasti otan avustajan silloinkin.. autto kaikkien vaatimusten ja paperihommien kanssa jossa ois itellä menny jo pää sekasi, esitäytti ne valtiokonttorin hakemukset (varaton oli tämä syytetty) ja selitti sitten mitä ne asiat sit tarkottaa jos oli joku asia jääny epäselväks..

10.4.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...