miks miun simassa ei oo happoja?

Tarkottaako se että se ei oo vielä käynyttä? Terkuin sima-neitsyt :D

9.4.2012
riu
riu

mie en laittanu rusinoita koska meillä ei niitä ollu enkä viittiny tuon takia ostaa. Tuurilla ne laivatkii seilaa :D Ja joo oli mahatauti, kun simaa maistettiin vasta tännää :D

9.4.2012
riu
riu

no se käy tuo sama resepti minkä aikasemmin laitoin mutta laitat 4-5rusinaa per pullo nii sitten on hyvä varmasti eikä niitä tartte syödä jos ei tykkää.

9.4.2012
immortal
immortal

joo siis noissa simoissahan kannattaa käyttää rusinoita niin näkee milloin se on juotavaa. meijän äiti tekee aina ite siman ja laittaa rusinoita niihin antaa olla 24h pöydällä ja siirtää korkit kiinni kylmää ja avaa vasta sitten pullon kun rusinat on noussu pintaa silloin simassa on happoja ja se on tarpeeksi käynyttä eikä pahaa tai yli käynyttä. pieni vinkki vaa.

9.4.2012
immortal
immortal

Ootteko te riu jo juoneet sitä simaa? Ajattelin että onko se varmaa että teillä oli nimen omaa vatsatauti?=)=)

Mun äiti teki meille kerran simaa...olisinko ollu joku 6-7 vuotias ja mä kuule oksensin sen koko vapun ja mä oksensin niin paljon etten sen jälkeen ole simaa voinu haistaakkaan...=) ei tiedetä mikä siinä meni mönkään mut lopputulos oli huono... niin no se teki sen mulle hedelmäsokerista ku mulla oli (silloinkin) sokeritauti ja muille tavallisesti ja siksi minä vain oksensin...Voi näitä ihania muistoja.

Nyt lähi vuosina pitäisi ottaa itteä niskasta kiinni ja tehdä muulle perheelle simaa ku sitä on toivottu...mutta mulle oli yllätys että sitä noin hetken vain seisotettiin...

Mushulla kans kivat muistot=))) anteeksi vain pikkasen rupes hampaita naurattamaan!!!

9.4.2012
myrmeli
myrmeli

mulla on tässä sima ohje en muista mistä lehestä sen oon ottanu enkä ite vielä testannu mutta kun lehessä oli nii luulis toimivan.

8l vettä

5dl fariinisokeria

6dl sokeria

1/4tl hiivaa

2kpl sitruunaa

1. Kiehauta muutama litraa vettäja kaada se sokereiden päälle isoon astiaan (esim. kattila, sanko) ja sekoita kunnes sokeri sulaa. huom! sokereiden suhteita voi muuttaa, ts. mitä isompi osa fariinisokeria sitä tummempi sima.

2. Lisää kylmänä loput vedet. nyt seos pitäisi olla haaleaa, ota johonkin astiaan pienimäärä vettä ja hiivaa ja liota ja kaada se sitten takaisin muun siman joukkoon.

3. Lisää viipaloidut sitruunat.

4. Anna siman seisoa huoneenlämmössä 12-24h.

9.4.2012
immortal
immortal

mie tein fariinisokeripussin ohjeen mukaan ja ihan hyvältä se maistu, hapot vaan puuttu :)

Mie sain äitin viimesellä kiinni konsultointia varten ja se sano että miulla oli liian vähän hiivaa, mutta anto vinkiks että hölskytän pari kertaa että ne hiivat sekottuu ja jätän vielä päiväks huoneenlämpöön :) Ohjeessa oli että herneen verran tuorehiivaa ja äiti käski tuplamaan määrän. Ja riippuu tietysti herneestä.. :D

9.4.2012
riu
riu

hei oisko jollain jotain hyvää siman ohjetta nyt asiasta kukkaruukkuun?

mäki haluisin kokeilla tehdä tänä vuonna ite simaa ku vuosiin saanu kotitekosta ku ehkä lasillisen kyläpaikassa

9.4.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...