Loma ilman lapsia

Ollaan päätetty lähteä miehen kanssa lomalle, ja todennäköisimmin ilman lapsia. Mutta ongelmahan siitä muodostu! Olin siis suunnitellu mielessäni jotain kolmen yön minilomaa jonnekin päin eurooppaa ja mies taas oli suunnitellut viikoksi äkkilähtöä tyyliin, et mennään kentälle ja katotataan mihin kone meidät vie. Ite en siis osaa kuvitellakaan olevani viikkoa erossa lapsista, mut asiaa kun aloin oikein ajattelee, niin voishan se olla aika ihanaa! Ja kuitenkin halvemmalla pääsis nimenomaa viikoks äkkilähdöllä rannalle, kuin muutamaksi päiväksi kaupunkiin. Eli se ois tosi jees, koska olen kotihoidontuella kotona, eli rahaa ei liikaa oo. Muuten mentäs ilmanmuuta lasten kanssa! Mut oikeesti, pystynkö olee niin kauaa lapsista erossa? Oltiin pari vuotta sitte kaks yötä tallinassa ja mulla kirpos itku joka kerta, kun näin lapsia vanhempiensa kanssa (tosin olin sillon raskaana). Ja jos jollain on oikein ihana kokemus jostain kaupunkilomasta (joka ois edullinen) niin kertokaa ja pelastakaa minut tältä pulmalta!

8.4.2012
zili
zili

Ollaan oltu lomalla etelässä kahdestaan ja sitte nyt talvella lapsen kanssa.

Meillä yks 4v poju, ja on oikeastaan aika paljonkin ollut mummolassa kun ollaan käyty ihan vaan Suomen rajojen sisäpuolella muutama päivä reissussa, nyt sitten viime elokuussa varattiin miehen kans ihan kaksistaan matka Rhodokselle viikoksi ja poika meni mummolaan. Mut oli se sellasta...koko ajan mielessä et miten se poika pärjää, ja tuntui että olishan se ollu mahtava ottaa mukaan.

Tammikuussa sitten päätettiin lähtee äkkilähdössä kahdeksi viikoksi Thaimaaseen, ja ei ollu kahta sanaa, poika lähti meidän kans mukaan ja oli mahtavaa! Lento meni hyvin (pitkä sellainen, 11h suuntaansa) ja pakko sanoo että meillä miehen kans oli tuo aikaero paljo rankempaa ku pojalla, se olis heti menny rannalle uimaan ja meillä sen sijaan kauhee väsymys! :) Ja muutenkin, tosi upeasti meni pojan kanssa, ja on mahtava muistella jälkeenpäin mitä yhdessä tehtiin ja toivottavasti poika muistaa vielä isompana matkasta jotain.

Nyt lähdetään kesällä viikoksi Egyptiin ja poika tulee taas meidän kans mukaan :) Ilman muuta :)

 

14.4.2012
mandarin88
mandarin88

niinpä, kukin tavallaan. mä en voi sanoa edes lomaksi sitä jos koko poppoo lähtee. mulle se on niin raastavaa että oksat pois, mut kuitenkin se 2 x vuodes käydään ja kyllä sitä onkin sitten poikki monta viikkoa ;) ehkä eri asia jos lapset ois kaikki terveitä (viittaan siis esikoiseen).

10.4.2012
Boco
Boco

luin vaan etusivun ja mun mielestä (oliko se sweeny joka sanoi?) että miksi kyselee jos ei siedä kritiikkiä...siihen nyt ensinnäkin että zili tos kyseleekö että pärjääkö hän? eli tuon kysymyksen mä ainakin ymmärrän että zili haluu tukee omalle toimilleen..ei missään kohdassa kysynyt että mitä mieltä muut on siitä että lähtee lomalle...tajusitteko ;D

ja sit zilin kysymyksiin, jonka mä siis päättelen ja ihan omakohtaista palautetta:

Johtuuko se siitä, ettei luota hoitajaan?
kyllä, mulla ainakin oli kun meillä ei alkuun ollut luottohoitajaa, isovanhemmat juu, mut niiden kykyyn toimia lapsen kanssa, en luottanut. löytyi vakkari hoitaja kaverista joka on erittäin tiukasti lapsen elämässä mukana ja vauvakin jää kivoin mielin heille hoitoon. (ja tämä siis tän kuopuksen kohdalla, 1 ja 2 taas asia erikseen) 

Vai siitä, ettei luota lapsen pärjäämiseen?
minusta lapsi pärjää kunhan hoitaja on luotettava ja pätevä sekä tuttu. jos hoitaja hiukankin epäröi että ei osaa jotain tilannetta hoitaa, en anna hoitoon koska lapsi vaistoaa jos hoitaja vähänkin tilannetta pelkää. 

Vai kenties siitä, että ei luota omaan pärjäämiseen ilman lasta?
TÄÄ ON OLLU MULLE SE VAIKEN ;D eka kerralla kun vauva oli hoidos niin soittelin kokoajan ja aamul olikin jo kiire hakemaan vauvaa kotiin. toisella kerralla lähteminen teki tiukkaa, mut illantullen hoitaja soitti että vauva voi hyvin ja on kuin kotonaan...nooh, aamuntullen olo oli niin helpottunut että oisin voinu jäädä toiseksikkin yöksi reissuun...eli mulle 2 tai 3 pvää on maksimi.

10.4.2012
Boco
Boco

Enkä halua kritisointia! Olen jo rauhan itteni kanssa asiasta tehny, mut nyt vaan haluisin tietää muiden mietteitä ajatuksen takaa. Mut jos rupee kiukuttaa, ku omia mielipiteitä pitäis perustella, niin eihän sille minkää sit voi..

10.4.2012
zili
zili

Kiva kun on tullu vastauksia :) Mut edellee odottelen niitä vastauksia, et miksi ei voi jättää lasta viikoksi hoitoon? No maarua kertoikin jo, mut muilta.

Johtuuko se siitä, ettei luota hoitajaan? Vai siitä, ettei luota lapsen pärjäämiseen? Vai kenties siitä, että ei luota omaan pärjäämiseen ilman lasta? Sen ymmärrän, et jos ei koe tarpeelliseksi ottaa lomaa lapsista, niin miksi sit ottaiskaan.. Mut mie NIIN koen tarpeelliseks olla vähän aikaa noista ihanista riiviöistä erossa.

10.4.2012
zili
zili

Ei muuta,kun lomalle vaan. Ei se viikon irtiotto arjesta ilman lapsia tee susta huonoa äitiä. Jokaisen tarttee joskus ladata akkujaan ja tarvii sitä omaa aikaa. Sitten sitä taas jaksaa sitä normaali arkeakin paremmin,ku on hetken saanu hengähtää.

Mä ottasin vaikka tältä istumalta viikon omaa aikaa,jos saisin noille siks ajaksi tähä kotiin hoitajan. Mä oon ollu viimeks viime vuoden puolella yksin(ilman miestä myös)pois kotoota ja sillonki vaan muutaman hassun tunnin. Tota ennen,,en ees muista millon.. Sitä ku on 24/7 valmiudessa,niin todellaki tulee jossain vaiheessa just se,että nyt on pakko päästä.Saada se hajurako ees hetkeksi.

10.4.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

Vielä sellaisen pointin haluan tuoda esiin,että minusta se hoitoon meneminen pitää lähteä sieltä isovanhempien/sukulaisten puolelta.Meillä nytkin äitini sanoi että kesällä sitten voin taas viikonlopuksi ottaa kaikki 4lasta,menkää johonkin=Dja ensi vuonna kun kuopus on 3 niin sitten aikoi ottaa viikoksi=)Miehen vanhemmat soittelee myös ja pyytää lapsia kylään,välillä muutamaksi tunniksi ja välillä yöksi eli ihanan aktiiviset isovanhemmat on meille siunaantunut.Vauva-aikaan he taas ovat sanoneet etteivät jaksa vauvan kanssa olla ja sitä on kunnioitettu.

Lähipiiriä kun katsoo niin on paljon ylikuormitettujakin isovanhempia tullu tavattua=/

10.4.2012
huiskutin
huiskutin

tottakai silloin kannattaa lähteä reissuun, jos koet, että pystyt olla erossa lapsistasi usiemman päivän :)

mä itse oob tosi siis TOSI huono olemaan erossa lapsistani, mun tulee niitä ikävä jo ihan muutaman tunnin erossa olon jälkeenkin :D yökylään en millää raaskis noita pikkuisia antaa, mutta kun itse ovat tahtoneet, eikä oo auttanu vaikka miten äiti on yrittäny lahjoa ja pyytänyt, etteivät menis :DD eli siis mulle on kovempi paikka olla eros, kuin lapsilla.. lapset tuntuu pärjäävän vähän turhankin hyvin :D ..mutta yks yö on meillä ihan maximi, sitten äiti jo hakee vaikka väkisin kotiin, jos eivät itse tahdo tulla (onneksi on kumminki lapsetkin olleet hyvin ilosen näkösiä, ku on kotio tulleet;))

Mutta siis reissuun vaan, jos uskot ja tiedät, että lapset pärjää ja että sinä pärjäät ;)

10.4.2012
surkelo
surkelo

Vaikka olenki valmis jättämään lapseni isoäidin (joka on ollut lasten elämässä hyvin tiiviisti mukana, melkein päivittäin näkee ja on kuin kolmas huoltaja lapsille) hellään huomaan viikoksi, ni kyllä mieki koen olevani hyvä äiti! Enkä nyt kyl viiti ottaa paineita siitä, että joku pitää minuu huonona äitinä sen takia, vaan jatkossakin pidän itseäni parhaana mahdollisena just omilleni.

Sehän on tosi hienoo, jos ei oo kahdenkymmenen äitiysvuoden aikana kertaakaan tuntenu tarvetta lomalle, hattua nostan! Mut toisaalta esim. Maarua on saanu käydä töissä. Mie oon oikeesti vaan ollu kotona lähes tulkoon ilman aikuista seuraa tai kontaktia ulkomaailmaan.

Tottakai minäkin tahdon parasta lapsilleni, enkä tieten tahtoin tahdo niitä altistaa stressille tai muullekkaan. Mut en usko, että meidän lapset millään viisii kärsii isoäitinsä luona. Jos joku on törmänny vaikka netissä johonki artikkeliin, mikä käsittelis aihetta, niin mielelläni haluaisin lukea, vinkatkaa mulle!

Tästä tuli tosi mielenkiintonen keskustelu ja vaikka Maaru jo mainitsikin, ettei aio perustella kantaansa, niin ois kiva kun jotkut perustelis. Niin ne ketkä on puolesta, kuin nekin jotka on vastaan :)

9.4.2012
zili
zili

Hmm...miten niin TÄHÄNKÄÄN ketjuun? Ja mitennii ei saa eriäviä mielipiteitä laittaa?? Enkä kyl oikeestaan oo ees kysyny mielipiteitä vaan setviny omia ajatuksiani. En tiedä mistä tyttö nyt kimmastui. Olin ihan tosissani kun kirjotin, että hänen tilanteessa en lähtis. Mut meillä tilanne on hyvin eri.

Mielelläni luen miten te muut toimisitte ja luonnollisesti peilaan omaa äitiyttäni sen kautta. Eikös ihmisluonto nimenomaan oo sellasta, että minuus rakennetaan ympäristön reaktioiden kautta?

Mihinköhän toisuositus ylipäänsä perustuu? Tuleeko lapsesta sit jollain viisii traumatisoitunu jos joutuu olee kauemmin eäidistä erossa? Itekin olen pienenä mummolassa ollu vanhempien loman ajan, ja kyllä mulle niistä kerroista on jääny pelkästään hyviä muistoja...olen ollu siis alle kouluikäinen. Myöhemmin päästiin vanhempien mukaan kyllä.

Ja tosta kultamussukan kanssa ajan viettämisestä: mieshän ei todellakaan oo ollu mikää kultamussukka viime aikoina, senkin takia haluisin saada vähän hajurakoa lapsiin, et näkis pitääkö meitä enää mikää muu yhdessä.

Just nyt zilille kasvo selkäranka ja hän päätti lähteä viikoksi pois lasten luota. Ottakaa täydelliset äidit nyt ne mikrokuituliinat esiin ja ruvetkaa hinkkaamaan!

9.4.2012
zili
zili

Me on aina matkusteltu paljon kaksin miehen kanssa,ja lapset ovat tottuneet olemaan mummoloissa.Me matkustetaan paljon myös lasten kanssa,mutta kyllä muutaman kerrran vuoteen

on ladattava akut=)Toki imetysaikaan ei oo oltu 1 yötä pitempään poissa.

Mutta jokainen tavllaan,en minä arvostele äitejä jotka eivät käy edes kaupassa yksin,ja

oon itse aika paksunahkainen arvostelun suhteen.Tiedän olevani hyvä äiti=)

Nyt oltiin just pari päivää kylpylässä ja lapset olivat äidilläni=)

Meillä siis lapsia 4kpl 1,5,9,12-vuotiaat.

9.4.2012
huiskutin
huiskutin

Tää on ihmeellistä, kun tähänkään ketjuun zili ei halunnut näköjään mitään muita vastauksia, kuin , että hyhähyvä lähde vain viikoksi rentoutumaan ja jätä lapset hoitoon..

Mä en todellakaan käsitä. Ja jos kerta itsekkin pohdit, että pienin on reissun hetkellä sen ikäinen,että suositusten mukaan voisi yhden yön vanhemmista erossa olla ja se sinua mietityttää, niin miksi ihmeessä sitten viikon reissua suunnittelet! (niin, ne suositukset mitä täälläkin piutpaut välitetään saunan, pakkasen, soseiden aloitukse..jne suhteen..niillähän ei mitään pohjaa ole.)

Ja kyllä, musta on liian pieni, teidän pienin, olla viikon erossa vanhemmista.

JOS tuntuu, että lomalle on pakko päästä sen kultamussukan kanssa, joka ei jaa arkena öitä kanssasi valvomisien merkeissä, niin menkää ihmeessä. Miksi ihmeessä siihen tarvitsee muiden mielipiteitä, varsinkaan kuin ei saa olla muuta kuin samaa mieltä.

 

Palko menee nenään monelta, mutta sepä ei mun mieltäni pahoita..

Ja mä tunnen kyllä itseni hyväksi äidiksi ja tiedän sitä olevani. Mun sädekehä saa kiiltää, eikä mun tarvii häpeillä sitä.

Zili nostaa sen selkärangan suoraan ja tekee niinkuin ITSE hyväksi näkee. Kaikkien ei tarvii siitä tykätä, kohan olet sinut itse sen juttusi kanssa!

9.4.2012
tyttö
tyttö

No todellakin jokainen tekee niinku itestä tuntuu parhaalta. Ite aattelen sillein niinkun joku "ohjekin" sanoo että niin monta yötä kun lapsella ikää voi olla erossa. Ja tätä ajattelen lähinnä lapsen puolelta. Ite kyllä pystyisin viikon oleen erossa lapsesta ja pystyisin nauttimaankin ajasta, mutta luulen että lapsellani tulisi kova ikävä vanhempiansa, joten en haluais lähtee. Ja olen myös saanut matkustaa paljon ilman lapsia ja nyt haluankin siirtää matkustusinnon myös lapseeni ja matkustetaan siis nykyään lapsi mukana.

9.4.2012
Lintu4
Lintu4

Voi kiitos Sralla!:)

Se mullakin käväs mielessä, et kaikilla on niin erilaiset lapset ja eri tilanteet. Ja meidän lapset on muutenki tosi innokkaita mummoloissa yökyläilijöitä (paitsi pienin, joka on vaan kerran jääny mammalle ilman minuu, mut nukku kyl hyvin), niin ei ne varmaan kauheesti kärsis. Ja kesäl on kuitenki niin paljon kivaa touhuttavaa pihalla ja mummilassakin tosi iso piha ja paljon serkkuja kavereina.

Ette usko miten on ärsyttävää, kun on tottunu elämää koko elämänsä sen mukaan, että tulee hyväksytyksi! Sit jopa ventovieraat "virtuaali-ihmiset" vaikuttaa näin kovasti mun päätöksen tekoon. Ikään kun mun nyt tarvis ketään teistä miellyttää, mut tällänen itsetunto mulla on.. Pitäs vissii mennä jonneki itsetuntokurssille ;)

9.4.2012
zili
zili

No mulla on toi kestokohme päällänsä koko ajan. Siis oon ihan tolkuttoman väsyny. Oon menossa lääkäriin selvittämään johtuuko se kilpirauhasen vajaatoiminnasta, masennuksesta vai äitiydestä. Ennen jaksoin paljon enemmän, mut nyt todella on just tollasta päivästä toiseen räpiköimistä, odottaa, että tulis ilta ja sais laittaa lapset nukkumaan. Ja sit kuitenki samalla pelkää niitä öitä, kun tietää, ettei saa kuitenkaa nukkua (meidän pienin on alottanu kunnon rumbat öisin).

Toisaalta kyllä edes hävettää pyytää hoitajaa näille viikoksi (tosin jakaisin ne kyllä molemmille isoäideille tasaisesti), jos sillonkin vielä yöt on yhtä hullun myllyä. Emmätiiä, meni jotenki se matkakuume jo pois..

 

Taivaltaja, tavattaisko joskus? Voitais märehtii elämän rankkuutta. Ja tietenkin siis lasten kanssa ;)

9.4.2012
zili
zili

Nii ja tytölle viel piti vastata, että jos meil ois samanlainen tilanne ku teillä,  niin mehän siis asuttais jonkun terveysaseman pihalla teltassa, enkä tosiaan miekää jättäis lapsia toisten hoitoon paria tuntia pidemmäks aikaa. Mut kovasti toivon, että meijän tytöillä lakkais tää sairauskierre, kuhan kevättä kohti päästään.

Ja melkein kyllä tunnen, että oisin pienen palkintoloman ansainnut...siis ihan vaan melkein! Eihän hyvät äidit oikeesti ansaitse koskaan mitää itselleen, vaan elämän suurimmat lahjat on ne lapset ja ne mie oon jo saanu. Mut kun on tässä jo viisi vuotta hoitanu kaikki yövuorot (ja siis niihin vuosiin ei kokonaisia öitä kyl oo mahtunu, ku ehkä kymmenen) miehen kuorsatessa vieressä, päivävuorot miehen ollessa töissä ja kasvatustyön kaikkien uhmaikien (joita tälläkin hetkellä on kaksi meidän taloudessa) läpi, niin mulle on tullut tunne, että tarvisin ehkä jotain omaakin. Ja harrastusta en voi alottaa, tai ylipäätänsä mitään sitovaa, koska joutuisin jäämään joka kerta pois, kun en sais hoitajaa tai lapset ois kipeenä. Niin tollanen viikon irtiotto (168 tuntia IHAN VAAN MULLE) ois oiva ratkaisu, koska sieltä minuu ei hälytetä kotiin kesken kaiken.

 

Noni, kattokaa näin se huonoäiti-fiilis taas nostelee päätään ja yrittää tukahduttaa mun hienoisen ilon (ja hyvin siinä onnistuikin). Olen oikeesti kateellinen teille, jotka ette koskaan raaski jättää lapsianne. Tai enhän miekää raaskis, mutta kun HALUAN myös aikaa itselleni. Arjen keskellä se ei vaan onnistu. Ja taloudellisesti tällästä tilaisuutta meillä ei ikinä oo ollu, eikä varmaan tuukaan. Mut nyt mies on saamassa isot korvaukset ylitöistä, niin ehdotti, että vie minut pois.

Että sillee. Anteeks purkaus...oon vaan tosi väsyny ja asiat tuntuu muutenki hankaloilta (ja olen kyllä menos ens viikolla lääkäriin tutkituttamaan, missä vika).

 

p.s. tyttö, älä vaan ota ittees mitään mun tekstistä, sillä todella TODELLA arvostan sinuu ja sun voimavaroja. Ite oisin sun tilassa kyl jo varmaan hermoparantolassa.

9.4.2012
zili
zili

Tiiättekö, kaikken ikävimpiä mulle on noi kommentit, et: "menkää te vaan, mut en mie kyl vois lapsiani jättää".  Voi toki olla, että kirjottajat ei niitä tarkota millään viisii syyllistäviksi, mutta kun ei kuule sitä ääneen sanottuna, niin on niin helppo lukea rivien välistä sitä mitä haluaa.

No, onneks mul on kesäkuun alkuun saakka aikaa märehtiä tätä ongelmaani. Voi olla, et meidän matkasuunnitelma muuttuu joksikiin muuksi, vaikka uuden auton käsirahaksi..

9.4.2012
zili
zili

Minäkin kuulun joukkoon, joka ei ikimaailmassa etes ajattelis lähtevänsä kaksin reissuun kolmeksi päiväksi, saati pitempään.

 

Mutta mä oonkin monen mielestä niuho näissä asioissa-ja monessa muussakin :D

Ite en vaan raaskis jättää!Ja toisaalta en pienimmän takia voisi etes ajatella ettei toinen meistä aina olisi pojan kanssa.

Yhden yön voisin miehen kanssa olla hotellissa JOS tilanne olisi toinen.(Ei olla oltu esikon 6v2kk jälkeen kertaakaan :D ja hyvin meidän parisuhde toimii.)

8.4.2012
tyttö
tyttö

Lähdetään miehen kanssa elokuussa Alanyaan viikoks. Poikanen jää mamman ja pappan hellään huomaan viikoksi! Oon aatellu asian näin, että poika varmasti iloitseen enemmän ajastaan mammalassa, kuin tulikuumassa Alanyassa, jossa kokoajan äiti ja isä kieltäis tekemästä asioita. Ja mamma ja pappa ovat ihan innoissaan, kun saavat yksinoikeudella olla Eetun kanssa pidemmän ajan ilman, et mä oon hösäämässä siinä välissä :)

Itku tulee varmasti jossain vaihees meikäläiselle! Mutta mies osti mini-läppärin, mis on kamera, ni voidaan Skypettää mamman ja papan kanssa ain tarpeen vaatiessa 3

Onhan se ulkomaanmatka elämys lapsillekin, mutta niin varmasti on sekin, kun pääsevät ilman vanhempia johonkin! Vanhemmat osoittaa varmaan lasten mielestä luottamusta heitä kohtaan, kun eivät oo koko ajan kytiksessä :)

8.4.2012
ansuv
ansuv

No nii, lapsi ku lapsi :) Mut ei mun tekis tuon ikäisiä enää kipeetä jättää. Tai varmaan tekeekin! Tuskin päästän niitä ees rippileirille...hyvä jos kouluun lasken! ;)

8.4.2012
zili
zili

No just tota noillla dilemmoilla meinaan: teet niin tai näin, niin ikinä et oo tyytyväinen! Oon kyllä ite järkeilly, et ei voi olla huono äiti, jos potee tota huonoäiti-fiilistä :D Jos ois oikeesti huono äiti, niin ei varmaan koskaan ajattelis olevansa. Monimutkasta, mutta mun filosofiaan sopivaa :D

 

Meille melkein tarjoutu maailman paras tilanne: oltais lähetty perheen kanssa ja otettu viel mamma mukaan. Eli siis aikaa lasten kanssa, luotettava lastenhoitaja yöksi, et oltais päästy miehen kanssa ulos illalla. Mut tietenkää sekään ei onnistunu!

No, nyt mennää näillä mitä on ja teidän avusta rohkaistuneena alan asennoitua viikkoon meren rannalla :)

8.4.2012
zili
zili

Mut Metalli, sun esikko on jo iso :) Tai en toki tiedä, kuinka pienenä on jo jääny viikoiksi mummolle, mut.. Mulla on ihan järjetön paine ja pakkomielle olla "oppikirjaäiti" ja se ottaa tässäkin taas niin niskalenkkiin, et pahaa tekee! Kun joku viisas on sanonu (varmaan vaan vanhempia syyllistääkseen), että lapsi voi olla yhtä monta vuorokautta vanhemmista erossa, kun on lapsella ikävuosia. Eli siis meidän vauvva vois olla vaan 1,5vrk.

No, ehkä mie selätän ton sisäisen äitini ja annan tälle ulkoiselle, umpiväsyneelle ja loman tarpeessa olevalle äitille viikon vapaata ;) Pitää vissii alkaa kosiskelee lapsille mummolaviikkoa

8.4.2012
zili
zili

Kiitos kannustuksesta :)

Mut leimataaks minut sit ihan huonoks äidiks, kun a) pakenen vastuutani viikoksi b) en ota lapsia mukaan? Kai niilläkin ois oikeus päästä maailmalle ja lomalle.

 

Hitto, että tää äitiys on dilemmoja täynnä!!

8.4.2012
zili
zili

Miekii kannustan lähtemään! Myö oltiin tosin vaan se kolme yötä erossa lapsista, mutta osasin aika hienosti unohtaa ne rakkaat siksi aikaa. Ja siis soittihan muksut hyvät yöt meille :) Ja voi veljet ja venäjänmaat kuinka ne ottaa ilon irti ku ovat lellittävänä! Meijän silloin 3 v poika onnistui saamaan koko sen ajan juomakseen pelkkää mehua :D Että vähän höpläytti mummoa :D Myökii oltiin reilu vuosi sitten ja vieläkii jutellaan miten kivaa oli :)

8.4.2012
riu
riu

ottakaa ja lähtekää ihmeessä:)! ja jonnekkin palmujen alle. sinne pääsee mainitsemallasi äkkilähöllä tosi halvalla myöskin.

tottakai se ikävä on, mutta kun asennoidut siihen että nyt on  mamman omaa aikaa eikä lapset kuitenkaan ossaa  teitä ikävöidä kun rilluttelevat  mummolassa tahi jossain jossa heidät hemmotellaan piloille;) viikko mennee yllättävän nopiasti, uskaltaudu vain:)

8.4.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...