Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Neuvolan lääkäristä

Heippa! Mitä  4 kk neuvolan lääkäri tarkastukseen oikein kuuluu? Esikoisellani oli siis tässä jokin aika sitten tuo 4kk-neuvolan lääkäritarkastus ja se jäi pahasti kummittelemaan tuonne pääkoppaan! Ensinnäkin lääkäri oli ulkomaalainen (viro/venäläinen) ja en täysin saanu kaikesta selvää ja toiseksi tuo lääkäri pyöritteli vauvaa mitä erilaisemmissa asennoissa..Itsellä meinas hermot jo mennä ja korvien välistä alkoi savua jo nousemaan kun ei meinannu tuo retuutus loppua! Piti vauvaa pitkään niin että joutui kannattelemaan omaa päätään ja lopussa vauva oli jo niin väsynyt ettei jaksanu kannatella päätään vaan painoi nenän paperia vasten, lääkäri ei siitä huolimatta nostanut vauvaa joten piti itse mainita ettei vauva enää jaksa ja kohta loppuu toisella happi!! Piti vauvaa siis välillä myös konttaus asennossa, taittoi polvet koukkuun ja piti vatsasta, sanoi et olis hyvä pitää näin et oppii nopeammin konttaamaan. Eiköhän vauva opi sen konttauksen  itse aikanaan, miksi sitä pitäis kiirehtiä kun toinen vasta 4kk?? Samoin sanoi et olis hyvä pitää vauvan jalkoja vaikka vedessä ja siitä koittaa kävelyttää vauvaa niin oppis nopeammin kävelemään..vauvan kävelyrefleksi olisi voinut kuulemma olla parempi...Kyseli myös tuosta kääntyilemisestä että joko kääntyy ja sanoi siihenkin vinkkejä miten saada vauva kääntymään, laittamalla seinän viereen jne.. Jäi siis todella pahamieli koko hommasta.. 8kk tarkastukseen haluan kyllä toisen lääkärin, mutta kun kaikilla on niin huonosti aikoja et luultavasti ei onnistu vaihtaminen.. :/

8.4.2012
mössykäs
mössykäs

öö.. tuo kuullosti aika rajulta mun mielestä... mitä jos seki oli niitä lääkäreitä jotka on pietarista ostanu lääkärintodistuksen ittelleen... meillä oli just 4kk lääkärineuvola keskiviikkona eikä se lääkäri tehny muuta ku kävellytti, laittomahalleen kattoaakseen mm. sitä miten kääntyy ja pitää päätään ym, katto jalkapohjat, jalat (suoristi ne ja katto miten vauva vetää ne takasin) ja nosti käsistä kattoaakseen miten vauva nostaa päätä mukana, kuunteli keuhkot ja sydämen ja jalkojen pulssin, tarkisti korvat ja silmät. ei mitään muuta retuuttelua. et aika rajulta tuo alottajan kuvaus kuullosti.

8.4.2012
immortal
immortal

Rajultahan se näyttää äidistä joo mutta kyllä lääkäreihin kannattaa luottaa ovathan he ammattilaisia monen vuoden koulutuksella :D.. ja varmaan näillä konttaus jne puheilla lääkäri tarkoitti että vauvalla on valmiudet oppia konttaamaan jne sitten aikanaan kun semmoisissa asennoissa on joskus pidetty, sama kuin se että eihän vauva voi oppia puhumaan jos ei se koskaan ole puhetta kuullut sanaakaan =) ei siitä aikaisin opettamisesta ainakaan haittaa luulisi olevan jos lääkärin ohjeilla menee, myöhään opettamisesta enemmänkin varsinkin nämä herkkyyskaudet huomioiden.. =)

8.4.2012
AMP91
AMP91

no samaa ku muutkii että kyllä siinä vauvaa väännellään ja käännellään, tosin meillä itelläkkii on ollu aina aika reippaat otteet lasten kaa ettei se säikäyttänyt meitä. En miekää keksi miksi noin pientä pitäs opettaa konttaamaan, mutta ymmärrän jos halus jakaa kääntymisvinkkejä ja vauvallahan pittää olla tietynlainen askellusrefleksi tuossa iässä. Ihan vinkkinä että semmonen reipas käsittely auttaa sen vauvan kehonhallintaan yleisestikin :)

8.4.2012
riu
riu

tutulta kuulosti:) aikamoista retuuttelua ne oli. vähän ihmetytti jotta mikäs  kiire toiselle nyt rupee heti kaikkea ripaskasta tangoon  opettamaan, kyllä ne taidot aika usein itestään tulee eikä puuttua varmaan tarvihe kuin selkiästi puutteellisissa ja heikoissa taidoissa:)

8.4.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...