Ylivilkas 4v???

Olis kiva kuulla miten muilla on todettu ylivilkkaus. Tutkin netistä niitä AD/HD määritelmiä ja sain 8 kun 6 pitäis olla. Neitin serkulla todettiin juuri ADD. Onko muilla lähisuvussa ollut näitä diagnooseja? Meidän 4v lääkäri neuvola on vielä käymättä, mut ajattelin siellä alkaa puhumaan. Tää ylivilkkaus ei esiinny vain kotioloissa vaan myös päiväkodissa. Voi kesken ruokailun kiivetä vaikka pöydälle istuun tai olla pöydän alla. Tai sit menee leikkiin. Ja toi vaikea rauhoittuminen nukkumaan ei ainakaan vähennä epäilyjä. Kaikki on kokeiltu mut ei auta. Eikä meinaa herätä aamulla sit millään. Kertokaa miten teillä oon tutkittu ja miten pitäis edetä tässä asiassa?

6.4.2012
anue82
anue82

-12 joulukuussa ihmettelin kun neiti ei katso suoraan. Soitin neuvolaan ja sanoin et haluan lähetteen silmälääkärille, ihmetteli et minkä takia kun neuvolassa nähnyt helmet ja muut systeemit.

5v neuvola oli surkea esitys nla tädiltä. Haukkui isän pystyyn kun ei vieläkään piirrä kunnolla kun viivi näytti enemmän sahan terältä. Lähetteen kanssa mentiin silmälääkärille niin näkö on +4.5 molemmissa silmissä. Siihen lisänä hajataitto sekä karsastus ( korjaantui laseilla). Lapsi on elänyt lähes sokeana ja lopetti lelujen syömisen 5v kun sai lasit päähän. Uusinta nla käynnillä täti oli hyvin pahoillaan ja sanoi ymmärtävänsä miksi ei piirtänyt kunnolla.

 
Keväällä nla lääkäri suositteli psykologille menoa 5v (synt 04. 02. 08). Psykologi sanoi et osaa testit jos haluaa mutta muu toiminta on ihan kuin adhd lapsilla. Verkostoryhmä kokoontuu kerran puolessa vuodessa päiväkodilla. Nyt odotetaan aikaa neurologille kun saatiin lähetteet sinne heinäkuussa. Toivottavasti päästäis perhekurssille jos saatais vertaistukea ja ammattilaisten vinkkejä.

6.8.2013
anue82
anue82

Meillä poika täyttää lokakuussa 5v.
Tutkimukset alkoi alkuvuodesta. Nyt epäilyksenä ainakin ODD ja ylivilkkaus, ehkä adhd tms. Ensi viikolla osastojakso.

Neuvolasta ei saatu het lähetettä eteenpäin vaan vasta sit kun tarhan täti ja kelto oli yhteydessä neuvolaan niin saatiin lähete tutkimuksiin.

26.8.2012
neula
neula

mun mies tutkittiin n.5-6vuotiaana. ja mitään adhdtä ei todettu, sanoivat vaan että on just sieltä ääripäästä todella vallaton tapaus. näin aikuisena sen huomaa ehkä siitä että sekuntiakaan ei paikallaan pysy, koko ajan pitää olla tekemässä jotain vaikka työkin on erittäin raskasta ja fyysistä.

15.8.2012
mustikka88
mustikka88

Pikaisesti vastaamassa.

voi olla että tuon ikäiselle et saa vielä tutkimuksiin aikaa, meilläkin oli kovan työn takana saada kun poika oli 5v. syynä pidettiin/pidetään sitä että tuossa iässä lapsi voi hyvinkin olla kovinkin vallaton olematta sairas. meillä lähti siitä kun 5v neuvolassa alettiin puhumaan keskittymiskyvyn puutteesta. meidät ohjattiin perheneuvolan lastenpsykologille jolta saatiin pakit, juurikin tuon ed mainitun syyn vuoksi. erityispäiväkodin johtaja taas oli eri mieltä ja pääsimme vähän niinkuin "varkain" lasten neurologian lääkärille joka kirjoitti lähetteen osastolle tutkimuksiin. normaalilla kaavalla näitä aletaan tutkimaan aikasintaa eskari-iässä.

 

26.5.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...