Kilpirauhasen vajaatoiminta?

Onko muita kellä olis kilpirauhasen vajaatoiminta tai joku muu syy jatkuvaan väsymykseen ja laiskuuteen?Tai osaisi auttaa mua.. Oon nuori,kahden lapsen äiti,syön masennuslääkkeitä synnytyksen jälkeiseen masennukseen mutta se ei vie tätä jatkuvaa väsymystä pois.Olen luullut että ensin raskaus ja nyt vauvan yösyötöt/masennus olis syy päivisin tähän väsymykseen mutta raskaus meni,nukun yössä ainakin 8h(syötän pojan pari kertaa ja jatkan nukkumista). Aamulla vaan voisin jatkaa nukkumista ja välillä tuntuu että kyttään oikein koska vauva nukkuis jotta pääsisin ite nukkumaan. Monet vuodet olen harrastanut päivisin nukkumista aina kun mahdollista ja nyt mulla olis alkamassa työt ja pelottaa kuinka jaksan.Olen itse valinnut aloittaa työt,haluan että on lapset,koti,työt jne.Mielenterveydelleni työt tekee tosi hyvää mutta jatkuva "uupumus" ja nukkumisen kyttääminen huolestuttaa..Tuntuu ettei muuta ole mielessä kun nukkuminen... En kai mä oikeesti vaan voi olla näin laiska -.-

5.4.2012
ELLu90
ELLu90

Hei vaan! 

Täällä yks jolla todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Mulla se todettiin toisen lapsen syntymän jälkeen suurin piirtein 3/2010. Olin väsynyt, palelti ja ärtynyt. Se väsymys oli jotain järkyttävää. Lääkäriin menin sen takia, koska mulla oli lisäksi rintatuntemuksia, ja selkäkipua. Tk:ssa ensin vaan määrättiin buranakuuri koska kuulemma lihasperäistä eikä rintatuntemuksille löytynyt syytä. 

se ei auttanut mtn, niinpä menin sitte yksityisellä lähinnä jatkuvan kipuilun takia. Siellä sitten passitettiin verikokeisiin ja kilpirauhasarvot oli ihan sekaisin. Aloitettiin lääkitys(joka on pysynyt koko ajan samana) ja jo viime kesänä arvot oli normaalit ja elämä on ollut ihan erinlaista. Elinikäinenhän tää on, mutta onneksi on lääkkeet olemassa. Kannattaa kyllä käydä tarkistuttamassa kilpirauhasarvot.

11.4.2012
Mirkku85
Mirkku85

Itsellä epäilen myös vajatoimintaa joka on alkanut yli 10v sitten joka vuosi hiukan edellistä huonompi samoin joka synnytys huonontanut vointia. Nykyisen raskauden aikana seurailtu arvoja mutta rajoissa pysyvät tosin vointi heittää häränpyllyä heti kun arvot vähän laskee tai nousee :( tän kuun 17 pv on sitten yksityiselle varattu aika toivottava vaan etten silloin ole juuri synnyttämässä kun aika on varattu jo viime marraskuussa mutta jonoa oli noin paljon :(

Itse väsyin totaalisesti edellisen synnytyksen jälkeen sitten vointi parani hetkeksi ja taas tämän nykyisen raskauden alussa paheni reilusti nyt lähes normi olotila mutta itse pelkään että tekee taas voinnissa saman retkahduksen kuin edellisellä kerralla ja siksi yritänkin nyt yksityiseltä puolelta kun tuo tk:n lääkärit ei noteraa asiaa millään.. tuijottavat vain arvoa ei vointia.

mulla oireina lähes kaikki: armoton väsymys,palelu,kuukautisten epäsäännöllisyys,kuiva iho ym.. ja nyt tullut mukaan myös mielialan heittelyt samaan aikaan väsymyksen ja palelun kanssa.

Olen huomannut sen että kun on kylmä vointi on huonompi lämpimillä keleillä voin paremmin. samoin vaihtelut kylmästä lämpimään ja toisin päin lisäävät oireita.

6.4.2012
kmhao3
kmhao3

kannattaa käydä verikokeissa tarkastuttaa arvot jos mietityttää. ite just luin keskustelupalstalta että monet oli syöny masennuslääkkeitä turhaan kun myöhemmin selvis että kilpirauhasen vajaatoimintahan se oli.

5.4.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...