Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

oppisopimuksesta tietävät?

miten on mennyt sopimus jutut ja palkan/tukien maksut? millaisia aloja olette opiskellu? miten teoriat on järjestetty? kauan kestänyt opinnot? haluaisin kuulla kokemuksia, on itelle aika utopiaa tuo kun olen amiksen käynyt. ja nyt yritän tuollaista saada aikaan.

3.4.2012
mustikka88
mustikka88

tai sit toinen vaihtoehto on hakea työkkarin kautta, jos ne järkkää opparikoultuusta tuolle alalle... sote alalla on työkkärinkin kautta, muista en tiiä.. tosin se "korvaus" on vähän huonompi,mut sit ollaan vähän kuin päiväopsikelijoita,enempi kouluss aja ne muutama viikk oekrrallaan työharjoittelussa/näytöissä. mut tosiaan muista aloista en tiiä..

3.4.2012
satumamma
satumamma

joo, olin pitkäaikaistyötön ennenkuin jäin ekalle äitiyslomalle, nyt ajattelin alottaa ehkä heti kun tämä äippäloma loppuu niin sen koulutuksen.

3.4.2012
mustikka88
mustikka88

ja jos oot ollu kotiäitinä, voi kokeilla et ilmoittaudut työkkäriin-haet sieltä kautta sitten työnantajalle tukea sinun palkkaamisestasi oppisopimukselle(helpottaa monen työllistymistä opparille) tuet on 600-1000e/kk työnatajalle,eli aika merkittävä tuki ;) minustakin sai (kun olin ollu kotona monia vuosia,ja vaikka ite hain ja tein työtä opparipaikan eteen sikapaljon) vuoden verran sitä tukea :)

3.4.2012
satumamma
satumamma

kuulostaa hyvältä. ite haen tavallaan lisäkoulutusta, maalarin ammattitutkinto alla ja aion hakea laatoittajan työtä oppisopimuksella. tuo rahoitus homma on kyllä hyvä juttu tässä hommassa, voi tällänen asuntolainallinen äitikin ''opiskella'' jotain ettei joudu perhe ''konkurssiin'' samalla.

3.4.2012
mustikka88
mustikka88

riippuu alasta miten kauan kestää. ite luen lähäriksi opparilla, mut ei ole suoraan verrattavissa muihin aloihin koska vaikka normaalsiti näyttötutkintaperustaisessa koulutuksessa ei ole vaadittuja opintoviikkoja näillä määrin,meillä se on sote alalla 80 ov.

palkka on TES kouluttamattoman palkka, - mahdollisesti koulupäivät. ite tein hetken niin että koulupäivät (kerran viikossa koko päivä,8h) oli vapaapäiviä,mut ei sitä jaksnau,kun kuitees tein töitä täysin työtunnein,eli oli vaan se 3-4 vp/kk. eli käytännössä 1 vkl+ max 1 arki vp, sitä ei tosiaan jaksanut kun oli täysien työpäivien päälle kotihommat,lasten kuskaukset ja koulutehtävät,joita ei ihan vähän olekaan.

eli tää koultuus kestää yht.n.2,5v,jos ei ole hyvityksiä aiemmasta koulutuksesta. itellä on ravintoalan ammattitutkinto pohjalla,mut ei oleellista hyväksi lukua tullu,ainoastaan ennalta suoritetusta hygieniapassista ja EA kortista.

 

itse suosittelen opparimuotoa opiskella uutta alaa,koska silloin ei tulot ole vain aikuisopintotuen varassa (joka on olematon,ellet ole oikeutettu liiton tukeen)

elät ns normityöläiselämää, tietty koulupäivät tuo kaivattua henkistä haastetta ja kotitehtävät/tentit vie vähän aikaa kotona..

3.4.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...