Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Homeesta

Alotin nyt ihan uuden ketjun, kun asiaa haluan enemmän puida.   Eli siis meillä tilanne se, ettei kukaan koskaan oo sanonu, että haisis home. Neuvolan tätille kerran mainitsin epäilyistäni, niin hän sanoi, ettei kyllä yhtään haise home meissä, ja kuulemma useammallekin asiakkaalle on kertonut, et heil on homeongelma. Eli siis tarkkanenänen. Mutta. Meil on tytöt aika paljon kipeenä, etenkin pienin. Aloin sit äitini kans epäille, et jos johtuis homeesta. Sit alkoikin melko pian meidän talon (asutaan kerrostalon ylimmässä kerroksessa) katolla rampata remppamiehiä ja selvis, että kattokaivo on vuotanut. Yhtiökokouksessa oli sit näytetty jotai parruja tuolt katolta, ja ne oli kuulemma umpihomeessa (naapuri kertoi). Voiko siis olla mahdollista, et meidän asuntoon tulee niitä homeitiöitä ilman, että sitä ite huomaa? Ne homeiset kattoparruthan siis ovat ihan heti meidän katon yläpuolella.   Ja sit taivaltajalle extrakysymys: kuka se homemies on ja paljon maksaa? Miten siihen saa yhteyden?

31.3.2012
zili
zili

ei se aina haise.. meillähän oli töissä se tilanne ku mun työpaikka oli vanhan "entisen hometalon" (olevinaan puhdistettu, mutta epäilen sanaa entinen..) alakerrassa ja meille kaikille työntekijöille tuli enempi ja vähempi oireita.. home ei haissu mutta talon yläkerta oli jo niin huonossa kunnossa että se meni käyttökieltoon ja sieltä ystävällisesti yläkerran henkilökunta kävi meille kertomassa asioita kun muuta kautta eivät meille kertoneet.. ilmastoinnin kautta on päässy jotain lasivillapölyäkin jo vuoden verran hengitysilmaan ja mitähän muuta olivat saaneet ilmotusta ja tosiaan käyttökieltoon meni, 3 toimistoo sieltä muutti pois. edelleenkään kukaan ei tullu kertomaan meille mitään.. 

isännöistijä kävi mittaamassa, ei oo mitään, oman firman väki kävi tekee tutkimuksia, puoleentoista vuoteen ei sitten kuitenkaan kyselyistä huolimatta kerrottu tuloksia. veikattiin kyllä kovasti että jotain on löytyny ku tuloksia noin salataan.. työterveyslääkäri otti sitten ja rupes asiaa tutkimaan ja kovistelemaan.. jotain sieltä löyty, mutta jäin mammalomalle ja viimein pois ennen ku asia selvis lopulta mutta esim työntekijöitä joilla ei koskaan oo ollu poskiontelotuehduksia oli vuoden sisään 7 jokaisena vuotena mitä oli meillä töissä.. yhteensä siis n. 20.. silmäoireita, allergioiden pahenemista, ihottumia ja jokainen työntekijä kävi jonku vastavaan tai kaikkien noiden takia.. mä esim sairastin poskiontelotulehduksia 4 vuoteen, lopun ajasta mentiin allergialääkkeiden ja astmapiippujen kanssa.. käsissä järkyt ihottumat aina ku työmaalle meni, lomilla loppu tai toisessa talossa.. 

poskiontelotulehduksia ei oo ollu yhtään ainutta sen jälkeen ku jäin pois, eikä myöskään työkaverilla joka lähti sit muihin hommiin.. ihottumat rauhottunu ja astmapiiput ja allergialääkkeet seisoo kaapissa käyttämättä. yhtään ainoaa antibioottikuuria ei oo tarvinnu nyt puoleentoista vuoteen.. jotain siellä oli ja ei haissut.. ennenku kukaan alko mitään tutkimaan ni aina tuli ensimmäisenä se "ei täällä haise, ei täällä mitään ole" ja siis ihan uudetki työntekijät sai viikon parin työskentelyn jälkeen jo ekat oireet et kyllä siellä vaan oli jotain.

1.4.2012
ninnup
ninnup

Kiitos!

31.3.2012
zili
zili

No ajattelin kans sitä, et eiköhän se taloyhtiön piikkii mee. Tai epäilen, et nyt kun ne rupee oikein kunnol korjaa, niin eiköhän ne tee mittaukset kaikissa asunnoissa. Tai mistä mie tiiän, mitä visukinttuja meidän taloyhtiöön kuuluu. Jos ei ketää muuta oo haitannu, niin eikai ne sit asialle sen enempää tee. Ois pitäny mennä sinne yhtiökokoukseen!

Eli siis isännöitsijäkö on se, kenee otan ensimmäiseks yhteyttä?

31.3.2012
zili
zili

Jos talossa on kattokaivo vuotanu ja teillä on oireita, vaadi ehdottomasti et taloyhtiö hoitaa mittaukset teillä! Onko oma asunto vai vuokra? Mie ainaki ottasin isännöitsijään yhteyttä ja sanosin et mittaukset on tehtävä...

31.3.2012
huopis
huopis

Eiks se oo?? :O Olin varma, et se olis...ja sit minuu rupes jo hävettää siel, et kauhee jos me ollaan haistu joskus vaikka ruuan kärylle ja se on pidätelly yrjöö :D

31.3.2012
zili
zili

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

31.3.2012
zili
zili
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...