ulkopuolisten kommentit

olen onnellinen, kun olen pystynyt imettämään lapsiani. se on ollut myös oma toiveeni. mutta minua ihmetyttää, millä oikeudella täysin ulkopuoliset ihmiset tulevat laukomaan kommentteja imetyksestä ja utelemaan riittääkö maito, kun kerran imetät! varsinkin vanhemmat naishenkilöt ovat erittäin kärkkäitä. erityisesti vastasyntynyttä imettäessä tämä on niin loukkaavaa, koska ainakin minä olen joutunut "taistelemaan" imetyksen onnistumisen kanssa. se on myös luonut painetta siihen, että tämän täytyy onnistua. oma äitini puolestaan painosti esikoisen aikaan lopettamaan puolen vuoden jälkeen ja sai aina harmaita hiuksia, kun heillä ollessani imetin. mun mielestä imetys on niin henkilökohtainen asia, ettei sitä tulisi kenenkään tulla utelemaan.

30.3.2012
äipsyli
äipsyli

Se muuten on jännä juttu miten raskaus ja imetys on sellaisia aiheita että niihin saa kuka vaan käydä käsiksi yksilön tunteista välittämättä.

Ite oon yrittäny välttää muilta asiasta utelemista. Tietysti kiinnostaa kun itsekin äiti on, että miten muilla sujuu ja tsempata ja kannustaa. Tai sitten olla olkapäänä jos kaikki ei mene toivotusti. Tietysti jos asia tulee puheeksi niin mikäpä siinä, ei se häiritse. Mutta kyllä vastapuolen pitää olla edes jonkinasteisesti tuttu. Se on ahdistavaa kun joku ihan vieras tulee kyselee intiimejä juttuja.

Kyllä täälläkin kaivataan semmoista hienotunteisuutta ja itsehillintää olla käymättä käsiksi vieraisiin ihmisiin.

4.4.2012
misukka
misukka

Myöskin täällä kokemuksia imettämisestä uteluista...

Kaikista loukkaavinta mun mielestä oli sairaalas kun maitoa ei meinannu tulla tarpeeksi ja lapsi ei osannu alkuun imeä. kätilö tuli vaan tissiin kiinni ja rupes työntää vauvan suuhun!Muutenki oli ärsyttävä nuori akka (sori)...Meillä oli vaikeuksia alkuun ja pelkäsin ettei imetys suju... käytiin painokontrolleissa tiuhaan(!!)ja ahdistuinkin koko imetyksestä. Meillä kun vauva roikku tississä melkein kokoajan ku ei saanu tarpeeksi kerralla ja paino ei noussut. Mutta nyt jo 9kk imettänyt ja hyvin on sujunu alkuhankaluuksista huolimatta.Nyt taas on ruvennu tulee toisenlaista kommenttii lähipiiriltä..Vielkö sää imetät- iso poika ja tissiä juo. Ärsyttää tuollainen ja oonkin sanonu ett tissitän niin pitkään ku mahollista. =P

31.3.2012
Allu2011
Allu2011

Mulle tulee tuosta imetyskeskustelusta aina mieleen ku olin tytön kans kaupassa ja oli varmaan ihan ekoja kuukausia. Jonossa yks nuori isä (hällä oli kans pieni lapsi sylissä) innostuneena kysys ensin tytön ikää ja seuraavaksi imetyksestä. Se oli eka kerta ku joku ihan ventovieras kysy ja niin suoraan että menin ihan hämilleni enkä tienny miten suhtautuis ja se tuntus oudolta mut näin jälkikäteen ajateltuna hää oli ehkä innoissaan siitä omasta lapsesta ja jos niillä vaikka oli ollut ongelmia tjt ja siks kysy.

Mut voin kuvitella et jos se ei niin helposti suju, niin se tuntuu ahdistavalta ja ärsyttävältä et jokaikisen eka kysymys on imetyksestä. Vaikkei kukaan sitä varmaan pahalla tarkoitakaan. Sama pätee uteluihin toisesta lapsesta, leikkikaverista tai päivittelystä ku tulee kolmas jne.

Mut joo mua ärsyttis semmoiset "tissinlutkutus" puheet. Vauva huutaa niin "anna sen lutkuttaa tissiä ni kyllä se siitä". Noista sanavalinnoista tulee mulle semmoinen lehmä-olo vaikka tiedän ettei sanoja todellakaan sitä niin tarkoita.

31.3.2012
Mummy83
Mummy83

Muakin ärsytti suunnattomasti yleinen keskustelu mun tisseistä! Se alko jo laitoksella, appiukko kyseli joko maito noussut.. mrrrr....... Sit kauhee ongelma kun imetys loppu, että miks lapsi ei saa enää tissiä?! pärjääkö se ilman? no hyvin on näyttänyt kasvavan pullolla :D

31.3.2012
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...