Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

ulkopuolisten kommentit

olen onnellinen, kun olen pystynyt imettämään lapsiani. se on ollut myös oma toiveeni. mutta minua ihmetyttää, millä oikeudella täysin ulkopuoliset ihmiset tulevat laukomaan kommentteja imetyksestä ja utelemaan riittääkö maito, kun kerran imetät! varsinkin vanhemmat naishenkilöt ovat erittäin kärkkäitä. erityisesti vastasyntynyttä imettäessä tämä on niin loukkaavaa, koska ainakin minä olen joutunut "taistelemaan" imetyksen onnistumisen kanssa. se on myös luonut painetta siihen, että tämän täytyy onnistua. oma äitini puolestaan painosti esikoisen aikaan lopettamaan puolen vuoden jälkeen ja sai aina harmaita hiuksia, kun heillä ollessani imetin. mun mielestä imetys on niin henkilökohtainen asia, ettei sitä tulisi kenenkään tulla utelemaan.

30.3.2012
äipsyli
äipsyli

Entie,koen jotenkin ettei ne rinnat oo täl hetkel samas asemassa ku aiemmin. Itsellä 3,5kk tyttö ja imetän varmaan ainaki 6kk asti,mun puolesta saa porukka kysellä,jos se niitä kiinnostaa. Tollanen tietty ihmetyttäis jos jotku muut kuin sukulaiset sellasia kyselis..hassu ajatus.

Saa olla onnellinen,että sitä maitoa tulee,mut aion kyllä kiinteitä ruveta siinä sivussa antaan muutaman kuukauden päästä.

10.4.2012
mindcircus
mindcircus

Se muuten on jännä juttu miten raskaus ja imetys on sellaisia aiheita että niihin saa kuka vaan käydä käsiksi yksilön tunteista välittämättä.

Ite oon yrittäny välttää muilta asiasta utelemista. Tietysti kiinnostaa kun itsekin äiti on, että miten muilla sujuu ja tsempata ja kannustaa. Tai sitten olla olkapäänä jos kaikki ei mene toivotusti. Tietysti jos asia tulee puheeksi niin mikäpä siinä, ei se häiritse. Mutta kyllä vastapuolen pitää olla edes jonkinasteisesti tuttu. Se on ahdistavaa kun joku ihan vieras tulee kyselee intiimejä juttuja.

Kyllä täälläkin kaivataan semmoista hienotunteisuutta ja itsehillintää olla käymättä käsiksi vieraisiin ihmisiin.

4.4.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Olin laiska, enkä jaksanut lukea kaikkia kommenteja.

Minusta tuo utelu ei ole läheskään niin paha, kun haukkuminen. Jos oikeesti yrittää ja haluaa, mutta maitoa ei tuu ja nännejä ei ole ja rintakumeja ei osaa käyttä, niin hyvin läheinen ihminen (äitipuoli, nykyään ex-äitipuoli, joka on imettänyt lapisaan 3vee asti) haukkuu huonoksi äitiksi. Tuli sellanen olo, että ehkä minusta ei olekkaan äitiksi, kun en voi huolehtia lapseni ravinnon saannista (kyse oli esikoisesta ja ikää noin 2viikkoa). Onneksi oma äitini, isäni ja siskoni sai minut puhumalla ja teoilla tajuamaan, että äiti olen siinä missä muutkin vaikka annan ravinnon pullosta, enkä ressaa/tappele imetyksen takia.

3.4.2012
hanna851
hanna851

Myöskin täällä kokemuksia imettämisestä uteluista...

Kaikista loukkaavinta mun mielestä oli sairaalas kun maitoa ei meinannu tulla tarpeeksi ja lapsi ei osannu alkuun imeä. kätilö tuli vaan tissiin kiinni ja rupes työntää vauvan suuhun!Muutenki oli ärsyttävä nuori akka (sori)...Meillä oli vaikeuksia alkuun ja pelkäsin ettei imetys suju... käytiin painokontrolleissa tiuhaan(!!)ja ahdistuinkin koko imetyksestä. Meillä kun vauva roikku tississä melkein kokoajan ku ei saanu tarpeeksi kerralla ja paino ei noussut. Mutta nyt jo 9kk imettänyt ja hyvin on sujunu alkuhankaluuksista huolimatta.Nyt taas on ruvennu tulee toisenlaista kommenttii lähipiiriltä..Vielkö sää imetät- iso poika ja tissiä juo. Ärsyttää tuollainen ja oonkin sanonu ett tissitän niin pitkään ku mahollista. =P

31.3.2012
Allu2011
Allu2011

Mua ei niinkään koskaan ahdistanut tai ärsyttänyt se imetysutelu sillon vauva-aikana, mutta sit kun vauva alkoi lähestyä vuoden ikää, niin alkoi se "koskas aattelit lopettaa?" "Et kai sää nyt enää ajatellut imettää?" kysely ja kauhistelu. Varsinkin just vanhempi polvi tuntui olevan (mun äidin ikäluokka siis) sitä mieltä, että vuosi on rajapyykki jossa viimeistään pitää lopettaa! :O Itse oon imettäny jo yli kaks vuotta ja nyt vasta mietin lopettamista, mutta vuoden oon saanu kuulla kauhisteluja suunnasta jos toisesta, että et kai nyt noin isoo enää imetä. :/ Miun oma mummo oli kyl aina ihanan kannustava ja jotenkin niin onnessaan aina et voooi ihana ku imetät. ♥ :)

31.3.2012
Monster
Monster

Mulle tulee tuosta imetyskeskustelusta aina mieleen ku olin tytön kans kaupassa ja oli varmaan ihan ekoja kuukausia. Jonossa yks nuori isä (hällä oli kans pieni lapsi sylissä) innostuneena kysys ensin tytön ikää ja seuraavaksi imetyksestä. Se oli eka kerta ku joku ihan ventovieras kysy ja niin suoraan että menin ihan hämilleni enkä tienny miten suhtautuis ja se tuntus oudolta mut näin jälkikäteen ajateltuna hää oli ehkä innoissaan siitä omasta lapsesta ja jos niillä vaikka oli ollut ongelmia tjt ja siks kysy.

Mut voin kuvitella et jos se ei niin helposti suju, niin se tuntuu ahdistavalta ja ärsyttävältä et jokaikisen eka kysymys on imetyksestä. Vaikkei kukaan sitä varmaan pahalla tarkoitakaan. Sama pätee uteluihin toisesta lapsesta, leikkikaverista tai päivittelystä ku tulee kolmas jne.

Mut joo mua ärsyttis semmoiset "tissinlutkutus" puheet. Vauva huutaa niin "anna sen lutkuttaa tissiä ni kyllä se siitä". Noista sanavalinnoista tulee mulle semmoinen lehmä-olo vaikka tiedän ettei sanoja todellakaan sitä niin tarkoita.

31.3.2012
Mummy83
Mummy83

Henkilökohtainen juttu juu, näin minäkin ajattelen. Moni vaan ei ajattele niin.. on sitä saanu jos mitä kuulla tuosta imetyksestä, niinku monesta muustaki tässä.. ihan heti raskauduttua alkoi.. nyt jo osaa onneksi vähän paremmin sanoakin jolleki ehkä vähän terävästikin takas, alkuaikoina ei osannu :D

31.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Ärrrhh, täst vois kiukutella koko päivän. Kaikkein eniten ärsytti se kun pojan kummi (mun täti), tuumas et vois poika opetella juomaan pullosta, kun alkaa näyttää niin härskiltä(?) kun poika on jo niin isokokonen! Ja et hän kyl rupee huomauttelemaan asiast jos imetys jatkuu viel esim. parivuotiaana. Perkele että kiehahti siin vaihees, mun oma asiahan se on et kuin pitkään imetän.

Mul tulee jotenki likanen olo aina ku appiukko kyselee et vieläkö imetän, tai joku muu ei niin läheinen. En osaa edes selittää sitä oloa, se vaan ahdistaa ja tuntuu melkein ku yksityisyyttä loukattais.

31.3.2012
Sam81
Sam81

Muakin ärsytti suunnattomasti yleinen keskustelu mun tisseistä! Se alko jo laitoksella, appiukko kyseli joko maito noussut.. mrrrr....... Sit kauhee ongelma kun imetys loppu, että miks lapsi ei saa enää tissiä?! pärjääkö se ilman? no hyvin on näyttänyt kasvavan pullolla :D

31.3.2012
Felize
Felize

Nimenomaan! Mua ahisti ku yhtäkkiä mun tissini oli koko kylän asia! Et ihan niikö kaupan jonossa kaiken kansan nähen kysellään mun tissien toiminnasta. Sit kun se sillon oli vielä sellain herkkä kohta... Kun itelle oli pääasia et lapsi oli ylipäänsä oppinu hengittää ja syömään itse, ni sitte ois muka iso kysymys et mitä kautta hää syö. Ja kun ois toivonu et ois saanu sellasen normaalin alun, et sais heti olla ja kasva kiinni vauvaan, mut kun joutu olla kaks viikkoa erossa. :(

30.3.2012
Sralla
Sralla
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...