Tissi vai pullo?

Tämän http://www.iltalehti.fi/raskausjala​pset/2012033015394873_rb.shtml jutun luettuani ajattelinpas kysäistä teiltä arvon mammat että mitäs mieltä te olette? Aihe on kovin tulenarka, joten pysytäänkös asiallisessa keskustelussa ja muistetaan että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä eikä kenenkään mielipide ole se oikea. 8)

30.3.2012
RJ89
RJ89

teka, joo sieläpä. Ja jjep, ensisynnyttäjänä koin jääneeni hiukan vaille huomiota.. Jätkä ei osannut imeä mun mielestä juuri nimeksikään ja kaiken muun hyvän lisäksi jouduin käyttämään rintakumeja olemattomien nännien ansiosta. Jokainen varmasti ymmärtää et se ei ainakaan paranna tätä tilannetta. ;b Ja miksei kukaan sanonut että maitoa tulee paremmin istualtaan kun maaten? Se on hyvä tietää nyt kun ei oo imettänyt 5kk.. Tai sitä että sielä on kaapit pullollaan imetystyynyjä?

2.4.2012
RJ89
RJ89

Santtuvaan, ei meillä ainakaan laitoksella paljon saanu apuja imetyksen kans. Sit sain ku toisena yönä menin itku kurkus hakemaan hoitsun et tulkaa nyt saatana joku auttamaan kun en mä voi tietää miten homma toimii! Sain 5min hoitsun aikaa ja se oli siinä. Sit toinen hoitsu kehtas vielä mulle sanoa että meidän kotiinlähtö siirtyy kun ei imetys oo lähtenyt liikkeelle, no kas kummaa sanoin sille tädille ja tein selväksi että mehän lähdetään huomenna jos lastenlääkäri antaa luvan. Nyt varmaan joku ajattelee, että olis se imetys lähteny sujumaan paremmin sairaalassa ku kotona, niin noooot. Ei mulla. En mä osaa rentoutua missään muualla ku kotona ja se taitaa olla yks aika oleellinen asia maidon nousussa. :) Mutta ite siis annoin hyvin selkeän palautteen imetusopin puutteellisuudesta omassa sairaalassa ja toivottavasti joku otti sen kuuleviin korviinsa.

31.3.2012
RJ89
RJ89

En jaksanu lukea kaikkia, mut mie oon sitä mieltä että kyllä se tissi on paras vauvalle. Ite en osannut imettää esikoista kun ehkä viikon ja kakkosen kans tissiteltiin 11kk ja vieläki harmittaa et esikoisen kans en jaksanu yrittää. Tottakai korvikkeellakin kasvaa ja hyvä et on semmosia olemassa, mut ihmettelen vaan, että onko neuvoloissa ja synnäreillä niin huono se imetysohjaus, kun niin moni kuitenkin on sit pullovauva? Omasta lähipiiristä kaikkien esikoiset on olleet pullovauvoja lähes kokonaan. Kakkosia ei vielä olekkaan, et en tiiä miten niiden kans käy kunhan niitä siunaantuu, itellä ainaki oli paljon enemmän tietoa kakkosen kans koko touhusta, niin se onnistuminenkin oli helpompaa. Itelle ei neuvolassa esikoisen raskausaikaan puhuttu imetyksestä mitään. Eikähän sitä ensikertalainen osannu kyselläkkään. Siinä olis vähän miettimisen aihetta neuvolantädeille!

31.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Mun on pakko kommentoida tohon mitä tipihii laitto tohon oman pätkänsä loppuun. Itse en myöskään ymmärrä sitä että omista mielitekosyistä (tupakka, viina) pitää se imetys lopettaa. Mielestäni tämä ei kuitenkaan ole nykynuorten ongelma ainoastaan, vaan ihan joka ikäryhmästä näitä löytyy.

31.3.2012
RJ89
RJ89

minun henkilökohtainen mielipiteeni on imetys. se on niin helppoa, aina mukana ja heti valmista. mutta on se toisaalta myös erittäin sitovaakin. en esimerkiksi voi lähteä yksin viikonloppumatkalla käymään, koska maidontuotanto on runsasta enkä niin hyvin heru pumpulle.

onnistumiseen vaikuttaa eniten oma tahto ja mulla sitä on riittänyt. esikon aikaan rinnat oli todella kipeät ja koko ajan verihaavoilla ekan kuukauden ajan, mut silti piti kiduttaa itseään ja olla luovuttamatta. toisten aikaan ei sattunut eikä rinnanpäät auenneet kertaakaan, mutta se riittämättömyyden tunne oli aivan käsittämätön. muutenkin pikkuvauvat asuvat rinnalla koko ajan, mutta nyt se oli todellakin aivan koko ajan, kun olivat vuoron perään ja välillä yhtä aikaakin. halusin kuitenkin jatkaa ja kyllä se onnistui tälläkin kertaa:)

esikko sai pumpattua maitoa aina, kun olin poissa. nämä eivät, koska aikani ei riitä pumpata maitoa siltä varalta, että sattuisivat sitä tarvitsemaan. saavat sitten korviketta, jos olen milloin poissa.

30.3.2012
äipsyli
äipsyli

aivan sama, pääasia että vauvan nälkä on tyydytetty ja että hän kasvaa. mielestäni siinä vaiheessa voidaan sanoa että äidinmaito on terveellisempää kun äiti itse syö myös tosi terveellisesti ja uskon että se ruoka mitä äiti syö sisältää enemmän lisäaineita plus muuta sontaa kuin mitä siinä korvikkeessa on. ei nyt millään pahalla, mutta minä uskon näin että eikös kaikki äidin ravinto välity myös vauvalle? molempi parempi.

30.3.2012
mustikka88
mustikka88

Jos imettäminen on mahdollista niin kyl se miun mielestä on parempi, vastasyntyneelle. Jos maitoo tulee, vauva osaa rinnasta syödä, äiti pystyy syömään terveellisesti ja monipuolisesti eikä joudu käyttämään lääkkeitä, niin miks olla imettämättä. Jos imettäminen ei vaan onnistu tai ole mahdollista ni ei siitä tarvitse kuitenkaa mitään syyllisyyttä tuntea. Sitä en ymmärrä, et jos lapsi itse lopettaa rinnasta syönnin jo "isompana" ni miks väkisin sitä jatkaa. Siis ku jotkut yrittää "pakottaa" jopa yli vuoden ikäsen syömään sitä tissiä vaan siks kun äiti tahtoo et lapsi sitä syö. Onhan se toki helpompaa jos se lapsi syö tissiä sinne asti kunnes voi siirtyä normaali maitoon. Mut kun meijän ipanalle ei reilu puolvuotiaana tuntunu tissi oikein kelpaavan, ni en mie sille sitä väkisinkää syöttäny, vaan eka alotettiin päivällä korvikkeet ja lopulta lopetettiin yöimetyksetki. Aiemmista rintaraivari kausista selvittiin nii, et pari päivää syötiin pullosta, mut toi viimenen ku ei tuntunu menevän ohi ni luovutin ihan suosiolla.

30.3.2012
huopis
huopis

Oli ihan pakko kommentoida tähän. Eli omasta mielestäni imetys olisi parempi vaihtoehto, jos siihen vain pystyy. Itseäni inhottaa (kyllä ymmärrän että kaikki tekee ja saa tehdä omat valintansa) ne ihmiset jotka jo raskauden aikana päättää että "minähän en imettämään ryhdy". En kuitenkaan tarkoita että äidinmaitoa antavat äidit olisivat huonompia kuin imettävät. Minä en ole pystynyt imettämään lastani, koska lapsellani on ole kykyä imeä. Minua harmittaa asia todella paljon, ja senpä takia en ymmärrä ihmisiä jotka ei halua imettää. Tuntuu kuin minä olisin jäänyt paitsi jostain hyvin naisellisesta asiasta, toivoisinkin että jos joskus saan lisää lapsia voisin heitä imettää. Vaikka lapseni ei pystynyt rintaa imemään, hän kuitenkin sai omaa maitoani n. 2 kuukautta, niin kauan kuin maitoa tuli. Ne naiset jotka ovat rintapumppuja käyttäneet ihan "koko päiväisesti", siis pumpannut kaikki maitonsa rintapumpulla tietävät ettei sekään mitään kivutonta puuhaa ole.

Kuitenkin joka kerta kun uutisissa ja lehdissä imetystä hehkutetaan, minulle tulee hirveän paha mieli. Kyllä minä vaan olisin imettänyt jos vauva vain olisi pystynyt imemään..

30.3.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 5-month-old toddler

Sanotaanko niin että mun mielestä sen ei oo väliä imettääkövai pullottaako, mut kummaksun vähän sitä, että etukäteen päättää ettei aio edes kokeilla imetystä.

Jos kokee sen vaikeaksi tai tukalaksi tai miksi vaan negatiiviseksi, niin en väkisin imettäisi taipainostaisi ketään siihen, mut tosiaan niinku lapsillekki sanotaan, että ei voi tietää ennenku on kokeillu, ni samaa sanoisin aikuisille. Ja jokaisen lapsen kohdalla, ku vaikka eka olis mennyihanpersiilleen, niin tokassa saattaa mennäoaljon helpommin.

Mä en ite nauttinu imetyksestä kovinkaan paljoa, ei siis mitään ainutlaatuista euforiaa, mut silti tyttö oli täysimetyksellä 4kk ja osaimetyksellä 6kk asti. Syystä että tuo ei syönyt pullosta sit niinku milläänja se loppuviimeks oli helpompi imettää ku taistella sen pullon kans.

30.3.2012
Mummy83
Mummy83

Tissi, ehdottomasti.

Vaikkakaan meidän perheen lapsien kohdalta imetyksen tunnetut hyödyt eivät ole toteutuneet ollenkaan..mutta silti olen ylpeä siitä, että olen kaikki lapseni imettänyt.

Kyllä se on ollut hienoa ja tunnerikasta aikaa, minun ja vauvan juttu.

Imetys on jumalattoman työlästä ja todella kovin aikaa vievää (meidän vauvoilla ainakin) touhua ja jotenkin tuntuu, että nykyisin ollaan niin mukavuudenhaluisia, että sitä pidetään liian sitovana..kun kovasti toitotetaan, että en ole pelkkä äiti, vaan myös nainen, jolla on omatkin tarpeensa ja vaaditaan omaa aikaa..musta imetys kuuluu äitiyteen. Piste.

Ja prosentuaalisesti se lukuhan on pieni, ettei imetys onnistu fysiologisista syistä..siksi tntuu hullulta, että moni sanoo..ei se imetys vaan onnistunut. Onnistuuhan se, kun niin päättää.

Ja kyllä, meillä on ollut jokaisen kohdalla haastava alku, se ensimmäinen kuukausi. Jokaisesta valunut verta 2 viikkoa tisseistä ja puukapula saanut olla suussa kun imetys on sattunut ne ekat 2vk..se helpottaa kyllä aikanaan :)

Ja minen syyllistä ketään pullottavaa äitiä. Ihmettelen kyllä miksi pullottaminen on niin yleistä!

30.3.2012
tyttö
tyttö

Oma mielipide aiheeseen on se, että eipä tuo ainakaan äitiyden mitta ole. Ei tee huonoa äitiä, vaikka syystä tai toisesta ei imettäisi. Itse olen myös saanut läheisen yhteyden poikaani aikaiseksi ilman imetystäkin, se vain tapahtuu monella eri tavalla.

30.3.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...