Pääsiäisestä...taas.​..

Nyt on pakko kysyy... Ku toi pääsiäinen kokonaisuudessaan on kuitenki kristillinen juhla. Ni kuinka moni muistaa oikeesti sen tarinan, minkä muistoks virvotaan? Ja en oo mikään himouskovainen. Jotenki nyt vaa niin pahasti iskee joka puolella nää trullit korviin ja etenki se, et jossain se ei ees oo palmusunnuntai millon virvotaan, mitä ihmettä?? Vaikka nimenomaan palmusunnuntain tapahtumien muistoks se virpominen on. Tai alunperin on ollu. En miekään mitenkään uskonnollista pääsiäistä vietä, oon töissäkin sekä palmusunnuntain että pääsiäisviikonlopun, mutta kyllä mulle on tärkeetä tietää ja muistaa mitä millonki OIKEESTI juhlitaan... Meinasin laittaa tän ekaks tonne yhteen ketjuun, mut arvelin et tehäänpä nyt ihan oma gallu... Eli siis tiedätkö minkä tapahtuman muistoks virvotaan oikeesti?

30.3.2012
huopis
huopis

Siis monissa uskonnoissahan eri juhlat on samoina päivinä... Mutta kristinuskon mukaan suomessa nää juhlat on. Ja kristinuskon "takia" nää pyhät on myös "pakanoille" vapaita. Esim. helatorstai on kristillinen juhla pyhä, mut myös kaikille muille suomessa "virallinen vapaapäivä". Ei tosin kaikissa ammateissa toteudu, mut sillonhan saa pyhälisät... Miusta tuntus jotenki tosi pahalta jos minuu tulis virpomaan vieraat "pakana"muksut, joilla ei ois mitään hajuu miks koko juhlaa vietetään.

30.3.2012
huopis
huopis

Mä en varmaan edes tiedä miksi virvotaan. :o

30.3.2012
RJ89
RJ89

kaikki juhlathan on ollu alunperin enemmän tai vähemmän pakanajuhlia, kristinusko ottanu vaan valmiit juhlat ja muokannu omiin tarpeisiinsa. Jos ei ois niin tehny niin myö oltas edelleenkii kaikki ns. pakanoita :D Ja just itä-suomessa on enemmän näitä perinteitä koska ortodoksiuskonto on ollu sallivampi näille ku katolinen uskonto...

 

Ja mie en oo siis todellakaan uskonnollinen ihminen, pääsiäinen virpomisineen on vaan hauska perinne :)

30.3.2012
riu
riu

jee muistin jopa oikeesti mitä ne oksat ns. symboloi :)  mä en oikeesti muista varmaan muiden pyhäpäivien merkityksiä kuin joulun ja pääsiäisen.

30.3.2012
mustikka88
mustikka88

Ja nyt täytyy kyllä muistuttaa että virpominenhan on pakanallinen perinne ja uskonto vaan torpannut oman pyhänsä siihen päälle. Että virpomisella alunperin kyllä ihan alkujaan karkotettiin noitia ja trulleja ja se palkka käytiin hakemassa vasta viikon päästä.

30.3.2012
misukka
misukka

Jee! Hyvä Camo! Täällä kans ortodokseja! Mieki haaveilen siitä yökirkosta, oon monena vuotena haaveillu. Mut nuo työt ei oikei salli :(

30.3.2012
huopis
huopis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...