Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kiinteiden aloitus??

Millä ruoka-aineilla ja kuinka paljon esim. ensimmäisen viikon aikana ja miten sen jälkeen?? Ja mitäs tissit sanoo jos syötän kiinteää vaikka pari kertaa päivässä? Pitääkö lypsää vai pitääkö yrittää kiinteiden päällä vielä yrittää imettää! Meillä nyt takana puol vuotta täys imetystä ja nyt neuvolan täti suosittelee kiinteiden aloitusta vaikka vaavi voi paksusti ja pituuden suhteen ylärajoilla :D Apua :)

29.3.2012
Viri
Viri

Meillä kans just alotettiin kiinteitä maistelemaan. Ekat puolvuotta menty täysimetyksellä myöskin.. Tai oikeestaan maistelut alotettiin jo reilu kuukaus takaperin kun tyttö oli niin kamalan kiinnostunut muiden syömisestä. :D Silloin aloin tekee soseita valmiiks pakkaseen ja samalla annoin aina maistaa lusikallisen ennenkun pakastin.. Ekana maistettiin porkkanaa sit kukkakaalia, perunaa ja parsakaalia, muuta ei oo viel maisteltu. (perunaa ei tietenkään pakastettu vaan tein siitä itelle ruokaa niin samalla keitty tytölle ja rintamaidolla ohensin soseen).

Me ollaan nyt viikon ajan syöty kerran päivässä noita soseita (porkkanaa ja kukkakaalia, kohta vois ottaa "uuden" maun).. Ja hyvin tuntuu ruoka maistuvan. Ekoina päivinä annoin vaan pari teelusikallista mut nyt saattaa syödä jo neljä/viis kuutiota (vastaa ehkä pientä pilttipurkkia). Imettänyt mä oon aina ruoan jälkeen, pöydässä tyttö saa vettä mukista jos maistuu.. Eikä oo tarvinnu pumppailla kertaakaan. :) 

Meillä tyttö yleensä istuu pöydässä meiän kanssa kun me syödään ja jos tyttö on jo oman ruokansa syöny oon antanu sille ison kurkunpalan (joka ei mahu kokonaisena suuhun :D) tai kuivatetun leivän käntyn tutkittavaks. Hyvin viihtyy siinä kun on jotain ihmeteltävää. :) Hirveestihän se noista ei saa syötyä kun ei oo hampaita, lähinnä siis vaan tutustuu noihin ruokiin ja vähän imeskelee niitä. Leivästä saa joskus palasen irti.. :) Luumusosetta oon muuten kans antanu välillä, ettei menis maha kovalle kun on uutta ruokaa..

Itekin tässä pähkailen, että mitenköhän tästä eteenpäin. Pitäiskä milloin ruveta syömään kaks kertaa päivässä? Milloin aloittaa ilta/aamupuurot?jne. Mut ehkä se tästä lähtee.. :)

30.3.2012
hansuliini
hansuliini

suomessahan suositellaan kiinteiden aloitus viimeistään puolivuotiaana, että vauva saa riittävästi rautaa yms.

me ollaan aloitettu esikolla kaurapuuro-peruna-porkkana-hedelmäsose-bataattisoseilla maistelee ja sitten kun hiffas syömisen, niin sitten otettiin enempi lisää. ja hälle aloitettiin 6kk iässä ja tää opettelu kesti kuukauden päivät. näitten toisten kanssa on suunnilleen samoilla aloitettu ja samassa iässä, mut vieläkään ei uppoo kovin hyvin ja määrät on kyllä pieniä.

meille sanottiin, että voidaan ihan hyvin ekojen maistelupäivien jälkeen antaa syödä sen verran kuin jaksaa, mut ei nuita oo syöminen kiinnostanu. ja että saa antaa 2-3 uutta makua viikossa.

esikoisen imetin aina soseannoksen päätteeksi, mut näitä en oo välittömästi ruoan jälkeen imettäny. sen takia, jos ymmärtäisivät, että masu voi täyttyä muustakin kuin maidosta ja syöminen onnistuisi paremmin:)

29.3.2012
äipsyli
äipsyli

peruskasiviksilla kannattaa aloitella. perunaa, bataattia, maissia, porkkanaa. sit ku noi käyty läpi ni lisäät johonkin noista kukkakaalin, parsakaalin ja kesäkurpitsan. Sitten voikin ruveta tökkimään lihoja joukkoon yksi kerrallaan kun teillä vaavi on jo tuon ikäinen.

Annoskoko lähtee ekoina kertoina teelusikallisesta ja lisää voi antaa sen mukaan miten lapselle maistuu ja maha kestää. Yhtä ruoka-ainetta 3-4 päivää putkeen ni pitäisi näkyä jos on jotain yliherkkyyttä.

Toki kannattaa aina ruuan päälle imettää, alkuun ne lusikalliset tai pari ei juurikaan mahaa täytä eli maito on edelleen pääasiallinen ravinnonlähde. Ja rinnat kyllä tottuu siihen, että hissuksiin kysyntä pienenee. Voi tuntua hieman kireiltä muutamana päivänä mut en lähtisi pumppailemaan, korkeintaan illalla suihkussa vähän suurimpia paineita pois JOS tarvitsee. Usen ei edes tarvitse.

29.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...