Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vinkkejä 1v.n unikouluun!!!

Help! Mikä neuvoksi? Yritän opettaa meidän 1 vuotiaan nukkumaan omassa sängyssä ja todella huonolla menestyksellä. Olen yrittänyt ns. tassutus unikoulua, mikä toimii meillä aivan päin peetä! Laitan likan omaan sänkyyn nukkumaan niin hän pomppaa saman tien suorilta ylös ja huutaa täyttä kurkkua. Ei siinä paljon kättä pidetä selän päällä tms. Joskus olen joutunut ottamaan syliin, kun huuto yltyy täydeksi paniikiksi. Kun tyttö rauhoittuu ja laitan uudestaan omaan sänkyyn, sama toistuu. Olen yrittänyt myös niin, että pidän tyttöä omassa sängyssä vieressä niin kauan ennen kuin on todella väsynyt ja sitten siirrän omaan sänkyyn, mutta vaikka kuinka nukahtamaisillaan olisi niin hä pomppaa ylös ja kamala huuto alkaa. Olisiko kellään mitään vinkkejä? Hermo ei meinaa kestää tota kamalaa huutoa. Nyt tyttö kiljuu suoraa kurkkua isänsä kanssa makuuhuoneessa kun minun oli pakko tulla jäähylle etten hermostuisi itkuun.

27.3.2012
saritin
saritin

meillä nukahti poika aikasemmin tissille ja siitä siirrettii omaa sänkyyn nukkuun, n. vuoden iässä lopetin imetyksen ja pojan piti sit vaan nukahtaa omaan sänkyyn. Ekana iltana nukutus vei kaksi tuntia ja poika itki ihan raivoissaan. olin huoneessa ja laitoin pojan aina systemaattisesti nukkumaan kun nousi ylös ja sanoin rauhallisesti et nyt nukutaan. En ottanu poikaa syliin, vaikka miten huusi. Lopulta nukahti. Seuraavana ilta meni samoin mutta poika nukahti tunnissa. Sen jälkeen on nukahtanut aika nopeasti omaan sänkyyn. Joskus itku saattaa kuulostaa pahalta, mutta 1v. osaa jo pyytää mitä haluaa ja osaa käyttää ääntäkin sen mukaan. Eikä se kuitenkaan tarkota et lapsella ois oikeesti joku hätä, kapinoi vaan sitä vastaan mitä häneltä nyt pyydetään ja tässä tapauksessa se ei oo kohtuutonta..

27.3.2012
terkkamama
terkkamama

Joo isäl on kyllä enemmän pinnaa! Varmasti aistivat siksi harmittaakin kun itse väsyneenä hermostuu.

27.3.2012
saritin
saritin

Joo mä oon yrittänyt kertoo, tosin en tiedä paljo ymmärtää. Hyvissä ajoin jo selittänyt, et nyt nukut omassa sängyssä. En oo kyl ottanu syliin tai leikittänyt tai mitään muutakaan kivaa paitsi sit jos itku on yltynyt ihan järkyksi. Tuntuu niin pirun pahalta kun toinen huutaa kun ajattelen vähän liikaa et nyt se muksu ajattelee et miks äiti yhtäkkii tumppaa omaan sänkyyn eikä saakaan olla viekussa et mitä pahaa oon tehny ja et sitä pelottaa yms. Oon vähän lälly! :D

27.3.2012
saritin
saritin

tuohan on tavallaan vallankäyttöä lapselta kun kieltäytyy nukkumasta ja kun hoksii et äiti ja isi hyppii hänen pillin mukaan ku karjuu, ni mitä sitä turhaan helpolla päästämään. Kyllä vuosikas osaa jo pyörittää pikkurillinsä ympäri jos vaan antaa.

Mut jos se huudatus ei missään tapauksessa ole teidän juttu, niin mene viekkuun köllöttelee ku pieni on omassa sängyssään. Juttelette illan mittaan että iso lapsi ku oot, ni nukut omassa sängyssä jo. Ja kerrot kaiken mitä tapahtuu hieman ennakkoon ni lapsikin tietää mitä odottaa.

27.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Päiväunet nukkuu vaunuissa partsilla. Joskus on nukkunut omassa sängyssä kyllä päikyt, et sinänsä pitäisi tuttu paikka olla. Enää en viiti antaa nukkua meidän sängyssä kun on uusi aika korkee sänky niin en halua et tulee alas sieltä ja yks yö heräsin siihen et likka oli päässyt konttaa myn yli jo melkeen lattialle saakka. Lisäksi mun on pakko saada rupee nukuttua koko yöt, toivon et tyttökin rupee nukkuu täydet yöt omassa sängyssä. Oon niin saakelin väsynyt kun vuoden tuon kanssa yöt heräilly et pinnakin meinaa koko ajan kiristyä ja itku tulla ihan pienestäkin. Lisäksi en ite pysty nukkuu jos lapsi pyörii vieressä ja muutenkin pelkään koko ajan et mitä jos se tippuu yöllä.

27.3.2012
saritin
saritin

Mites homma sujuu päiväuniaikaan? Onko samanmoista huutoa ja karjumista?

Jos hissuksiin totuttaisitte siihen omana sänkyyn. Ensin päivällä, ja kun sänky on tuttu paikka ni sitten yöksi.

Tää hemmetin lipelo ei anna mun vastata...

27.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Jotenkin kun en haluis huudattaakaan kun siitäkin on nyt sanottu että aiheuttaa sitten hallaa psyykkiselle kehitykselle kun äiti ja isi ei yhtäkkiä vastaakkaan yöllä hätään, että hämmentää lasta kun sama aikuinen joka aamulla auttaa ja hellii niin yöllä' ei apua tulekaan vaikka pelottais tms. Tiedä nyt sit näistä kaikista suosituksista, huoh. Pinnasänky on ihan meidän sängyn vieressä, mutta laitaa siitä ei saa pois. Käsi on ollut turvana, mutta ei auta mitään. Ja joo huuto alkaa heti kun laitan omaan sänkyyn. Niin ja siitä vielä et mitä kannattais tehdä jos kapsi ei huuda siellä pinnasängyssä, vaan esim. vaikka istuu tai seisoo hiljaa, mutta ei elettäkään nukkumisesta. Ja kannattaisko olla siinä vieressä turvana tai samassa huoneessa vai kokonaan eri huoneessa? Kun on kumminkin tottunut äitin kanssa nukkumaan.

27.3.2012
saritin
saritin

ei siinä auta muu kuin kestää tuo huuto. Meillä otettiin juuri huudolla pullo pois pojalta yöllä ja sitä kesti viikon. nyt nukkuu tyytyväisenä koko yön.
Meillä pidettiin esikoisen kanssa et annettiin vaan huutaa tietty aika sit mentiin sinne ja laitettiin takas makaamaan ja toivotettiin hyvät yöt. tätä rallia kesti jonkin aikaa kunnes se alkoi lyhetä ja loppui kokonaan. Ei meillä voinut tassutella korkeintaan sitä tehtiin kun kesken unien yöllä heräsi mut ei nukkumaan mentäessä.

Tsemppiä ja voimia!

27.3.2012
Etana81
Etana81
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...