ruoka-ajoista ja muusta päivärytmistä

Tälläi tyhmä kysymys olis..kun olen lukenu paljon netistä monen äidin valittavan vauvansa syövän usein ja roikkuvan rinnalla ja nämä vauvat ovat syöneet parin tunnin välein..tätä olen siis ihmetellyt, kun tuntuu et oma vauva syö puolen tunnin -tunnin välein vähintään! Et kuinka usein normaalisti tuollainen 4kk ikäinen vauva oikeasti tarvii sitä ravintoa? Siis tiedän vauvantahtisesti jne...mut itsellä siis aika sekaisin koska oma vauva haluaa sitä maitoa ja koska taas huutaa jotain muuta. Alku kun oli yhtä huutoa täynnä, ja nyt alkanut vasta vähän rauhoittumaan tuon huudon kanssa niin tottunu aina ensin tarjoamaan rintaa.Välillä kun tuntuu että on pitkä aika syömisestä (esim. 1tunti)ja vauva alkaa kitisemään ja tarjoan rintaa niin huuto vaan alkaa kiihtymään ja kun otan rinnan pois tarjolta niin huuto vaan jatkuu ja kun tarjoan uudestaan niin sit kelpaakin maito.....äh, tää on niin vaikeaa.. Nyt ollaan kiinteitäkin aloiteltu ja pitäis jonkinlaista ruokailu rytmiäkin saada..ainakin muilla mammoilla mitä olen eri nettisivuilta lukenut on aika tarkatkin kellon ajat jo tässä vaiheessa.. joten olisiko teillä antaa vähän jelppiä meikäläiselle pölvästille kuinka usein ja mitä ruokaa kannattais antaa? Tai millaisia päiväohjelmia teillä yleisesti ottaen muilla on?  :)

27.3.2012
mössykäs
mössykäs

Meillä on syöty alusta asti tunnin välein. Noin 2,5kk iässä ku alko yöt löytää oikeille paikoille, yöllä syötiin 2-3 h:n välein ja päivällä tunnin välein. Vähä reilu 4 kk:n iässä alettiin ottaan kiinteitä mukaan, ensin n. klo 11-12 ja sit 16-17 välillä, niin nyt syödään 2-3 h:n välein. Muuta säännöllisyyttä ei juuri sit ookkaan, muuten joko leikitään lattialla/kanniskellaan/nukutaan miten milloinki... Illalla nukahdetaan ennen yheksää ja aamulla ylös useimmiten kasin ja ysin välillä...

3.4.2012
sahati
sahati

esikko asu tissillä jonneki 6kk ikään asti vaikka sai kiinteitäkin 4,5kk alkaen ja neukkutädin mukaan ei olis tarvinnu vielä alotella.

Kakkonen on ihan eri maata ja sillä ollut nuo ruoka-ajat alusta lähtien 3 tunnin välein. Yöllä paljon pitemmät välit eli 2 viikkoisesta lähtien nukku yöt läpeensä ja 4-8kk välin heräsi kerran yössä syömään.

Voithan yrittää, etet ensimmäiseksi lykkää tissiä suuhun vaan yritän muut keinot ensin. Lapsihan voi hyvinkin tottua siihen että vähän väliä saa evästä, niin pienestäkin näläntunteesta alkaa vaatia ruokaa mutta vatsaan ei sitten mahdukaan joten tunnin päästä pitää taas saada lisätäytettä. Olisin salettiin yrittäny esikon kanssa pidentää ruokailuvälejä jos joku olisi mulle maininnut tämmöisestäkin vaihtoehdosta. Olisi ollut NIIN paljon helpompaa ku ei olisi tarvinnut olla koko päivää vauvan ruoka-automaattina, vaan olisi jopa ehtinyt syömäänkin jossain välissä päivää.

27.3.2012
misukka
misukka

4 kk iässä meijän piti tätä viimesintä herätellä syömään, muuten se ois syöny vaan 3 kertaa vuorokaudessa. Kiinteet alotettiin tasan 4 kk iässä :) Meillä on ollu lapsilla 4 kk iässä semmonen rytmi että ne on syöny 4 kertaa päivässä, välipalaa ne ei vielä noin vauvana oo huolini. Mie oisin ollu ihmeissäni jos pikkuista ois pitäny ravita parin tunnin välein :D

27.3.2012
riu
riu

Olisi siis lyhkäisyydessään kiva tietää toisten vauvojen päivärytmeistä, koska syödään ja koska seurustellaan jne..ja minkä ikäinen vauva kyseessä.. :)

27.3.2012
mössykäs
mössykäs

4kk? mein poika oli siinä iässä melkonen maitolalli tissillä ei enää siinä vaiheessa oltu ku vähän yöllä, alottelin kyllä kiinteetki heti ku oli ikä täys ja velliä vähän aikasemmin mut siis kiinteen ja iltavellin lisäks huiteli sen 2 litraa korviketta päivään.. 

sillon 3-4kk välillä oltiin yöt tissillä ja meni toi 2 litraa korviketta aikalailla tasan päivässä.. kerralla söi desin, ei yhtään enempää mut sen desin sai antaa parhaillaan 3 kertaa tunteroisen aikana :D 

kiinteissä ku alkuun ku oli semmosia makuannoksia, lusikka pari päivään ni yritin jo sillon rytmittää ne ateria-aikaan.. kahdesti päivässä maisteltiin eka lounasaikaan puolilta päivin (11-12) ja sit joskus 16-17 toinen maistelu.. sit aikanaan ku tuli puurohommat ni ne ajotettiin aamuun ja jossain välissä se välipalaki tupsahti sinne iltapäivälle ja iltapala ennen velliä.. ja unille aina maito päivisin, yöks velli. tuota rytmiä on pidetty yllä tänne saakka ja poika on reilu vuosikas nyt.. annoskoot suurentunu vaan :D vähän liukuvana pein noitakin aikoja, riippuen ihan unista, ei niin tarkkaa..

27.3.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...