Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Herätellääs keskustelua tänne! Eli mitäs vuosikkaille kuuluu?

Laskettu aika mullakin oli  huhtikuussa, mutta reippaasti maaliskuun puolella syntyi meijän kuopus. 1 v neuvola mitat oli 81,7 cm ja 11,5 kg Noin 11 kk iässsä tuli ekat askeleet ja nyt vuosikkaana mennä kävelee jo itsekseen koko ajan. Ja nyt on hoksattu myös kuinka kiva on kiipeillä. Muutaman kerran löytänyt keittiön pöydältä istumasta ja useamman kerran lasten leikki pöydältä seisomasta ja kurkkimassa ikkunasta ulos. Nyt alkaa yöunetkin pikkuhiljaa paranemaan. Meillä on koko ikä herätty vähintään 3 kertaa yössä ja pahimmillaan 10-15 kertaa yössä. Mut nyt vuoden ikäisenä on varmaan jo 3 yötä nukuttu ilman herätyksiä. Eli kyllä se tästä paranee ja joskus vielä nukkuu hyvinkin, ehkä! Mitäs muille kuuluu?

27.3.2012
Marru83
Marru83

Noniin. Toissapäivänä käytiin neuvolassa poikien kanssa. Tuoreet mitat: painoa 10,45kg, pituutta 76,2cm ja pipo 45,5cm

Kirjoitteli vihkoon, että liikkuu peppukiitotyylillä, osaa käydä potalla, kasvu normaalia ja annettu 2 rokotusta. Tarjosi kaupantekijäisiksi MPR:ää mutta ei otettu vielä. Esikko sai siitä ikävät kuumeilut ja kun on tässä viimeaikoina muutenkin oltu kipeinä ni se olisi satavarmaa että kuumeessa oltaisiin viikonloppuna ku juhlitaan poikien synttäreitä suvun ja kummien kanssa, joten jätettiin seuraavaan kertaan. Voidaan käydä piikki hakemassa lähiaikoina muuten vaan tai sitten odotella sinne 1,5v neuvolaan.

Ohjeita saatiin liikkumaan tukemisessa sen verran, että aina kun laitetaan lattialle ni vatsalleen jotta saa vinoliikkeitä harjoiteltua, seisomista kannattaa tukea jotta oppii nousemaan ja lisäksi kun alkaa seistä ni heti kengät jalkaan sisällä.

12.4.2012
misukka
misukka
2 years, 8-month-old toddler

Meillä 3 rokotetta (toiseen reiteen 2 ja toiseen 1) ja 1,5 viikkoa pientä lämpöilyä koko ajan, ärtyisyyttä, maha aivan sekaisin ja huutanut mahakipujaan. Yhden päivän tuli vatsaan ja selkään sellaista pientä punaista näppylää.

Mäkin olen aina ottanut rokotteet neuvolan suositusten mukaan, mut nyt kyllä pisti miettimään, et onkohan kaikki ihan hyväksi ottaa tai jos olis ottanut vaiks myöhemmin tai jotain. Esikoiselle ei oo koskaan tullut mitään rokotteista ja kuopukselle ei ole tätä aikaisemmin tullut mitään.

Kyl pisti miettimään, ku näin paljon tuli oireita rokotteista.

3.4.2012
Marru83
Marru83

Miten teil voi olla annettu vaa kaks rokotetta kun meillä annettii kolme? Tuhkarokko tuli viel käteen kun on niin paljon tartuntoja joten ei odoteta 1,5v neuvolaan asti sitä... mut siis meillä tosiaan tuikattiin molempiin reisiin ja käteen. eikä niist tullu mitää oireita. eka joka ei ollu tuhkarokosta kovas kuumeessa.

3.4.2012
Etana81
Etana81

Piti vielä kysyä 1-vuotis rokotteista. Onko teillä tullut mitään oireita ja oletteko ottaneet kaikki rokotteet?

Mua hiukka ahdistaa ottaa se MPR. Itselläni tullut tosi vakavat reaktiot vauvanu, vaikka eihän se tietenkään tarkoita, että omalle lapselle tulisi. Ja netistä kun luin niin MPR:n on epäilty aiheuttavan autismia ja 2010 on maksettu ensimmäiset korvaukset kyseisestä asiasta.

Joten mielipiteitä ja kokemuksia näistä rokotteista.

Me ollaan kyllä otettu kaikki neuvolan rokotusohjelman mukaiset rokotteet.

3.4.2012
saritin
saritin

Wautsi misukka aika hyvin, että teillä tulee jo suurin osa tuotoksista pottaan! :) Meillä on kanssa potta ostettu ja yritetty siinä vähän harjotellakkin, mutta kertaakaan ei ole pottaan mitään tullut ja tyttö ei siinä kyllä montaa sekuntia kauempaa viihdy :( Lähinnä toiminut suihkuleluna tuo potta, mutta ehkä meidän tytsy vaan ei ole vielä potalle valmis.

Etana81: Meillä kanssa suuri intohimo on astianpesukone ja vessanpönttö :D että yritä siinä nyt sitten tiskata! Ja muutenkin mein tytsy kiipeilee kans mielellään joka paikkaan, mutta mihinkään korkealle ei ole vielä päässy et lähinnä just tolla astianpesukoneen tasolla. Sohvalle on kyllä kerran päässyt.

Hampaita meillä on kuusi. Tulivat jo aikaa sit ja nyt pitkään aikaan ei ole hampaita näkynyt.

Seisomaan noustiin 8kk ja taaperokärryllä ollaan kävelty 10kk eteenpäin, mutta vielä ei edes yritä ilman tukea kävellä. Seisoo kyllä ilman tukea.

Unikoulu meillä aloitettiin viikko sitten kun tyttö nukkunut mun vieressä ja välillä yöllä saanut maitoa tissistä niin se yömaito nyt sittrn lopetettiin ja siirrettiin tytsy sänkyyn ja TOIMII! :) Muutama yö meni huutaessa ja yöllä jos herää pitää tassutella, mutta nyt viime yönä nukkui ensimmäistä kertaa 11h putkeen! Mitä luksusta. 

Päikkäreitä nukkuu yhdet tai kahdet, milloin mitenkin.

1v. neuvolassa ei olla vielä käyty, joten mitoista en osaa sanoa. Tulen päivittelemään kun tiedän.

Kohta pitäis ekat synttärit järkkää! Mitäs ootte tarjonnut/ajatellut tarjota vieraille 1v. synttäreillä?

Entäs syödäänkö teillä jo itse? Meillä syödään ja ei saa auttaa :)

3.4.2012
saritin
saritin

Meillä tulee vuosi täyteen 9.4 ja neuvola on molemmilla pojilla 10.4 ku esikko täyttää 6 vuotta sitten 11.4.

Kotivaa'alla on saatu painoksi 12,5kg eli aikamoinen nosteltava. Kaveri kulkee kovaa joka paikkaan peppukiitäjänä. Yrittää repiä itseään ylös milloin mitäkin vasten mutta paras suoritus on polvillaan ja jalat semmoisessa lotusasennossa siinä polvien välissä.

Tasapaino on noin pieneksi mieheksi huikea, kaveri istuu potalla lootusasennossa, molemmat kintut ristissä potan reunalla. Ja meillä pottaillaan hyvin ahkerasti ja valtaosa tuotoksista tuleekin pottaan. Kaveri osaa itse pyytää kun tarve tulee.

Lusikka menee vauhdikkaasti suuhun ja vaihtoehdot tällä hetkellä on joko ruokaa lusikkaan tai lusikka suuhun mutta ei molempia peräjälkeen.

Kävelyä täällä äiti odottelee kyllä innolla ja toisaalta ei niin innolla.

Veljekset viihtyy ihan älyttömän hyvin yhdessä ja nytkin pörräävät kilpaa tuossa lattialla lelujen kimpussa. Ja isoveljen huone kaikkine leluineen on niin kiinnostava että välillä täytyy ovi laittaa kiinni ettei pikkuherra pääse kaikkea pientä sieltä nappailemaan.

Vetolaatikot on keittiössä myös kivoja ja sormet ovat jääneet väliin jo useampia kertoja. Sängyn päällä ollessaan jo erottaa missä on reuna eikä mene siitä yli. Kerran annoin hallitusti "tippua" siitä reunalta ni meni nopeasti perille ettei kannata toiste yrittää.

Ja yöthän meillä on tämän jässikän kanssa olleet kokoajan helppoja, korkeintaan yhdellä herätyksellä per yö selvitty koko aika. Kaveri nukkuu isoveikan tahdissa 20(.30)-6.30 (7) ja päikkyjä 3-4 tuntia päivässä yhdessä tai kahdessa erässä.

Hampaita on 6, ensin alas tuikkasi neljän suora ja sitten yläetuhammas ja siitä seuraava reunaa kohti. Toinen yläetuhammas antaa siis odottaa itseään. Kokoajan on hollilla mutta ei pääse läpi.

28.3.2012
misukka
misukka
2 years, 8-month-old toddler

Meidän 1-vuotias on kova poika ehtimään joka paikkaan! Etenkin suurin INTOHIMO on astianpesukone! Samoin yläkertaan menevät portaat. Aina kun huomaa jommankumman olevan auki niin vauhti kiihtyy! kontaten meillä viel pääasiallisesti liikutaan vaikka on jo 8kk:n ikäisestä kävellyt tukia ja nyt viimeisimpänä oppinut kävelemään taaperokärryllä. Itse ei vielä uskalla! Onneksi! Kiipeää isosiskojen sänkyyn jolla saadaan äitiin tuplasti enemmän liikettä sekä tietysti heitellään vessanpönttöön duplo legoja jos joku unohtaa kannen auki... on siellä myös kiva käydä dippailemassa myös vessapaperia suuhun pönttöön suuhun ja tätä rataa! Tuo siis ehtii joka paikkaan! Osaa myös komentaa ja kiukutella. Herne menee nenään jos joku muu on äidin sylissä.
Mitat olivat vajaa 1-veenä: 82cm ja 12kg joten aika mörssäri meillä viipeltää täällä. Pihalla ei rattaissa viihtyisi millään. Suusta löytyy jo 8 komeaa hammasta joilla on kiva purra äitiä ja siskoja tarpeen tullen ja taito avata kaikki kaapinovet. Yöt on tämän takia aika rikkonaisia ja nyt on otettu sit se pullokin pois yöunilta niin on niitä saatu vähän vähemmän rikkonaisiksi. mutta tuolla on niin kova kiire liikkua joten ei se paljoa auta. Neuvola täti sanoi että ei tuo kävele se lähtee juoksemaan... joten sitä sitte odotellessa.

28.3.2012
Etana81
Etana81
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...