Velliä 3kk+ ikäiselle vauvalle?

Kertokaas kokemuksia ja suosituksia ton ikästen vellittyhommista, kiitos! :-) Meillä syödään nyt siis vielä pelkkää Nannia, tarkotuksena aloitella kiinteitä tossa 4kk ikäsenä, mikäli pysyy maidolla sinne muuten tyytyväisenä.. Mut jos lähtis vähän sinne kiinteisiinpäin tarpomaan tässä ton iltavellin muodossa? Nukkuis yönsä ehkä entistä paremmin vaan.. :D

27.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Joissakin kaupoissa on noita Muksun 4kk+ vellejä vielä myytävänä.

30.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Lisäystä edelliseen. Katselin, että riisivelliä löytyy, ikäsuositus 6 kk-, myös vehnä-riisivelli.

Puuroa löytyy Kuningatarpuuro, siinä on useampaa viljaa, ikäsuositus myös 6 kk-.

29.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

juu siis ihan uusi juttu meille molemmille,että ilm onkin lopetettu? no,läks hakemaan varastot tyhjiksi ;) hih!

29.3.2012
satumamma
satumamma

pekka ja matti,saa sekä peruna-porkkana että maissi velliä kaupoista! just aamulla puhin ystävän kanssa puhelimessa joka antaa vauvalleen noita. niitä vaan ei saa joka kaupasta.

 

ja juu,riisikin on vilja,mutta ei kotimainen,ja huomattavasti lempeämpi vatsalle kuin kotimaiset viljat! riisi kun nyt sopii yleensä jopa moniallergigoille, kotimaiset viljat karsitaan ekana pois ruokavaliosta allergisella lapsella..

29.3.2012
satumamma
satumamma

Viljoja ei suositella annettavaksi ennen 5 kuukauden ikää. Riisikin on vilja.

Itse odottaisin 4 kuukauden ikään, ja aloittaisin soseet sitten, kasvissoseet.

Valmista maissivelliä ei enää saa kaupasta, mutta meillä se aiheutti nuoremmalle, nyt 5-vuotiaalle, näppylöitä suun ympärille.

Porkkana-perunavelliäkään ei enää saa valmiina.

29.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kaikissa velleissä ei ole kotimaisia viljoja, jotka ovat siis pienten masuille erittäin huono vaihtoehto. Ja se kestääkö masu, on niin vauvasta kiinni. Toisilla kestää,toisilla ei.

3 vanhinta meillä sai riisi ja maissi velliä jo 2kk iässä, kun tutteli ei vaan riittänyt(silloin ei tissittelyt onnistunu) ja soseita aloitettiin viikon päästä (päärynää yms mahalle lempeää. numero 4 sai jostain 5kk alkaen, osittainimetys tuttelimaidon rinnalla riitti siihen asti, sit aloitettiin taas päärynällä,päärynäomenalla. Perunaa en missään nimessä antaisi ensimmäisenä rukana,se on yllättävän allergisoiva kuten kotimaiset viljatkin.

Mutta jos lapsi nukkuu 3-4h pätkiä,se on normaalia,enkä silloin antaisi lisäjuttuja vielä noin pienelle.

meillä tosiaan oli 2 nuorimmalla täysimetystä toisen kanssa 8kk ja toisen reilu 6kk. eivät aiemmin huolineet mitään muuta suuhunsa, söivät parin tunnin välein,mutta kasvoivat silti tasaisesti-ei siis ollut syytä väkisin syöttää muuta. samaa mieltä oli meidän ihana neuvolan täti joka luotti omaan ammattitaitoonsa ja kokemukseensa eikä tuijottanut niin kirjoja.

En lukenut muiden vastauksia vielä, joten vastasin vain oman kokemukseni mukaan.

 

Jos on tarvetta aloittaa vellin syöttäminen, tekisin sen tosiaan riisi/maissi vellin kanssa, ja sekoittaisin maitoon ensin, enkä antaisi yötä vasten ekaa kertaa,koska jos se ei sovikkaan mahalle,on kurja yö edessä.

29.3.2012
satumamma
satumamma

Ja ku RJ89 tuolla kirjotti "Jos itestä tuntuu et on okei, niin sit se on okei. Mut jos vaan sen takia et ku kaikki muutki, niin ei se hirveen okei ole. :)" niin ei kuitenkaan mistään tollasesta ole kyse. Vaan just tuosta, että jos pitää alkaa monta kertaa yössä syöttämään, niin miksen sitten antais. Ja toki tähän sen verran liittyy tuo "muutki", että kuitenkin oon kuullu muidenkin antavan niitä iltavellejä, ettei ihan hulluja olis sitte tommonet vellipuuhat. xD

Ja juu metalli, saattaahan se muuttua. Kyllä mulla takaraivossa oli noiden pitkien pätkien aikaan, että ei se taida ihan lopullista vielä olla kuitenkaa, vaikka mahollista kai seki..

28.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Pitääpä tässä taas joku päivä katsastaa, paljonko päivässä menee maitoa. On nimittäin alkanut nyt pikkuhiljaa ottaa kerralla isompia määriä.. Ja liekö kellojen siirrosta vai mistä kyse, kun on nyt parina yönä herännyt kerran enemmän mitä viikkokausiin.. Pitää tutkailla asiaa ja miettiä vellijuttuja. Tuttava oli vielä meidän kaupasta löytänyt niitä jotain Muksun 4kk vellejä..

28.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Naanaa ja muut, Kunhan tässä pähkäilen, kun en tajua näistä hommista vielä hölökäsen pöläystä! :D

28.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

meillä on neidillä alotettu perunaporkkana ja maissivelli vajaa kolmekuisena. saa siis illalla ja aamulla..heti kun alotin iltavellin annon neiti nukkuu yössään 10-11 tuntia putkeen..en jaksa oikeen uskoa tohon että ruualla ei ole väliä. aikasemmin meillä neiti heräs maitoa yöllä ottamaan joko tissltä tai pullosta tunnin max kahen välein. panska ei päivällä enää kiukkuilekkaan kun saa kunnolla yönsä nukuttua.. soseita on nyt menny myös parisen viikkoa.

neuvolasta ovat sanoneet sekä pojan että nyt tytön aikaan että jos koviketta alkaa mennä yli litra päivässä ni sit velliä naamaan..ja soseista sanovat että jos vellin ja maidon yhteismäärä ylittää vuorokaudessa puoltoista litraa ni sit sosetta ja äkkiä..

27.3.2012
camotar
camotar

Meillä ei oo ollu vaikutusta yöuniin millään lailla velleillä. Ei edes iltavellillä. + Siinähän on vehnää (ainakin Semperin), ei taideta suositella alle 5kk.

Ite alotin vellin kun L oli tasan 3kk. Ihan neuvolan suostumuksella, vaikka enpä niiltä lupaa kyselly, kyllä mun mielestä äidinvaistoki sanoo jo jotain. Jos itestä tuntuu et on okei, niin sit se on okei. Mut jos vaan sen takia et ku kaikki muutki, niin ei se hirveen okei ole. :)

27.3.2012
RJ89
RJ89
3 years, 5-month-old toddler

teka, Just "ees onnistunu", HA! :D Paskapa juu hyvinki! xD Ja minähän se vasta paska, ku imetin vaan kuukauden. ;-(

27.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Toisaalta, miksei tosiaan odottelis siihen 4 kk ja menis ihan ohjeistusten mukaan.. On nää monipiippusia juttuja! :D

27.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Joo, kyllä ymmärrän, ettei välttämättä vaikuta pitentävästi yöuniin ja hyvin tuo on tähän asti nukkunukin, että ihan oikein muistit Jonnale! :-) Pitääpä alkaa tutustumaan noihin eri velleihin ja tempasta joku. Oisko hyvä vaiks aamustapäivin ekat maistiaiset vetästä, jos sattuu mahanpäälle käymään..? :-o

27.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

sinuna jos malttasin niin oottasin vielä viikon jos kaksikin ja sit ihan perunaa huitasisin jo lärviin... jos malttaa ja jaksaa.

27.3.2012
imppuliina
imppuliina

no meillä on molemmat nukkuneet paremmin yöt kun on alottanut vellin. noita muksun vellejä, porkkana-perunaa ja riisivelliä annettu vähän vajaa 3kuisesta lähtien ja mahat kestäneet hyvin. ja molemmat olivat myös korvikkeella tuossa iässä.

27.3.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...