Lienen ahdasmielinen ja tiukkis

mutta viikonloppuna mulla pisti pahasti silmään ravintolassa syömässä ollessamme viereisen pöytäseurueen ruokailu.Olimme siis itsekin lasten kanssa ulkona syömässä oikein kunnon ravintolassa ja kyllä,otin ruoan kanssa 12 cl hyvää valkkaria. Ja siinä se.Naapuripöydässä ruokaili äiti,isä ja kaksi pientä lasta (n.4 ja 1-v. ehkä). Vanhemmat ottivat aperitiiveiksi oluet.Ok,ei siinä mitään,otetaan meilläkin saunaoluset. Mutta ruoan kanssa he tilasivat pullon punaviiniä.Siis puoli pulloa/naamari.Jos itse vetäisin oluen ja puoli pulloa punkkua,en ede olisi lasten kanssa liikkeellä ja vaikeeta voisi olla muutenkaan pysyä kartalla :))Toki kaikki meistä ovat yksilöitä ja jokainen taaplaa tyylillään,mutta en ihan ymmärrä tuota alkoholin määrää lasten kanssa kun ollaan liikkeellä vastuullisina vanhempina.Vaan ehkä olen ahdasmielinen vanha murmeli,jonka olisi parempi pysytellä vain omissa nurkissa..

26.3.2012
Myy76
Myy76

Mä tykkään juoda viiniä ruoan kans tai sit ottaa sen sidukan odotellessa mut mulla myös "jos otat et aja"- asenne ja jos pelkästää syömäs ollaan, niin en juo alkoholia ku täytyy ajaa kotiin.

Silleen oon tehny, et oon ottanu lasin jos sen jälkee mennään vielä johonki eli on useampi tunti aikaa elimistöllä polttaa se.

Et silleen pitäisin pahana, jos näkisin parin juovan sen pullollisen tai pari lasillistaki ja toinen hyppäis rattiin sen jälkeen. Mut muuten en tiedä, jokaisen oma valinta ja ku päät tosiaan kestää eri tavalla ni paha mennä arvosteleen jos itse humaltuu yhdestä ku toinen voi kestää useammanki ilman näkyvää vaikutusta.

26.3.2012
Mummy83
Mummy83

En muita vastauksia lukenut. Minun mielestäni noin pienten kanssa vähintään toisen aikuisen tulisi olla täysin selvä. Ihan siitä syystä, että noin pieniä voi pelottaa jo se hienoinenkin muutos vanhempiensa käytöksessä. Aikuinen ei edes huomaa että mikään käytöksessä muuttuisi kun yhden lasin ottaa, mutta lapset huomaa kyllä. Ja ylipäätään alle kouluikäisten lasten seurassa puolikas pullo viiniä on ehdottomasti liikaa. Meinasin jo kirjoittaa että alaluokkalaisenkin seurassa. Ei kyllä mitään mallia kohtuukäytöstä noilla määrillä.

Mut minä oon oikeasti tiukka näissä jutuissa. Kohtuukäyttöä on hyvä opettaa lapsille mutta puolikas pullo per naama ei ole enää kohtuukäyttöä.

Meillä tuo vanhempi on parin viikon päästä 6v ja se on ehkä pari kertaa nähny ku oon ottanu sidukan, isänsä on ottanut pienen naukun useammin mutta sekin täysin kohtuuden rajoissa (korkeintaan kerran viikkoon ottaa ylipäätään ja näistä lapsi on nähnyt murto-osan). Ja jouluisin kun holia on tarjolla ni minä oon melkein poikkeuksetta selvin päin vaikka muut jotain ottaisikin. Jotta on se yksi täysin turvallinen aikuinen jonka käytös ei pelota.

26.3.2012
misukka
misukka

No mä en taas ikinä ota mitään yhtä lasillista ruuan kanssa, koska munkaan mielestä alkoholi ei oo hyvän makuista ja tosiaan MUN mielestä alkoholi on tarkotettu humaltumista varten, joten sillon kun otan (pari kertaa vuodessa) niin juon kyllä sen verran että oon kännissä :D mutta ei todellakaan oo lapsia siinä seurueessa silloin, koska silloin oon jossain kavereitten kanssa pitämässä hauskaa.

26.3.2012
Lintu4
Lintu4

Mä ihan tykkään viineistä, sekä punaisissa että valkkareissa on hyviä, mutta on myös niitä kammoja :) En ole harrastaja enkä mitään nimiä juurikaan muista...

26.3.2012
Myy76
Myy76

Beibi et ole ainoa. Minä olen myös maistellut vaikka mitä mutta ei ole sellaista vielä löytynyt joka ei olisi pahaa joten ollaan sitten ilman.

26.3.2012
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

en miekään ehkä pahalla kattois.. (tosin hyvähän se on näin sanoa, kun ei oo omalle kohalle sattunu :D) mut ite en olis ajokuntonen sen yhenkään viinilasillisen jälkeen, joten parempi etten lasten seurassa semmosia ota..

26.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

J75, luulen ymmärtäväni pointtisi :) Ja niinhän se onkin, riippuu mistä roikkuu :)

26.3.2012
Myy76
Myy76

kyllä minunkin mielestä ruoan kanssa saapi ottaa jos siltä tuntuu... ite saan viinistä vaan päänsäryn että en sitä juokkaan. mutta sidu varmaan menisi. en tiiä.. kukin tavallaan... minun mielestä on kuitenkin hyvä jos lapset näkee alkon käytön mallin tietty ei tuon ikänen vielä ymmärrä mutta jos jatkuu samallaisena linja että ulkona syöjessä otetaan viiniä niin ei tuo miusta oo paha... kohan sitä ei juoda siihen malliin että pyödät alkaa lentään ja aikuiset on kännissä ko ankat. jostain se järkevä malli on saatava. joku kestää lasin toinen puoli ja kolmas puolipulloa ei se oo niin absoluuttista.

26.3.2012
imppuliina
imppuliina

no siis autoahan ei voi enää ajan yhden annoksen jälkeen eli lasi viiniä tai sitten pullo kaljaa. jos ottaa kaksi annosta nousee promillet jo yli sallitun rajan. ja itse ainakin pidän tuota yhtä annosta rajana lasten aikaan juuri sen takia että jos joutuu jostain syystä lähtemään lääkäriin, niin ei tarvis taksia soitella ja olla nolona lääkärissä että haisen tässä vähän alkoholille.

26.3.2012
mustikka88
mustikka88

Ja J75, toki on kulttuurisia eroja enkä tätäkään perhettä mitenkään tuijottanut/ katsonut kieroon :) Kunhan panin merkille, kun siinä metrin päässä oltiin vierekkäin ja lapset keskenään "juttelivat".

26.3.2012
Myy76
Myy76

Nii siis joissakin maissahan ruuan kanssa tosiaan juodaan aina ja se on ihan normaalia. Ite en lapsen kans syömässä ollessa jois ku enintään sen yhen, mut tosiaan kaikilla ei ookkaan viinapää niiku miulla.

26.3.2012
huopis
huopis

Niin.... Jokaisella on tietty erilainen " turnauskestävyys", mutta mulla tuo määrä menisi jo humalan puolelle. Ja jos jotain sitte sattuisikin, niin en antaisi itselleni ikinä anteeksi...vaikka se vahinko ei ees millään tavalla johtuisi niistä lasillisistani. Mutta siis, kuten sanottua, ollaan kaikki erilaisia myös tässä asiassa.

26.3.2012
Myy76
Myy76

Pakko lisätä,etten tosiaan ole absolutisti..itselläni taustaa että alkoholismiperheessä elänyt,niin siksi haluan lasten suhteen nollalinjan,mutta kun saadaan lapset hoitoon niin kyllä silloin juodaan=)

26.3.2012
huiskutin
huiskutin

Mie menisin jo oluesta ja puolikkaasta viinipullosta oikeesti humalaan. Mut enpä ees juo kumpaakaan. Ehkä nää on sen verta reenannu ettei tuo määrä tunnu vielä missää :D Tai sit sen verta rikkaita et niillä on kotona lastenhoitajat oottamassa, senkus lykkää vaa lapset hoitajalle..

26.3.2012
huopis
huopis

No minä oon vielä tiukempi,kun en joisi edes sitä yhtä lasia edes kun lapset mukana=)

26.3.2012
huiskutin
huiskutin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...