AD/HD lapsi - millainen vauvana?

Mua kiinnostaa tää aihe suunnattomasti ja janoan siis tietoa teiltä ad/hd lapsen vanhemmilta! 8) Ja toki olisin kiinnostunut muistakin ylivilkkaista, keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriöisistä lapsista, ja nimenomaan siitä millaisia ovat vauvoina olleet? Onko sen jotenkin, jollain tavalla huomannut/nähnyt ihan selvästi että on näitä häiriöitä jo vauvaiässä? Jos ei, niin koska sen on alkanut näkemään ja miettimään että voisko jotain sellasta olla meneillään?  Taustatietona siis että oon aikoinaan tehnyt lopputyön ad/hd vaikutuksesta lapsen ja nuoren elämään, mutta nyt kun on toi oma lapsukainen niin kiinnostaa hirveesti toi vauva/taaperoikäkin kun niitä en käsitellyt ollenkaan lopputyössäni. + Oma suku on pullollaan ad/hd:ta lievänä ja vähä vähemmän lievänä, niin senkin "varalta" olis mukava kuulla kaikki. :)

25.3.2012
RJ89
RJ89

No pitikin tulla lukeen nää...nyt oon ihan varma että meiän poika on adhd lapsi...oli vauvana todella helppo, nukku hyvin ja itki todella harvoin...ikinä ei oo vierastanu ketään, eroahdistusta ei oo ollu minkäänlaista, ikinä ei äidin perään itke eikä kaipaa...ei juuri keskitykään mihinkään ja ulkonakin painelee menemään mihin sattuu ja ei ees vilkase taakseen että mahtaako äiti tulla perässä, ja joskus oon jäänytkin sopivasti tarkkaileen kun turvallinen paikka että mitä tekee kun äiti ei oikeesti tuu perässä niin ei haittaa jatkaa vaan menemistä ja ehkä jopa aavistuksen kovempaa...ikää 1v7kk...

26.3.2012
Lintu4
Lintu4

eli ristikkäisliikkeet on ropan molemmin puoli symmetrisesti tehtyjä liikkeitä. kuten konttaaminen jossa siis oikea jalka ja vasen käsi etenee samaan tahtiin ja toisin päin...eli nämä liittyy aivotoimintaan. vaikeasti vammaiset ei edes voi vasemmalla kädellä koskettaa oikeaa polvea koska aivot ei tajuu sitä juttuu.

26.3.2012
Boco
Boco

Mun on nyt pakko sanoa samaa kun tyttö, että todella paljon samaa näissä teidän tarinoissa, liekö sitten sattumaa vai onko oikeasti tämän ongelman omaavat lapset "helpompia" vauvoina ja leikki-ikäisinä?

Ja hei Boco, ristikkäisliike? Avaas vähän tyhmälle.. :D

26.3.2012
RJ89
RJ89

- ei kontannut (ristikkäis liikkeen poisjäänti VOI merkitä aivojen toimintahäiriötä, kuten meidän tapauksessa olikin)

-erittäin sosiaalinen

-nopea puheen kehitys ja selvä artikulointi

-ei vierastanut

-ei osannut leikkiä itsenäisesti (ei siis pätkääkään)

26.3.2012
Boco
Boco

Siis meille ei takuulla tuu ADHD-lasta!:D (vitsivitsi)

Ompa kyllä vaikuttavan samansuuntaisia vastauksia teillä! Mahtaakohan olla sattumaa, vai oisko ihan oikeasti todenperäisyyttä tällä asialla. Tosi mielenkiintoista!

Voimia teille kaikille näiden asioiden kanssa painiville!

25.3.2012
tyttö
tyttö

Meijän tyttö on ollu maailman helpoin vauva :) Nukku heti synnyttyään 12 tunnin yöunet heräämättä välillä, oli tyytyväinen ja hymyilevä pikkuinen. Meillä ongelmia alko olla siinä 4-5 v kun päiväkodissa kiinnitettiin huomiota puheen virheisiin. Nyt 8 v on diagnosoitu kielellinen erityisvaikeus ja adhd, tyttö käy ekaa luokkaa pienryhmässä tuplattuaan eskarin ensin.

25.3.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...