Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

imetyksen lopetus

Ajattelin tehdä tälläsen pienen kyselyn, kun kiinnostais tietää miten pitkään ootte imettäneet.. :) 1) Elikkäs ekaksi ois kiva tietää koska aloitte vähentämään, esim. lopetitte päiväimetyksen ja minkä ikäinen vauva oli silloin ja mitä annoitte rintamaidon tilalle päivällä. 2) minkä ikäinen vauvasi oli kun lopetit imetyksen kokonaan, miten yöt sujui sitten, annoitko esim. vettä maidon tilalle vai mitä?   Näihin olis kiva saada vastauksia-kiitos kaikille :)

23.3.2012
mössykäs
mössykäs

osittaisella mentiin laitokselta tulosta saakka, pääasiallisena eväänä oli kuitenki tissittelyt ja yöt toki pelkällä tissillä n. 2kk saakka, ehkä 1-2 ateriaa pullosta ja korviketta osin, osin mun pumpattua. sitten tuo 2-3 kk vähitellen lisäiltiin korvikeaterioiden määrää.. poju oli niin kauhian kova syömään.. 

repa 3kk jälkeen mentiin oikeestaan pelkällä yötissillä tonne n. 4kk asti kunnes poju rupes nukkuu kokonaisia öitä tai edes myöhäsestä illasta varhaseen aamuun hyvän yhtenäisen pätkän ettei enää sitä varsinaista yösyöntiä ollu ni sit jäi yötissitki automaattisesti poikkeen.. illalla otettiin velli ja aamulla sit maito, sujuvasti meni meillä tämä tissittelyn lopetus..

23.3.2012
ninnup
ninnup

Meillä neiti alkoi saamaan rintaraivareita noin 3 ja puolen kk ikäisenä. Vähensin imettämistä, imetin vain yöllä, unissaan huoli tissin ja päivällä kun tunsin että maitoa nousee niin samantien vauvalle tissi suuhun niin vähän aikaa imi. Kokonaan lopetin tuossa kuukausi sitten kun neiti oli vähän päälle 5kk. Nannia juo nykyisin..

23.3.2012
Kallikali
Kallikali

1) Mä osittaisimetin, en päivääkään oo täysimettänyt kun maito nousi niin hitaasti enkä halunnut jäädä sen takia sairaalaan yhdeksikään lisäpäiväksi, ja kotona mun on huomattavasti helpompi rentoutua. Mä aloin vähentämään yks kerrallaan parin päivän välein kun jätkä oli hmm, reilu 2kk, olisko ollu 2,5kk. Nannia annettiin syntymästä asti ja se vaihdettiin hyvin nopeesti lopettamisen jälkeen apteekin maidottomaan korvikkeeseen allergiaepäilyjen takia.

2) L oli tasan 3kk kun oli eka täysin tissitön vuorokausi. Yöt meni tosi hyvin kun L ei oo koskaan syönyt kun kaks kertaa yössä ja tossa vaiheessa se oliki enää yks kerta aamuyöllä. 250ml pullosta ja takasi omaan sänkyyn tuhisemaan. :)

23.3.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Molempia imettäny puoli vuotiseksi ja sitten oon antanu kaiken maailman ohjeita vastaan hedelmä sosetta ja siis imetystä jatkanu sitten muuten ihan niinku siihenki asti mutta tietysti se automaattisesti vähenee kun saa vatsan täytettä muusta. Noitten maistattelut aloitin siis joskus 5 ja puolen kuun iässä niistä t-lusikallisista ja sitte reilun kuukauden päästä vauva on jo syöny sitten enemmän ja sitten perunaa ja puuroa ja lihaa tullut ajan saatossa kuvioihin mukaan. 

Esikoisen imettämisen lopetin vastoin kaikkien tahtoa 10,5kk iässä kun tyttö oli niin allerginen että sai oireita ties mistä. Ja siirryttiin sitten apteekin(kelan) korvikkeisiin. Junioria alku samallalailla mutta imetyksen lopetin kun poju oli vuosi ja 1kk ja ihan siitä syystä kun piti aloittaa e-pillerit terveydellisistä syistä. Minä nautiin imetyksestä ja oli vähä pakkokin imettää noin pitkästi ku poju ei suostunut tuttipulloon niin nokkamukiin vasta siirryttiin. Poika nukkui jo täysimetyksen aikana öitään ja kun saatiin kiinteät kunnolla kuvioihin niin sitten nukkui taas kokonaisia öitä...

23.3.2012
myrmeli
myrmeli

Esikoinen lopetti itse päiväimuttelut reilun vuoden iässä, öisin otti sitten vielä jonkun aikaa maitoa ja 1v 5kk lopetti sitten yösyömisetkin. Ja päivällä joi sit tietysti tavallista maitoa. Eli lopetti sitten kun itse oli valmis ja tossa vaiheessa myös minä olin valmis lopettaan imetyksen eli se meni ihan nappiin. Yöllä ei tarvinnut tilalle mitään kun alkoi sit samalla nukkua yöt putkeen. Vauva on nyt 2 kk ja tämän kanssa mennään samalla kuviolla, lapsen tahtiin =)

23.3.2012
Äitiorava
Äitiorava

No minä oon aina ensin lopettanut yöimetykset ja silloin pidetty unikoulu ja opittu nukkumaan koko yöt..siinä 8-10kk iässä tämä tapahtunut,ja sitten pikkuhiljaa vähentäny muita imetyksiä kun siltä tuntuu=)

23.3.2012
huiskutin
huiskutin

Esikoinen päätti ihan omineen että hänhän ei rintaa syö ja parin viikon taistelun jälkeen todettiin, että ei sitten. poika oli 7,5kk kun lopetti. Korvikkeeseen siirryttiin hetkeksi kunnes sit sai antaa lehmänmaitoa. Ja yöherätyksiä meillä ei ollut 5kk iästä eteenpäin.

Kakkonen on edelleen rinnalla aamuin illoin ja on nyt 11,5kk ikäinen. Yösyönnit loppui reilu 8kk iässä. Siihenkin asti kaveri söi öisin yhden kerran 4-8kk ikäisenä. Sitä ennen nukkui täysiä öitä parin viikon vanhasta alkaen. Ruuan kanssa päivällä tuo on pitkän aikaa juonut vettä.

23.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

no molemmilla oon lopettanu 2,5kk iässä kokonaan ja molemmat ovat saaneet tuttelin korvikketta myös syntymästä asti.

23.3.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...