Kotidopler

Tuli tos äitiysneuvolas mainittuu, et omistan kyseisen vekottimen. Siinä sit terkka meinas, ettei suosittelis sitä käytettäväks ees kerran viikos. Kuulemma ku ei oo ultraäänen vaikutuksia sikiöön tutkittu. Itellä sit heti tuli mieleen, et jos tota nyt on tietämättään sillä vahingottanu lastaan. Mutta mutta, ei tosta esikosta ainakaan mitenkään kauheen kummallista silti oo tullu, ainakaan vielä. Alkaa olla sit aika turha kapistus tuo kotidopler.

21.3.2012
Aleksi2011
Aleksi2011

itseasiassa ihan varhaisraskaudessa (kun tutkimukset tehdään alakautta) se ultraääni saattaa aiheuttaa sikiölle häiriöitä, en nyt muista tarkkaan mitä.. tämä tieto siis ystäväni nörttimieheltä joka tutki kaikki jenkkiläiset tutkimukset aiheesta..ja ymmärtää kaiken lukemansa tolla nyyjooorkin murteella.

 

siinä kohtaa kun punnitaan äidin paniikkia vauvan hyvinvoinnista ja ultran mahdollisista haitoista,oma järki sanoo että se ultran aiheuttama vahinko on pienempi kuin äidin kova stressi.

 

ja misukkaa peesaan sillä (vaikka omistankin kotidoplerin) että alkuunsa ei välttämättä saa itse ääniä kuuluviin,se aiheuttaa taas paniikkia äidissä,ja äiti hakeutuu ylimääräiseen äänten kuunteluun neuvolaan. se käyttöaika on tosi pieni, itse sain sillä kuuluviin vasta rv 14, ja samalla viikolla tunsin jo ekat liikkeet,että sillä aika turha laite..

21.3.2012
satumamma
satumamma

Ultraäänilaitteita käytetään muissakin terveyden- ja sairaanhoidon tutkimuksissa, joten miksi ei olisi tutkittu. Ihmettelen vain tuollaista lausuntoa.

21.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis hei, enhän mie väittäny, eikä mulle oo kukaan väittäny, et se haitallista ois. Vaan nimenomaan sano, et kun ei sitä oo tutkittu.

Kyllä ite ainaki aion jättää laitteen käytön nyt mahollisimman vähälle. Kun kerran alan ammattilainen ei laitetta suosittele usein käytettäväksi, niin miksi tekisin tieten tahtoen vasten suositusta. Mutta toki jokainenhan tekee tavallaan.

21.3.2012
Aleksi2011
Aleksi2011

Lisään noihin edellisiin, että noin 42 vuotta sitten ei ole raskauden seurannassa ultraäänilaitteita ollut, enkä edes osaa sanoa, milloin ne on tulleet käyttöön.

Itsekin olen kummankin lapsen odotusaikana käynyt ylimääräisissäkin ultrissa, eikä minulle ole koskaan kukaan lääkäri sanonut, että se olisi vaarallista tai haitallista syntymättömälle lapselle.

Nykyaikanahan voidaan raskauden seurannassa käyttää myös 4D-ultraa, ja sehän on vielä tarkempi kuin ns. tavallinen ultra.

21.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mä vähän kyllä mietin et ku ultraushan nyt taitaa olla noista se turvallisin menetelmä sikiön kannalta ja meilläki neuvolassa ultrattiin joka kerta ku ei ollu doppleria ni ihan siis vaikka viikon välein tahi vaikka kahdesti jos ois huolettanu, tuskin tekisivät jos ois niin haitallista.. 

joku käyttörajotus noissa muistaakseni on mut en muista mikä, mulla oli sellanen angelsounds lainassa ja olin lukevinani käyttöohjeesta jotain turvarajoja, lienee järjenkäyttö sallittu kuiteski noissaki ettei nyt 24/7 oo kuulokkeet korvilla :D

21.3.2012
ninnup
ninnup

Ja ultraamisesta, mites sit se selitetään et jotkut mammat syystä tai toisesta (lääkärin määräyksestä) ramppaa suunnilleen viikon välein ultrassa kattomassa että kaikki on okei? Taitaa olla ihan tuulesta temmattu siis toi perustelu. ;b Tiedä sitte?

21.3.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Meinasin just laittaa samaa mitä misukka, mulle ei suositeltu tota missään nimessä kun ei neuvolassakaan meinannu äänet kuulua, niin saatika yksin kotona panikoitua siitä kun ei kuulukkaan mitään.. Myöskään en oo moisesta syystä koskaan kuullut, vaan nimenomaan tästä ettei saa ääniä kuulumaan. Outoa. :o

21.3.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Yleensä eivät suosita noita kotidopplereita kun ei välttis löydä sydänääniä ja sit vanhemmat turhaan panikoi et vauva on kuollu tai jotain. Eka kerta ko kuulen tuon takia ettei suositella.

21.3.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...