Sukulaiset auttamaan!

Aikaisemmin kerroin että esikoiseni isä ei elatusasioitaan voinut hoitaa joten joudun hakemaan oikeusteitse päätöksen elatusmaksuihin jotta kela ne mulle maksaisi.Ollaan nyt oltu tosiaan 3kk ilman elareita ja ollaan vielä pitkään. Soitin eilen lapsen isälle,kysyin kauniisti voisiko hän osallistua lapsensa vaatehankintoihin,kerroin että vaatekoko jota lapsi nyt käyttää jää pieneksi.Välikausi puku pitää hankkia ja sadevaatteet.Isältä oikein mtn vastausta ei tullut,alkoi vain kertomaan että ei niilläkään rahaa oo. Käännyin sitten lapsen isän isän ja äidin puoleen(eli siis poikani mummun ja papan) ja kyselin olisko heillä mahdollisuus auttaa lapsenlapsen vaatehankinnoissa,kerroin tilanteen ja molemmat sen hyvin ottivat(asuvat eri talouksissa) ja lupasivat vaatteita hankkia.Hävettää vieläkin suunnattomasti mutta ei se oikein ole että munkaan tarvii luopua omista jutuistani täysin tai hankkia kaikkea yksin,en mä yksin sitä lastakaan ole hankkinut.Tietysti olisin yksin kaiken hankkinut jos apua ei olisi tullut. Tämän aamun opetus vain ole että apua saa pyytämällä! :)

21.3.2012
ELLu90
ELLu90

Ja nyt mummu lupasi vielä hieman puhua pojallensa siis lapsen isälle kuinka sen pitää hoitaa velvollisuutensa. Ei mummukaan tiennyt koko totuutta asioista,jouduin hieman valoittamaan mutta oman poikani parasta mä vain aattelen.Mulle se ei todellakaan ole sama kulkeeko poika 10cm liian lyhkäsissä housuissa tai on koko kevään toppapuvussa. Eiköhän asiat tästä lähde rullaamaan kun lapsen isän suku totuuden nyt tietää :)

21.3.2012
ELLu90
ELLu90

Hyvä juttu!

Meillä oli Joulun aika kaikkein tiukinta, ku en ollu vielä tottunu siihen et elatustuki jää tulematta. Lapsen isän äiti sillon kysyi ihan suoraan et kuinka se elatusjuttu etenee ja mie kerroin. Mummo vähän aikaa kiroili ja lykkäs 50€ käteen, ja mie olin tosi nolona et enhän mie siltä nyt voi rahaa ottaa. Hän vaan et jos ei poika hoida nii täytyyhän hänen jotaki tehä. Itkuhan siinä meinas tulla... Mut mummot on kullanarvosia! 3

21.3.2012
Sralla
Sralla

Tottahan se on! Ja varmasti hävettää-siis toi avun pyytäminen,se kun on Suomalaiselle kova paikka :) tiedän..!!

Mutta hienoa että uskalsit pyytää apua! ei pääse sosiaalitoimistokaan sanomaan ettet ole pyytänyt apua :) (joidnekin jutuista olen päätellyt että se saattaa käskeä pyytämään apua sukulaisilta..)

ja eihän yksi lapsi nyt hirveitä määriä vaatteita tarvitse, kun niitä ehtii pesemäänkin:)

hyvä hyvä!! kevät siis näyttää valoissammalta :)

21.3.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...