talokaupat

mä en tiedä kuuluuko tää tänne, mut laitan nyt... me käytiin äsken katsomassa yhtä tontin paikkaa tai lähinnä tilaa, reilu 14 ha maata, osa peltoo, osa metsää, osa hakattua. tontilla navetta , ulkosauna yms mitkä ihan sika huonokuntosia, menee ihan polttopuuksi.. no tontilla on myös talo 90neliöö vm 95.. hirsitalo.. ihan ok kuntonen, tarviis jotain lattioita keittöö laitella.. mun mielestä!miehelle kelpaa kaikki, vaikka keltaset kaakelit.. saadaan tästä kyllä mojova riita aikaseks isin kanssa kun tulee kotio..  mun loppuelämän talo ei ole noin pien, melko epäkäytännölinen..asutaan nyt melkei saman kokosessa rivarissa.. ollaan katsottu meille jo valmiiksi yks hirsitalomalli, se on n. 200 neliöinen huusholli.. siihen rakastuttiin molemmat. miehen mielestä tää katsomassa käyty talo ois hyvä, rakennettais  sitten uusi n. 10 vuoden päästä kun on rahaa ottaa lisälainaa. mut mä en taho asua moisessa talossa kun max pari vuotta..  jos lisälapsia haaveillaa niin 2 pikkumakkaria ei mitenkää riitä isolle perheellee esim 3 lasta.. talo on kuitenkin ihan ok, rahanarvonen, n. 100 000.. ei viittis maita ostaa ja kaataa rahanarvonen talo, mut en halua ostaa maita, ja kituuttaa talossa jossa ei viihy. tykkään kyl tästä meidän rivari asunnosta. asun mielummin loppu iän tässä kun siinä talossa, vaikka omakotitaloon on suuri hinku.. kaiken lisäks sen talon maat rajottuu miehen suvun maihin, ois kätevästi jatkoa niille maille.. mun mielestä voitais rakentaa ja jonnekkin suvun maille se talo.. niistä maista voi suku halutessaan ostaa itelleen.. ja nykynen omistaja kaupata talon erikseen.. en tiiä.. helkkarin hankalaa.. tiiän että tästä tapellaan ja mökötetään. kiitos ja anteeksi purkauksestani :)

20.3.2012
Felize
Felize

Eilen asiasta sanoin, miehelle, ettei ole oikein järkeä muuttaa siihen pikkutaloon, johon menee kuitenkin rahaa rempaamiseen. jos kuitenkin rakennetaan uusi isompi talo.lähteä siihen taloon itseään kituuttamaan.. pettyneen oloinen oli, eikä juurikaan mitään puhunut. kainaloon kuitenkin otti yöksi :) varmaan tänään puhutaan asiasta enemmän..

joo toi suvun maille rakentaminen on vähän hanurista, mutta ilmaseksi saisi talon paikan... tästä nykysestä rivari kämpästä on matkaa niitten maille pari kilsaa. kunta ehtii vaihtua..

21.3.2012
Felize
Felize

miun mielestä se on niin että jos talo ei miellytä molempia niin sitte sitä ei enää kahota. Koska sen talon on kuitenkii tarkotus olla loppuelämän koti, ja jos se ajatus ei saa innostumaan niin eikö se oo sitten vähän niin ku siinä? Myö kaheltiin taloja kauan, ja aina oli jommalla kummalla jotakii mistä ei tyknny tms. ja sitä sopivaa saatiin etsiä aika akuan. Ei tääkään täydellinen ole, mutta tuntui jo katsellessa kodilta :)

20.3.2012
riu
riu

Jos siitä kerta pystyy lohkasemaan sille olemassa olevalle talolle tontin, ni entä jos ostatte sen, rakennatte jossain vaiheessa itelle uuven talon ja myytte sen entisen pois? Riskisä toki tässäki ratkasussa ja toki myös raha kysymys...

20.3.2012
huopis
huopis

Kyllä sen tuntee katsoessa mikä tuntuu kodilta, jos meinaan ei itse rakenna vaan ostaa. Luota vain tuntemukseesi ja toimi sen mukaan. Varmasti löydätte ratkaisun, joka sopii molemmille, sehän on tärkeintä!

20.3.2012
tyttö
tyttö

aha, okke. No kyllä mie vähän ihmettelinkii et koko hoidon olis liki ilmatteeks saanu.

20.3.2012
misukka
misukka

sen pikkutalon arvo on sen 100 000e.. koko helahoito sit enemmän..

20.3.2012
Felize
Felize

Eipä teillä taida olla muuta vaihtoehtoa ku jutella asiat halki.

Mut oon sun kans samaa mieltä siinä et semmosta ei kannata ostaa missä ei viihdy.

ja jos toi koko hoito lähtee 100 tonnilla ni on aika pikkuraha heittää siihen päälle talopaketti joka kumpaakin miellyttää. Nykysin noi talopaketit ole kauheen kalliita.

20.3.2012
misukka
misukka

sekavaa tesktiä.. ulosanti melko heikkoa :D

20.3.2012
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...