Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kiinteiden syöttämisestä jne

Ollaan aloiteltu pikkusen kanssa kiinteiden syömistä nyt viikon. Aloitin viime maanantaina itse tekemälläni bataatti soseella. Maanantaina neiti maistoi nätisti kun annoin kaksi pienenpientä lusikallista (pienen muovilusikan kärjellistä) ja näytti siltä että jopa tykkäsi, ei siis alkanut irvistelemään :). Tiistaina alkoikin sitten kielellä ruoan ulostyöntäminen. Ajattelin että kyllä se sitten alkaa maistumaan pikku hiljaa kun joka päivä annan vähäsen..keskiviikosta eteenpäin ei suostunut enää suutaan avaamaan kun lusikka lähestyi..ja yritin lusikan kärjellä pikkaisen huulia kutittaa ja kun avasi suun niin laitoin pikkaisen sisään..no mutta nytten sitten loppu viikosta alkoikin ruoan kakiminen ulos ja näytti siltä kuin tyttöä koko bataatti sose oksettaisi... Onkos tää mun taktiikka jotenkin ihan takapuolesta vai eikö tyttö oikeasti vaan tykkää tosta soseesta? Kun en enää viitsi tuota bataattia ainakaan antaa kun selvästi oksettaa koko sose tyttöä.. Mitä kokeilisin seuraavaksi? Miten saisin tästä ruokailusta tytölle kivan, että avais suunsa nätisti? Yritän kyllä kannustaa tyttöä ja kun ruoka on suussa niin olen kehunut jne..

19.3.2012
mössykäs
mössykäs

Meillä tuli kans toi kakoaminen perunasta, mutta sitten vaihdoin peruna-porkkanaan joka meni paremmin. Kaiken kaikkiaan syöminen oli pientä temppuilua ekat 3 viikkoa, kunnes sitten tuo nieleminen alkaa sujumaan. Eli kyllä siinä alussa voi tulla monenlaista temmpuilua ja mukamas takapakkia, vaikka tilannehan on vaan vauvalle niin uusi. Ja jos en nyt väärin muista niin neuvolassa sanottiin, että vasta 8 kk ikäinen hallitsee nielemisen kunnolla. Meillä kokeiltiin kaiken maailman kikkailua, näytettiin kivoja tavaroita, annettii juotavaa tai käteen joku esine jne. Silloin suukin ihan vahingossa aukesi ja pikku hiljaa on opituttu että syöminen on ihan kivaa.  Eli jatka vaan maistelua, tai vaihda johonkin toiseen makuun.

22.3.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Meillä oli aika montakin makua mitkä yökötti (ja yököttää edelleen) yksikseen, mm. peruna ja kesäkurpitsa. Ja sit jos on vähäkään liian kylmää herran makuun niin alkaa kakominen samantien, moneen kertaan on saanu lämmitellä uudestaan samaa ruokaa.. :D

Eiköhän se siitä, vaihda vähä makua ja pidä se sapuska lämpösenä niin lyön pääni pantiksi et alkaa sujua. :) Ja jos ei ala, ei vaan avaa suutaan niin pidä pieni paussi koko touhusta ja uus alku. :)

Ite en kuitenkaan alkaisi hedelmä-/marjasoseilla opettamaan syömisjuttuja, käy pian niin ettei se kasvis meekkään alas ollenkaan, et pitäis olla makeeta vaan.

19.3.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Meillä alotettiin bataatilla myös. Sitten porkkana ja sen jälkeen parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa bataattiin sekoittaen. Peruna tuli melko myöhään kun en kesän uusia perunoita uskaltanut tarjota.

Jokainen lapsi on yksilö ja joillakin soseen syöminen vaan on hankalampaa kuin toisella. Joko maku ei ole mieluinen tai sitten kieli ei tottele. Monet "sylkee" soseen ulos kun se kieli onneton ei vaan tee kuten lapsi tahtoisi. Eli saattaa olla että lapsi yrittää kielellä pyöritellä sosetta suussaan ja saakin sen vaan sylkästyä ulos.

Tai jos maku ei ole mieleinen niin ongelma voi olla puhtaasti maku, tai sose on liian rakeista tai tiukkaa tai tai tai...

Koeta löysentää sosetta vaikka rintamaidolla tai korvikkeella. Voit hyvin myös vaihtaa sosetta kun viikon olette jo maistelleet. Koetapa itte hymyssä suin vedellä viikko samaa sapuskaa naamariin :D

Monet lapset tarvitsevat useampia maistelukertoja hyväksyäkseen uuden maun. Hiljaa hyvä tulee. Ei pakottaen. Tarjoa sitkeästi ja jos ei kelpaa ni myöhemmin uudelleen.

19.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

mä alotin molemmilla porkkanalla kun se on vähän makeempi niin on ainakin meillä menny ihan hyvin. sit peruna siihen ja muita vihanneksia ja hedelmiä.

19.3.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...