perhepedistä +/-?

laitoin tämän arkoihin aiheisiin koska tästä on varmaan monenlaisia jyrkkiäkin mielipiteitä, tai sitten ei.. haluaisin tietää onko kellään tietoa mistä saisi edes jotain tilastotietoa perhepedissä nukuttamisesta?? omia mielipiteitä myös kaipaisin =) menee vaan hermo tuohon anoppiin joka 3kk ikäisen poikamme syntymästä asti on kauhuissaan hokenut että ethän vain nukuta vauvaa vieressäsi ettet vaan kierähdä päälle? -no kuule kyllä nukutan ei muutan imetys onnistuisi koska vauva syö n 30 min yölläkin ja 2h välein joten kuolisin siihen väsymykseen jos pitäisi aina nousta ja herätä oikein syöttämään kun voi vaan tissiin tunkea suuhun nyt ja muutenkin se on ihanaa herätä vauva vierestä =).. isä nukkuu omassa sängyssään joten tästä ei ole vaaraa jos hänen vaistonsa ei niin hyvin toimi mutta mulla toimii, en juo tms ikinä eli mitä kielletään perhepedissä nukuttaessakin =) ja mm. kerran kun laskin käteni vauvan päälle niin että peitot tuli mukana vauvan päälle, kun muistin että vauva nukkuu toisella puolella, rupesi poika heti pyörittämään päätään ja huitomaan ja heräsin heti ja otin käden pois ja siirryin kauemmas nukkumaan ja muutenkin herään kyllä heti kun vauva edes vähän inahtaa nälkää tai edes pieraisee unissaan :D.. haluaisin siis vakuuttaa hysteerisen anopin ettei hän pidä minua huonona, itsepäisenä äitinä kun nukutan vauvan vieressäni.. huolehdin joka yö että vauvalla ja mulla on perhepetiin liittyen kaikki ohjeistuksen mukaan kunnossa eli en ole kuumeessa tms ja että vauva on tuettu jna. olen myös sanonut että sairaalassa sanottiin että perhepeti on hyväksi ja että normaalissa tilanteessa äiti ei kierähdä vauvansa päälle, mutta onko se nyt sitten teidän mielestä näin? oma käsitykseni on että suomessa ei ole yhtään/muutama tukehtunut perhepetiin viime vuosina niin että ohjeita on täysin noudatettu ja kun uudet suositukset on tulleet... olenko ihan väärässä?? kätkytkuolema on sitten oma traaginen aiheensa tietysti..

18.3.2012
AMP91
AMP91

meillä 3 vanhinta on nukkuneet aina omissa sngyissään,kolme nuorinta sitten onkin nukkuneet mein kanssa.. tälläkin hetkellä 4 ja 6 vuotiaat nukkuu samassa,tosin nyt remonti naiheuttaman petipaikkapulan vuoksi..mutta, alkuun ol isamat syyt kuin aloittajalla,että tissillä asuttiin 24/7 ekat 3kk ja tiuhaan jatkossakin, en olis jaksanut millään muuten. ja lapset nukkuu parmemmin vieressä,niin mikä ettei. ei ne rippikouluiässä enää viereen pakkaa :)

 

tohon ehkäsykeinoon.. eipä se että lapset nukkuu samassa sängyssä oo syy olla harrastamatta seksiä miehen kanssa.. aina löytyy aika ja paikka :)

toisaalta jos seksielämä tyrehtyy kokonaan perhepedin takia,ymmärrän ätsyin miehiä jotka ei hyväksy lasten nukkumista samssa sängyssä..tarpeet ne on pienten lasten vanhemmillakin :) ja vanhempien suhteen kannalta tärkeää!

19.3.2012
satumamma
satumamma

Meillä ei lapset nuku perhepedissä johtuen lähinnä siitä et isäntä pelkää ihan kauheasti, että kääntyy vauvan päälle ja lisäksi ei tykkää kun on ahdasta. Vaikka käytännössä minä olen se joka joutuu nukkumaan 20 sentin levyisessä tilassa sängyn reunalla kun isäntä valtaa yli puolet punkasta ja vauva puolikkaan mun puolestani. Ja sit isännällä on muka ahdasta. Omasta puolestani tykkään pitää lapset viekussa ja viereen saa tulla jos on vaikka nähnyt pahaa unta, tai vauvan otat aamulla viekkuun että saan vielä hetken torkkua kun vaavi ottaa aamumaidot.

Mut joo, meillä homma on ratkaistu niin, että lapset nukkuu pääasiassa omissa sängyissään ja vanhemmat omassaan. Meillä ei vanhemmat lähde omasta sängystä muualle nukkumaan.

Aloittajalle sanoisin että teette kuten haluatte ja oikeassa olet noiden perustelujesi kanssa. Jos anoppi ei sitä sulata ni sehän on sitten ihan hänen oma ongelmansa. Jos häntä ei kiinnosta tutustua aiheeseen, niin sekin on hänen ongelmansa. Pyydä ihmeessä, ettei jatkuvasti kyseenalaistasi sinun kykyäsi hoitaa omaa lastasi. Luulisi jossain vaiheessa lampun syttyvän jos kysyt että tykkäsikö hän aikanaan kun anoppi kyseenalaisti hänen lapsenhoitotaitonsa.

18.3.2012
misukka
misukka

Meillä nukuttu perhepedissä kaksi vuotta ja muuta en osais omalle kohdalle ajatellakaan. :) Ensimmäiset puoli vuotta oli meillä pinnis täysin trha, koska nukkui kaikki päikkäritkin mun sängyssä (seinäkulmaukseen peitoilla ja tyynyillä tupattuna), kun alkoi liikkua siirtyi nukkumaan pinnikseen päikkärit ja yöt edelleen mun vieressä, ja kun ekan kerran tuli pinniksen laidan yli n. 8kk (?) niin siirryttiin taas nukkuun päikkäritkin mun sängyssä, koska siitä osas tulla alas peppu edellä. :) Eli neidin syntymästä saakka meillä pinnikselle oli käyttöä noin 2kk ajan! :D

Mutta siis edelleen perhepeti käytössä. Tyttö nukkuu päikkärit ja alkuillan omassa sängyssä ja noin 10-11 aikaan illalla siirtyy mun viereen loppuyöksi. :) Ja niin kauan saa minun vieressäni nukkua kuin haluaa. Lapsen luonnollisin paikka on äidin vieressä! :)

18.3.2012
Monster
Monster

Oi ihana idea Mushu! Siis tuo et lapset nukkuu vierekkäin keskenään :)

18.3.2012
Sralla
Sralla

meillä on lapset nukkunu aina omassa sängyssä, kun ne ei ole heränny syömään kun sen 1-3 kertaa yössä niin on jaksanu ottaa sen vauvan sieltä ja syöttää ihan istuvilteen. ja mies on niin arvaamaton unissaan että ehkä turvallisempaa niin, oon ite saanu muutaman kerran kyynärpäästä. ja meillä ei ois miehen kanssa yhtään läheistä hetkeä vuorokaudessa jos lapsi ois siinä välissä, olen niin hellyyden kipeä itsekin että haluan olla miehessä kiinni kun nukun :) oishan se hyvä ehkäisykeino jos lapset ois siinä välissä ;) ja olen niin herkkäuninen ettei se senkään takia onnistuisi.

18.3.2012
mustikka88
mustikka88

Meilläkin vauva 6kk nukkuu vieressäni. Nukkuis se ihan hyvin pinnasängyssäkin mutta kun en vaan raski laittaa sitä sinne nukkumaan :)

18.3.2012
Kallikali
Kallikali

Niin piti vielä sanomani et meillä on "suunnitelmissa" hommata tohon jenkki-sängyn viereen normi runkopatja, JOS vielä lapsia siunaantuu. Saadaan lisätilaa kaikkien nukkua yhdessä, onneks makkariin mahtuis ihan heittämällä vaikka toinenki 160cm leveä. :)

18.3.2012
Sam81
Sam81

Oon kans sitä mieltä, et jokainen tekee niinkuin parhaaks näkee ja tärkeint on et kaikki nukkuu hyvin. :)

Meillä on synnärilt asti nukuttu perhepedissä ja aiotaan jatkaa sil linjal niin pitkään, ku hyvält tuntuu. En ite osais edes nukkuu jos poikae ei oo vieres. :) Meillä isännälläki toimii vaistot oikeen hyvin, joskus iteki sanonu heränneensä ku on koskenu unissaan poikaa. On kuulemma mukava herätä siihen ku pikkumies kiskoo parrasta ja kun avaa silmät, niin ensimmäiseks näkee vallottavan hymyn. ♥

Sillon jos isäntä ottaa olutta niin poika nukkuu koko yön reunan puolel mun vieressä, siel on laidaton pínnasänky sivuvaununa(vaikkei poika sinne kyl ikinä eksykään). Muulloin nukkuu alkuyön reunan puolel ja sit yöllä siirrän keskelle, et saa vaihdettuu tissiä ja ite kylkeä, mulla kun alkaa lonkkia särkemään jos nukkuu koko yön samal kyljel. :)

18.3.2012
Sam81
Sam81

Mie olin alkuu aika hysteerinen ja en halunnu vauvaa viereeni ku se oli NIIIN piäni. Mut kuukauden ikäsenä kun alkoi koliikki todenteolla, niin mies sai mut ylipuhuttua ottaa vauvan kainaloo nukkumaa (on se siis todistetusti jotain hyvääki tehny lapsen siittämisen lisäks! :D). Siinä kainalossa tuo sitte nukku 5kuiseks saakka, kunnes alko kiehnää ja pörrää uudelleen, kaipasi omaa tilaa, ja omassa sängyssä jatkoi uniaan seuraavan vuoden. :) 1,5 vuotiaana meillä palattiin takas perhepetiin. Eli poika käy illal omaan sänkyyn nukkuu ja tulee mun/mun ja heilan vieree nukkumaa sitte jossaki vaihees yötä. Ja sillon tuon vauva ajan, ni se uni oli niin pätkittäistä ette edes koskaa ehtiny kunnon unee ku piti taas herätä, ni sitä oli kyllä vaistot kohillaan. Niiden kahden kuukauden aikana ku mieskin siel sängys meitin kns nukku ni heräsin vahtimaa jokasen kyljen kääntämisen. Joskus jos en heränny ni aloin unissani hakkaamaa sitä aina ku käänsi kylkeä. :D Ja koska vauva nimenomaa nukkui mun kainalossani ni itehän en siitä voinu kääntyä puoleen enkä toiseen.

18.3.2012
Sralla
Sralla

tosta kätkytkuolemasta ni jossain on ollu netissä juttua perhepetistä ja se itseasiassa oli niin päin että perhepeti olis parempi vaihtoehto ehkäsemään sitäkin vai miten se sanotaan siis perustuen siihen että vauvan sydän ja hengitys "synkkais" äitin hengityksen ja sydämen kanssa.. ja siinä oli just että perhepeti on turvallinen vaihtoehto jos sängyssä ollaan selväpäisiä, mutta jos on alkoholia tai vahvempia lääkkeitä nautittu jonkulaisia ni sillon se riski on suurempi et pyörähtää päälle, selväpäisillä ois vaisto ettei näin pääse tapahtumaan vaikka kuin ois sikeeuninen.. 

googlen kautta löysin imetystukilistan sivulla juttua perhepetistä: Äidin ja vauvan nukkuminen - perhepeti vaihtoehtona

siinä oli ainaki tosta kätkytkuolemasta, tää ei ollu ainakaan ulkoasultaan se mitä ite joskus lueskelin mutta samoja asioita on tuossa ellei sitten oo vaan sivujen ulkoasu muuttunu niin etten tunnista :D 

jokohan joku sulle ton jutun vinkkas, en lukenu kaikkia kommentteja joten sorry jos tulee toistoa ja varoitus sitten että tuo juttu on vähän jopa fanaattinen sen perhepedin puolesta että ne jotka ei sitä käytä suodattavat lasit päähän lukiessa jos käytte lukemassa ;)

18.3.2012
ninnup
ninnup

meillä nukuttiin alkuun omassa sängyssä alkuyö ja sitten ekasta syötöstä siirty tissille ja siinä vieressä loppuyö... muutamia öitä nukkunu koko yön omassa sängyssä ja edelleen jos syystä tai toisesta täytyy nukuttaa alku yö omassasängyssä ni herää yöllä paniikissa ja viereen otan vaikka yösyöntejä ei oo ollu 4kk jälkeen.. syksyllä ku oli eka räkätauti ni luovutin ja annoin nukkua koko yön vieressä ku piti liki sylissä nukkua, paljon paremmin nukkuu vieressä eikä heräile yöllä.. pinniksessä jatkuvasti havahtuu hereille ja viimein alkaa se paniikkihuuto aamuyöllä. ollaan koko porukka nukuttu parempia unia siitä lähtien ku on nukkunu koko yön keskessä tuo laps.. 

huonoin puoli mitä keksin on se ku tuo pyörii ihan kiitettävästi ja potkii tosi kovasti.. yks aamu sain kantapäästä silmäkulmaan ja nenänvarteen :/ yritän aina kietoo peitteen vähän jalkojen ympäri omalta puolelta ja oman peitteen mun ja vauvan jalkojen väliin ettei tulis ne potkut ihan suoraan aina ku potkis sitä peittoo.. vähän on auttanu mutta tuleehan tuota monoo silti ihan kiitettävästi.. 

täytyy sit kattoo miten toimia ku kakkonen tulee ku eihän ton potkuiivarin kans voi samassa sängyssä vastasyntyny tissitellä :O jos tossa kesällä sais sen juniori sängyn ostettua ja suurinpiirtein tiedän jo miten sen tonne makkariin laittas et saattas onnistua ja pitää ostaa semmonen pehmee laita siihen vielä.. uus kaverihan sen pinnasängyn tarvii joka tapauksessa ni pakko joku systeemi keksiä..

18.3.2012
ninnup
ninnup

ainii :D sanoihan se isomummo (vähän höpsähtäny jo vuosia sitten ja pahenee vaan xD) että kun mulla on pitkä tukka niin se pitää leikata ko vauva kuristuu siihen xDxDxDxD yritin lähinnä löytää sen jälkeen paikan jossa revetä ihan totaallisesti :D

18.3.2012
imppuliina
imppuliina

molemmat lapset nukkuu alkuyön omassaan ja siitä siirtyyvät miun viereen yöllä :) isi mahtuu samaan petiin :) siellä me kaikki ärvötetään.. :) ihana on ko herää murujen keskeltä. ei vanhempi kierähä päälle jos on selvä ja muutenkii täyvellä järellä :) ei meillä ole kukaan sukulainen sitä vielä torpannut... muista asioista sitten sitäkin enemmän ;D

18.3.2012
imppuliina
imppuliina

minä oon nukuttanu molemmat lapset vieressä :) ihan siks että muuten me vavottais melkei koko yöt.. joskus yritin nostaa omaan mut heräs aina ja syöttämiset oli työläitä.

Äidin vaistot on sellaset kyllä että herää jos meinaa jäädä esim alle. :) Meillä mieskin osaa tosi hyvin varoa pientä, muutaman kerran kun mies oli kipeenä nii meinas tuhan lähelle kääntyä nii ite heräsin heti samantien ja tökkäsin miesä kauemmas :) jännä juttu et heräs siihenki vaikka ei mies ees ollu päälle kierähtäny, sen verta lähelle et vauvan käsi oli Melkein alla :D Mä oon laittanu laidan puolelle pinnasängyn ihan meijän sänkyyn kiinni niin voin nukuttaa kummalla puolen vaan ilman että tarttee pelätä vauvan tippumista.

Älä välitä anopin sanomisista, sä ite osaat hoitaa lapses parhaiten ja tiiät mikä teillä toimii

18.3.2012
ansku90
ansku90
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...