perhepedistä +/-?

laitoin tämän arkoihin aiheisiin koska tästä on varmaan monenlaisia jyrkkiäkin mielipiteitä, tai sitten ei.. haluaisin tietää onko kellään tietoa mistä saisi edes jotain tilastotietoa perhepedissä nukuttamisesta?? omia mielipiteitä myös kaipaisin =) menee vaan hermo tuohon anoppiin joka 3kk ikäisen poikamme syntymästä asti on kauhuissaan hokenut että ethän vain nukuta vauvaa vieressäsi ettet vaan kierähdä päälle? -no kuule kyllä nukutan ei muutan imetys onnistuisi koska vauva syö n 30 min yölläkin ja 2h välein joten kuolisin siihen väsymykseen jos pitäisi aina nousta ja herätä oikein syöttämään kun voi vaan tissiin tunkea suuhun nyt ja muutenkin se on ihanaa herätä vauva vierestä =).. isä nukkuu omassa sängyssään joten tästä ei ole vaaraa jos hänen vaistonsa ei niin hyvin toimi mutta mulla toimii, en juo tms ikinä eli mitä kielletään perhepedissä nukuttaessakin =) ja mm. kerran kun laskin käteni vauvan päälle niin että peitot tuli mukana vauvan päälle, kun muistin että vauva nukkuu toisella puolella, rupesi poika heti pyörittämään päätään ja huitomaan ja heräsin heti ja otin käden pois ja siirryin kauemmas nukkumaan ja muutenkin herään kyllä heti kun vauva edes vähän inahtaa nälkää tai edes pieraisee unissaan :D.. haluaisin siis vakuuttaa hysteerisen anopin ettei hän pidä minua huonona, itsepäisenä äitinä kun nukutan vauvan vieressäni.. huolehdin joka yö että vauvalla ja mulla on perhepetiin liittyen kaikki ohjeistuksen mukaan kunnossa eli en ole kuumeessa tms ja että vauva on tuettu jna. olen myös sanonut että sairaalassa sanottiin että perhepeti on hyväksi ja että normaalissa tilanteessa äiti ei kierähdä vauvansa päälle, mutta onko se nyt sitten teidän mielestä näin? oma käsitykseni on että suomessa ei ole yhtään/muutama tukehtunut perhepetiin viime vuosina niin että ohjeita on täysin noudatettu ja kun uudet suositukset on tulleet... olenko ihan väärässä?? kätkytkuolema on sitten oma traaginen aiheensa tietysti..

18.3.2012
AMP91
AMP91

Meillä ei lapset nuku perhepedissä johtuen lähinnä siitä et isäntä pelkää ihan kauheasti, että kääntyy vauvan päälle ja lisäksi ei tykkää kun on ahdasta. Vaikka käytännössä minä olen se joka joutuu nukkumaan 20 sentin levyisessä tilassa sängyn reunalla kun isäntä valtaa yli puolet punkasta ja vauva puolikkaan mun puolestani. Ja sit isännällä on muka ahdasta. Omasta puolestani tykkään pitää lapset viekussa ja viereen saa tulla jos on vaikka nähnyt pahaa unta, tai vauvan otat aamulla viekkuun että saan vielä hetken torkkua kun vaavi ottaa aamumaidot.

Mut joo, meillä homma on ratkaistu niin, että lapset nukkuu pääasiassa omissa sängyissään ja vanhemmat omassaan. Meillä ei vanhemmat lähde omasta sängystä muualle nukkumaan.

Aloittajalle sanoisin että teette kuten haluatte ja oikeassa olet noiden perustelujesi kanssa. Jos anoppi ei sitä sulata ni sehän on sitten ihan hänen oma ongelmansa. Jos häntä ei kiinnosta tutustua aiheeseen, niin sekin on hänen ongelmansa. Pyydä ihmeessä, ettei jatkuvasti kyseenalaistasi sinun kykyäsi hoitaa omaa lastasi. Luulisi jossain vaiheessa lampun syttyvän jos kysyt että tykkäsikö hän aikanaan kun anoppi kyseenalaisti hänen lapsenhoitotaitonsa.

18.3.2012
misukka
misukka

meillä on lapset nukkunu aina omassa sängyssä, kun ne ei ole heränny syömään kun sen 1-3 kertaa yössä niin on jaksanu ottaa sen vauvan sieltä ja syöttää ihan istuvilteen. ja mies on niin arvaamaton unissaan että ehkä turvallisempaa niin, oon ite saanu muutaman kerran kyynärpäästä. ja meillä ei ois miehen kanssa yhtään läheistä hetkeä vuorokaudessa jos lapsi ois siinä välissä, olen niin hellyyden kipeä itsekin että haluan olla miehessä kiinni kun nukun :) oishan se hyvä ehkäisykeino jos lapset ois siinä välissä ;) ja olen niin herkkäuninen ettei se senkään takia onnistuisi.

18.3.2012
mustikka88
mustikka88

ainii :D sanoihan se isomummo (vähän höpsähtäny jo vuosia sitten ja pahenee vaan xD) että kun mulla on pitkä tukka niin se pitää leikata ko vauva kuristuu siihen xDxDxDxD yritin lähinnä löytää sen jälkeen paikan jossa revetä ihan totaallisesti :D

18.3.2012
imppuliina
imppuliina

molemmat lapset nukkuu alkuyön omassaan ja siitä siirtyyvät miun viereen yöllä :) isi mahtuu samaan petiin :) siellä me kaikki ärvötetään.. :) ihana on ko herää murujen keskeltä. ei vanhempi kierähä päälle jos on selvä ja muutenkii täyvellä järellä :) ei meillä ole kukaan sukulainen sitä vielä torpannut... muista asioista sitten sitäkin enemmän ;D

18.3.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...