Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ksylitolipastilleist​a

Oltiin tässä jokin aika sitten neidin kanssa 1v hamppitarkastuksessa ja saatiin ohjeistukseksi aloittaa kylitolipastillien syöminen ruokailujen jälkeen. Kuuliaisesti seuraavalla kauppareissulla kaappasin namihyllyltä ensimmäisen silmiin osuneen rasian. Sen verran katsoin, että oli hammaslääkäriliiton suosittelema ja terveysvaikutteinen. Nalle Puhin kuvia oli kopan päällä, joten oletettavasti on myös lapsille suunnattu. Nyt aloin kuitenkin tarkemmin lukemaan tekstejä kopan päältä ja olin hieman kauhuissani tuoteselosteesta: ksylitolin lisäksi pastilleista löytyy maltitolisiirappia, sakeuttamisainetta (arabikumia), kovetettua kasvisrasvaa, kosteudensäilyttäjiä (glyserolia, E464, E570, E460), kovetettua kasviöljyä, aromeja, emulgointiainetta (E471, soijalesitiiniä), pintakäsittelyainetta (karnaubavahaa), luontaista aromia, happoa (omenahappoa), tiivisteitä (mustaviinimarjaa, porkkanaa) ja väriä (E171). Voiko siis oikeasti tällaisten pastillien syöminen olla TERVEELLISTÄ ja SUOSITELTAVAA?!? Onko kaikki ksylitolipastillit samanlaista E-koodihirviöitä vai onko eri merkeissä eroa? Syödäänkö teillä ksylitolituotteita ja jos syödään, niin mitä merkkiä?

14.3.2012
TyPo1
TyPo1

Lasi maitoa helppaa kans happohyökkäykseen. Näin muistan kuulleeni. Siis jos ei mitään ksylitolituotetta ole antaa ni lasillinen maitoakin auttaa.

14.3.2012
misukka
misukka
3 years, 8-month-old toddler

Meillä on myös noita Katti Matikaisia ja sitten samanmoinen vihreä purkki (en jaksa nousta hakemaan ;) ) Nuo Nalle Puh-askissa olevat ei meillä edes kelpaa,kun ovat sellaisia "venyviä" , kun on hetken olleet suussa :D

14.3.2012
Myy76
Myy76

Meillä on esmes katti matikaisen pastilleja joissa ksylitoli on ainoa makeutusaine ja noita e-koodeja on 6 kappaletta joista 4 pintakäsittelyaineita.

14.3.2012
misukka
misukka
3 years, 8-month-old toddler

meillä käytetään kans. kuopus syö yhden muumipastillin joka aterian jälkeen ja esikoinen ottaa aina purkan tai pastillin, kummin haluaa. nuo muumipastillit on pieniä, kovia ja murenevia, kun taas ne nalle puhit on vähän isompia kovia ja sitkeitä.. todennu siis nuo muumit paremmaks pienelle..

14.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

no sie voisit antaa ksylitolin sijasta myös siivun tai kaksi kovaa juustoa, sekin estää sen happohyökkäyksen :)

14.3.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...