Ekaluokkalaisen muutto tuntuu niin väärältä!

Meillä vanhin tyttö on lopettelemassa esikoulua. Ensi syksynä siis alkaa koulunkäynti tässä lähikoulussa. Meikäläinen on hoitovapaalla vielä koko sen vuoden ja seuraavan kesän. Töihinpaluun aika on siis elokuussa 2013. Reilun kahdeksan kotiäitivuoden jälkeen. Valitettavasti työpaikkani on täältä noin 90 km päässä ja päivittäinen kulkeminen tuntuu tosi rankalta ajatukselta. (Asuin tuolla paikkakunnalla ennen lapsien tuloa.) Todennäköisesti tyttö joutuu siis vaihtamaan paikkakuntaa ekan kouluvuoden jälkeen! Se tuntuu niin uskomattoman väärältä! Kaverisuhteet ovat niin tiiviitä jo nyt eskarivaiheessa. Jopa yksi poika kuuluu rakastuneen meidän tyttöömme. Muut eskarilaiset kuulemma sanovat "Te ainakin menette aikuisina naimisiin. Sen näkee!" Oikein kiltin, hiljaisen ja kunnollisen tuntuinen poika. Jos meillä olisi vain tuo ekaluokkalainen, äidin pitkä työmatka onnistuisi ehkä hyvinkin. Valitettavasti nuorempien lasten - silloin 5,5v ja 3v8kk - aika ilman äitiä tulisi pitkän työmatkani takia hurjan pitkäksi. He eivät ehkä näkisi minua aamulla lainkaan ja illallakin vasta kl 16 tai 17 aikaan. Yhteistä valveillaoloaikaa jää vain noin neljä tuntia illassa, mikä on valtavan vähän nykytilanteeseen verrattuna: äiti kotona koko ajan.

14.3.2012
odottaja
odottaja

Kiitos kaikille vastanneille! Mukava kuulla, että ala-asteen aikana muuttaneet ovat selvinneet ilman suurempia katastrofeja. Huopikselta hyvä ehdotus tuo nyt muuttaminen, mutta en kuitenkaan pelkää tytön yksin jäämistä. On aika hyvin saanut kavereita aina uusissa porukoissa, esim. harrastusten suhteen. Yritän siis olla huolehtimatta!

14.3.2012
odottaja
odottaja

Ei se muuttaminen ekaluokan jälkeen mikään katastrofi ole. Lapsi sopeutuu muuttoon hyvin.

Puhun omasta kokemuksesta. Itse olen käynyt peruskoulua viidellä eri paikkakunnalla. Koko lapsuuden perheenihän sitten muutti.

14.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eikö vois muuttaa jo ennen kun tyttö menee kouluun. Joo, jäishän ne eskari kaverit kuitenki, mut luulen et paremmin sopeutuu kouluun siinä vaiheessa ku se on koko luokalle uus juttu. Jos myöhemmin vasta vaihtaa kouluu, saattaa helpommin jäähä yksin ku kaikki on jo löytäny ne parhaat kaverit ja kyllä noin pienilläkin on jo ne omat kaveriporukat...

14.3.2012
huopis
huopis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...