Vauvauinnista

Pitääkö vauvan paino todistaa jotenkin, esim lääkärintodistuksella/neuvolakortil​la vauvauintiin mentäessä? :D Vai uskotaanko vain vanhempien sanaan ja järkeen? :D Itse pääsin Tampereen uintikeskukseen, JEEE, mutta oma mussukkani ei taida olla uinnin alkaessa ihan viittä kiloa mutta näin hyvää tuuria on tuskin täällä enää uudestaan että odottaisin uutta ryhmää että vauva on yli 5kg. Kyse ei siis todellakaan ole suuresta painoerosta todellakaan.. =) Miksi se on niin hemmetin tarkkaa edes? :D Oma vauvani on yli 4,5 mutta alle 5kg ja yli 3kk ja terve+jäntevä yms mutta silti ei saisi uida vaikka on pienestä kiinni, miksi? Entä jos vauva on vaikka 4900g tai 4990g eikö silloin saa uittaa vauvaa? Haluan niin vauvani uintiin oppimaan =) Ajattelin myös että voisin skipata ensimmäisen kerran niin vauva olisi seuraavalla kerralla mitä luultavammin ainakin sen 5kg eikä tarvisi luopua ryhmästä kun sinne vihdoin pääsin =)

14.3.2012
AMP91
AMP91

Ei sitä painoa missään tarvii tarkistuttaa.. Mun mielestä mukaan vaan:) Ekoilla kerroilla ollaan vedessä se n.10minsaa ja pikkuhiljaa pidennetään.Ainahan sieltä voi lähteä aikasemmin pois jos tuntuu ettei jaksa olla. Meille ohjaajat suositteli saunaa uimisen jälkeen, alalauteella istuksia hetken aikaa että tulee lämmin:) Meidän kylpylä/vauvauinti paikka on niin lämmin, että altaasta pois noustessa ei oo yhtään kylmä, pukkaritkin on tosi lämpösiä :)

14.3.2012
Felize
Felize

joo ihan siksi tuo painoraja tosiaan että vauveli tarkenee. me alotettiin nyt kans tän toisen vauvan kanssa eri paikassa kun viimeks kun asutaan eripaikkakunnalla. kyllähän siellä musiikki soi ja saa laulaa jos haluaa mutta aika harva siellä laulaa :D 

meillä tuolla ekassa vauvauintipaikassa totutettiin vauva aika perusteellisesti eka tohon veteen että ekalla kerralla oltiin vähän yli 5min vedessä tokalla kerralla 10min ja kolmannella 20min ja sitten sen jälkeen se 30min mitä vauvauinti kestää. mutta täällä nykysessä paikassa ei sillä ollu oikein väliä että seurattiin vaan vauvaa ettei sille tule kylmä ja me oltiin ton meidän punkeron kanssa ekalla kerralla jo 20min :) muutenkin oli kyllä tosi erilaiset uinnit molemmissa paikoissa. täällä nykysessä neuvottiin heti tosi paljon, se voi kyllä johtua myös siitä että ollaan aiemminkin käyty. ja esikoinen kun oli nyt mukana niin neuvoivat hänenkin kanssaan, ja kokeiltiin hänelle juoksuvyötä, oppii sen kanssa menemään ilman että aikuisen tarvii pitää kiinni. (esikko 1v7kk) vauva on 4kk ja reilu 7kg, ei kyllä yhtään aristanu vettä missään tilanteessa ja oli niinku ois aina uinut :D

joo ja vauvauinneissa näkee tosi paljon että se on vauvan ja isän harrastus, tosi hellyyttävää. me ollaan käyty aina molemmat.

vinkkejä: kaukaloon kannattaa laittaa vedenpitävä suoja esim. liberon kertis vaipanvaihtoalusta ettei pissit ja vesi kastele kaukaloa. kannattaa ottaa 2 pyyhettä, toinen vauvan ympärille kun tullaan altaasta pois ja kuivaukseen oma, yleensä se mikä on kaukalossa kastuu juuri pissistä niin sillä ei sit enää paljon kuivailla :)

14.3.2012
mustikka88
mustikka88

ja vielä lisäkysymys: lauletaanko vauvaunninaikana jotain lastenlauluja?? kun ajattelin että tämä olisi ollut semmonen isä-poika juttu mutta mieheni ei ole tosiaan mitään lallaa tiivi-taavi miehiä joten olisi kiva tietää mihin tuon isin olen laittamassa x) vaikka eihän se pakko ole laulaa mutta ei kai sitä tyhmältäkään halua näyttää x)

14.3.2012
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...