Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Autonpitokustannuksi​sta?

Hei autolliset ihmiset! Kuinka paljon auton ylläpitokustannukset teillä on esim kuukausittain? Tai vuositasolla? Oon lähdössä ensi vuonna autokouluun (eli ei ihan ajankohtaista), mutta oon siis miettinyt ostavani itselle jonkun halvan auton. Helpottais kummasti tätä elämää, kun ei tartteis aina kärrätä rattailla linja-autoon ja miettiä aikatauluja ja muuta ikävää. :P Ja päästäis jopa joskus mummolaan tai kummeille ilman, että aina joutuisin kinuumaan joltain kyydin "Haluttais tulla teille kylään, viittisiks tulla hakeen meidät ja tuoda illalla poiskin"- tyylillä. :D Aika noloa, kun matkat on aika pitkiä. :/ Mutta paljonko auton kustannukset on? Jos nyt ei bensaa mietitä, kun sehän on vähän suhteellista et paljon kuluu. :D Mutta siis vakuutusmaksut? Katsastukset? Mitä muuta tossa tarttee huomioida? Ja autoo olin aatellu jotain 1000-2000euron koslaa, eli ei ihan uutta tolla saa! ;D

13.3.2012
Monster
Monster

mun pitää vielä lisätä tuohon omaan kirjoitukseen että meillähän noihin vakuutuksiin tulee alennuksia kun miehellä on useempi vekotin samaan vakuutusyhtiöön.

sit yksi vinkki, mulla oli aikoinaan ku eka oman auton laitoin niin ifillä ainakin sai hyvät ja suht halvat vakuutukset kun olit ensiauton ostaja...mainoskikka siis mut muistaaksen ihan yli 20 rosenttia halvemmat kuin normaalisti.

kyllähän autoon uppoaa paljon rahaa. mut kyllä se elämää avartaa ja helpottaa :) mut ilmankin pärjää..

14.3.2012
Boco
Boco

No meillä on toinen auto vanha..ja siinä on liikennevakutuus vuodessa reilu 500€(jaettu 4 maksuerään eli joku 4x 127€ lasku tulee n.3kk välein) ei boonuksia.

Sitten vero siihen on 4x35€ vuodessa(lasku tulee 3kk välein).

Ja katsastus on täällä tosi kallista just sen 85€ voi olla. Mutta aina kun katsastus lähenee kyl ne muistaa alennuslipupuja sieltä postittaa.(Joensuussa on halvimmillaan ollu 29€, meen sinne katsastaa tästä lähtien).

Ja sit ne bensat päälle.

Ja sit jos jotain leviää niin sit sitä remonteerataan...kannattaa sit kattella tarkkaan vanhemman auton ostossa että kaikki on kunnossa(kykkiä pohja ettei korroosio ole iskeny,huoltokirja olis mahdollisimman täydellinen, ei kilometreja hirveesti(voi löytyä vähän ajettuja kauppakasseja varsinkin vanhemmilta ihmisiltä ja ne on yleensä pidetty tosi hyvin) ja se on just katsastettu.

14.3.2012
jeini
jeini

ajoneuvoveron mie unohin, se on jottain reilu 300e/vuosi. Ko on noin vanha kosla ni menee painon mukaan eikä hiilidioksidipäästöjen.

13.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Mulla on tuommonen -94 VW Vento ja lakisääteinen liikennevakuutus kustantaa pyöreesti 250e/vuosi ja kasko on joitakin kymppejä. Vakuutusmaksuihin vaikuttaa auton ikä, paikkakunta jolla asut, merkki ja malli tottakai ja sun kertyneet bonukset joita sulla ei tietenkään heti alkuun ole. Ne kertyy ajan mittaan kolaroimattomien vuosien mukaan jolloin olet omistanut auton. Mulla on kortti ollut liki 12 vuotta eikä mulla vieläkään ole täysiä bonuksia liikennevakuutuksessa. Enkä ole kolaroinu niin et bonukset olis menneet.

Katsastus kaikkine virityksineen on jotain 80 euron luokkaa, täällä etelässä meko kallista huvia, ja uusintareissut 35 euroa lisää.

Ja sitten kulutus tuolla on hyvällä kesäkelillä jotain 7l/100km ja talvella kaikkine tyhjäkäynteineen kymmenen litran hujakoilla. Sillon ku opiskelin ja kävin töissä samalla ni kilsoja tuli noin 150/pv ja tankkasin kerran viikkoon auton, auton tankkiin uppos joku 50 litraa kerrallaan ni näillä hinnoilla siitä tulis tota... ööö... 320 - 350 euroa/kk noin pyöreesti

13.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

mulla oli kerran vanhempi vw golf ja pikasesti laskettuna (sisältää siis katastuksen, löpöt ja verot sekä vakuutukset...eli kaikki) siihen uppos vuodessa rahaa 1500€... :) polttoaineeseen meni 80e kuussa ja se on vähän se...

nykyään menee ainetta viikossa samanverran kun on isompi, painavampi ja äkäsempi kone :) se riippuu ihan niin autosta ja käytöstä. mut uskallan väittää että alle ton 1500e ei pääse monikaan ;)

13.3.2012
Boco
Boco

iäkkäämmät tuppaa vaan ruostumaan kyllä mutta ruostuuhan ne muutki.. kukkasetkin kaunistaa joten nou hätä ;)

13.3.2012
ninnup
ninnup

minä puhun kyllä toyotan puolesta.. semmonenki ollu itellä ja monella tutulla ja onhan nuo lujia ja jos jotain meneeki ni osat on melko halpoja ja helppo vaihtaa :D kun ei ihan uutta osta ni kuhmut voi jopa kaunistaa XD

13.3.2012
ninnup
ninnup

Huhhuh, hintavaa on! :D

Mutta kai sitä munkin pienillä tuloilla jonniimoista autoo pitäis ja tohon mun hintahaitariin sais jo ihan suht hyvän auton, eli ei pitäs mitään isompia vikoja olla heti kättelyssä ja pikkuviat korjataan sit tuttujen avustuksella. ;P

Himoitsisin niin kauheesti farmari corollaa. En tiedä mikä siinä mua viehättää. :P Mutta siihen mahtus lapsi, vaunut, koira kaikki näpeesti kyytiin ja Toyotat vissiin melko luotettavia kummiskin on. :D Mutta tää nyt ei oo ennenkuin ens vuoden murhe sit että minkä sitä ostaa. :D Lähinnä vaan halusin osviittaa tuosta et miten suuriks ne kustannukset kasvaa, kun ei oo mitään käsitystä. :D

Ja Felize, rellut jätän suosiolla ostamatta, kun eksä syövytti mun mieleen teininä, ettäparhaat ranskalaiset saa snägäriltä ja relluissa ei oo muuta ku sähkövikoja. ;D

13.3.2012
Monster
Monster

meillä autonpitokustannukset on varmaan huippukorkeat.

vielä silloin kun omalla autolla ajelin töissä,  työbensakustannukset oli 400e  kuussa. siihen 200e omia ajoja. kesäkuukautena kisojen  aikaan vani  imi varmaan  pari satkua lisää. vanin verot 400e oman auton joku reilu 100e. sitten vakuutukset...

apuva... en mie haluu laskea. onneksi nyt firman puolesta auto ja kauppareissut tehään kotimatkalla  jottei tule ees sun takasin ajoa ja mahd pienillä menoilla mentäisiin.

13.3.2012
Blanco
Blanco

Vakuutuksen hinnan määrää vaikuttaa nimenomaan tuo auton merkki, mun renaultiin aikoinaan oli ihan sika kallista. Tää johtuu siitä,että rellut vissiin menee rikki tilastollisesti useammin.Nykyiseen autooni mersuun on paaaljon huokeammat.

Sit kannattaa miettiä mitä siltä autolta haluaa. Ilmastointia yms. Kaikki sähköiset vimpeleet tuovat lisää liikkuvia osia, ja korjaaminen maksaa. Mun eka auto mazda vm 91 oli niin idiootti varma peli, lähti -30asteen pakkasella käyntiin että heilahti.. Rellusta ei voinu samaa sanoo, rupes jo inisee -5 asteessa :D Joihinkin autoihin nuo osat on paljon halvempia kuin toisiin autoihin..

Katsastus on siinä 50-70e paikkeilla. Vakuutusmaksut mulla ollu 0 bonuksilla siinä 350e (siihen mazdaan) ja relluun sitten 550.. Autovero n. 100e. Tankkiin menee bensaa semmosella 200e kuussa. Ihan järkyttävää!!!

Mä suosittelen kun autoat katselet, että kato että on suht tuoreet renkaan auton alla (sekä talvi että kesä), niiden uusiminenkin on melko kallista. Toisaalta oikeastaan auton myyntihintaa ei vaikuta onko hyvöt vai huonot renkaat alla.. (jännä homma)

Meillä on taloudessa tällä hetkellä 4 henkilöautoa, 1 kuorma-auto ja moottoripyörä. Kallista on!! Onneks kaikki ei oo liikkellä yhtäaikaa :D

13.3.2012
Felize
Felize

Meil on meiän taloutee sopiva auto. :) Elikkäs jos jotain tykkäisinki ostaa osamaksulla, niin autoa en varmasti... Ne menettää arvonsa niin nopsaa. Eli kun ostin auton se maksoi 30€. Sillon mullameni siihen alkuun rahaa vajaa 200€, se sisältää myös korjauksien lisäks katsastuksen, päästömittauksen sekä 2x uusintakatsastuksen. Sitte siihen on kerran vaihettu joku osa, se löyty romikselta, maksoi kympin. Jakohihna on myös vaihettu se maksoi 20€. Sitte nyt ostin siihe vajaa 30 € osan, sen vaihto ja helman paikkaus maksoi yhteensä 60€. Päästöjen säätö+päästötodistus maksoi 18€, ja katsastus 45€. Vakuutusmaksut on meillä 80€/3kk, mut meil on jonnii verran jo bonuksia kertynny. :) Nyt jäi ihan pikkiriikkisestä jutusta kiinni katsastukses, en tiedä mitä ne rahastaa korjaamolta, mut uusintakatsastus on 20€. Mun mielestä tää ei ole ollenkaa paha hinta autolta joka on ollu meillä 2vuotta, ja 40 000 kilometriä on me sillä ajettu. :) Lyhkäsii ajoi ei harrasteta, mut ihan on sillä ajeltu sillä esimerkiks 1 000 km/viikonloppu. :)

13.3.2012
Sralla
Sralla

Suosittelisin kanset tsekkat ensin jostsin nettiautosta tmv vähän millaista autoa haluaisit ja ainakin tapiolan sivuilla oli niin et ei muistaakseni tarvi täyttää ku auton rekkari ja sit omat tiedot ni se laski niitä vakuutuksia :) mä tein tuolla tavalla ku hattiin uutta autoa ja halusin tietää vakuutuksen suuruutta vanhaan verrattuna.

Sit tosiaan se ajoneuvovero, meillä 2004 nissanissa on 120e vuodessa. Mut seki riippus vissiin autosta mallista ja päästöistä ja tiesmistä.

Katsastusvaihtelee paikkakunnittain aika paljonki. Meilöä maksaa melkwin 20 e enempi ku systerillä :) se mis mä käyn maksaa muistaakseni päästömittauksineen 70e.

Ei se katsastus niinkää mut ne viat mitä ne löytää.. mut jos on joku tuttu joka osaa korjata autoja, niin eihän sekään älyttömän kalliiksi sillon tule :)

13.3.2012
Mummy83
Mummy83

en osaa samaan syssyyn laittaa kaikkee.. katsastukseen meniköhän mittauksineen jotain 75e bensa-autossa jos menee ekalla läpi.. diesel ei menny koskaan ja päästömittaukset kalliimpia ni sinne meni melkein tuplat :O

13.3.2012
ninnup
ninnup

tankkiin menee n. 100e kuussa.. ajetaan 5 päivänä viikossa 50km + kauppareissut jms lisäks ni saa lisätä yhden 50km viikkoon lisää

13.3.2012
ninnup
ninnup

mulla on -98 bensa-auto.. vakuutukset n. 400 vuodessa (bonuksia on vissiin 30% tms ei kaskoja) ja vero vajaa 100e vuodessa.. 

-97 diesel autossa oli vakuutus 4 x vuodessa n. 150 (bonuksia oli jotain 50% + jonkusortin kasko) ja vero 550e vuodessa

13.3.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...