Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Päiväraha ja kodinhoitotuki

saako niitä päällekkäin? :o

13.3.2012
Boco
Boco

siin on se hyvä puoli sitten että karensseja tms jos tulee (niitä kun saattaa sillon tällön tulla jos kieltäytyy jostain jutuista tai jos työnhaku viivästyy tms) ni kht tulee kelalta ja sen saa sit varmasti, ei oo riippuvainen sun ja työkkärin välisestä asioinnista..
jos ei hae kht:tä kelalta niinku riu oli tehny et ottanu liitosta koko summan (? ymmärsinkö oikein) ni sit täytyy vaan ootella niitä liiton rahoja tommosissa karenssi tilanteissa.. ja toisaalta musta on kivasti että ne tulee eri päivinä.. no tässä kuussa tulee samana päivänä mut pari edellistä on tullu kht repa viikko ennen liiton rahoja ni ei oo niin pitkä aika ootella :) mut sekin on taas miten kelleki käy, jotku tykkää saada kaiken kerralla, minä taas ku oon tottunu et palkka tuli 2 x kuussa ni on kiva ku tässäki tulee ees osa eri aikaan :)

mä olin opiskelujen jälkeen työtön jonku aikaa ni mullahan esim kävi niin että toinen virkailija sano että ei haittaa jos on viikonloppu välissä.. pe ois pitäny työnhaku uusia, olin kipiä ja soitin työkkäriin  ma ni virkailija sano että joo toki käy ei tuu mitään seuraamuksia ni kappas ku tuliki viikon vai kahden karenssi siitä hyvästä että uskoin sitä puhelinneuvojaa.. että tämmösistä sitä voipi napsahdella näitä.. saapi siltä ajalta ees jotaki sitten jos näin kävis uudelleen :/

13.3.2012
ninnup
ninnup

no mulla on tilanne se että pakko otattaa potkut!!! :/

13.3.2012
Boco
Boco

Ai se menee noin et vähennetään, aika tyhmää :(

13.3.2012
huopis
huopis

Siis lasten kotihoidontukeehan pitäs saaha aina ku lapsi ei oo kunnallisessa päivähoidossa. Nii ei kai sen pitäs vaikuttaa, vaikka pitäski olla valmis menemään töihin. Eihän se tarkota, et jos töihin pääsee ni lapsi laitetaan automaattisesti päiväkotiin. Ei meijänkää muksu mee kunnalliseen hoitoon vaikka töihin ite meenki. Mut jos on vakityö ja meet ittes irtisanomaan siitä sen takii et saat "hoitovapaalla" enemmän rahaa, ni tuskin onnistuu.

13.3.2012
huopis
huopis

ja kyllä boco olet oikeassa kht:hen on oikeutettu kaikki joiden lapsi EI ole kunnallisessa päivähoidossa, vaikka sun päivähomma ois vaan seistä päälläs.. sairaat, töissäkäyvät ja työttömät.. jopa äitiyslomalla voit saada isommista lapsista jos kelan laskukaavan mukaan jäis maksettavaa.. tämä nyt käytännössä toteutuu vaan sillon jos saa minimin ni saattaa saada muutaman kympin kht:tä päälle..

13.3.2012
ninnup
ninnup

niitä saa yhtäaikaa kyllä mutta kht on vähennettävä etuus eli jos saa kht:tä ni päivärahanmaksaja vähentää niistä päivärahoista vastaavan summan.. 

mulla tulee liitolta ansiosidonnainen ja kelalta kht.. liitto vaan maksaa mulle ansiopäivärahan 327e pienempänä ku mitä se oikeesti olisi ja kela maksaa sen 327e eli +-0

13.3.2012
ninnup
ninnup

saa päällekkäin, mutta siis se kotihoidontuki vähennetään ansiosidonnaisesta päivärahasta ainakii. En viittiny siis ees hakkee, jotenkii helpompaa ottaa se sama raha vaan yhestä paikasta D

13.3.2012
riu
riu

ansiopäivärahaa tarkalleen ottaen. niin määkin kuvittelisin ettei saa. mut miksi esim saa kht jos oot töissä ja vaikka mummos kaima hoitaa lastasi :o

13.3.2012
Boco
Boco

ei miusta. koska jos on työtön, niin pitää olla valmis lähtemään töihin vaikka heti, mut jos oot kotihoidontuella, niin eihän sillon voi.. korjatkaa jos oon väärässä, ei oo omakohtasta kokemusta.. 

oletin siis että tarkotat työttömyyspäivärahaa?

13.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...