Refluksi

Kas päivää! Tuola vauva ja uniopas puolella tarkkasilmäiset ovat voineet huomata lukuisat höpinäni pulauttelusta, yöheräilyistä ja allergiapolista. Jonnale esitti mulle kysymyksen että onko refluksi poissuljettu, noh, ei ole. Mä oon sitä miettiny jo sillon ku L oli ihan mini kun toi pulauttelu on ollut aina niin voimakasta, runsasta ja tapahtuu monen monta kertaa päivässä. Pikkusena ei myöskään paino noussut, lähti sitten kuitenkin nousuun kun lopetin imetyksen. Nyt kun syöty kiinteitä öm, joku 2-3kk, luulin pulauttelun vähentyneen, mutta nyt taas viime aikoina on tullut runsaasti tavaraa ylös. Ei nyt suinkaan niin paljon kun ennen muinoin, mutta liikaa, tuntikaupalla syönnin jälkeen. Yöt on rikkonaiset, heräilyjä 10-15 per yö, aina huuta kun palosireeni mutta hyvässä lykyssä sammuu kun saa tutin suuhunsa, joskus huutaa täyttä kurkkua ja kiljuen pari tuntia sylissä eikä rauhotu millään. Hikkaa kaverilla on aika usein, nyt ei oo kylläkään hetkeen ollut. Ja kuten tarkkasilmäiset ovat voineet huomata, ei meillä vielä(kään) viihdytä mahallaan, ei sitten niin ollenkaan. Välillä, varsinkin yöisin, jätkä vetää itteensä kaarelle hirveellä voimalla ja tätä saattelee itkuhuuto. Tässä vähän tietoa meidän elämästä.. :D Kysymys kuuluu miten teillä refluksi on oireillut? Miten saitte diagnoosin? Tehosiko lääkitys heti vai pitikö sitä esim. vaihtaa? Kertokaa nyt mammat mulle kaikki!

12.3.2012
RJ89
RJ89

Ja AINA neuvolassa otettu huoleni lasten terveydentilassa vakavasti, koska minähän se paras arvioija lapseni suhteen olen. IKINÄ ei ole vähätelty huoliani. Tosin maalaisjärkeä osaan käyttää, enkä panikoi turhista, tarpeellisesta kylläkin :)

12.3.2012
tyttö
tyttö

Ehdottomasti refluksi suljettava pois! Hyvin refluximaiseltahan tuo kuulostaa..toki monelta muultakin. Eikä yöitkuille ja runsaille yöheräämisille aina syytäkään löydy, jotkut lapset vaan heräilee paljon öisin pieninä. Ja kyllä mulla karvat nousee pystyyn, että noin pientä unikoulutettas..ja ajatella tosissaan, jos kipua huutaakin öisin!

Ja kaikki muutikin allergiat, korvat yms. poissuljettu ensin. Parhaitenhan sinä äitinä tiedät onko pienessä "vikaa" vai ei, mutta lukemani perusteella pikaiset tutkimukset tarpeen!

Ja meidän pienin, joka on kroonisesti sairas, niin ei yhden yhtään ikävää sanaa kunnallisen puolen hoidoista ole sanomista! Kaikki tarpeelliset tutkimukset on aina tehty (myös tuo PH- rekisteröinti, mutta se ei ollut poikamme oireiden takana), erikoislääkärille aina tarvittaessa päästy, ei turhia viivästyksiä (pl pojan terveydentilan takia) ja lääkärit aivan mahdottoman empaattisia ja ammattitaitoisia. Lisäksi Urhon omalääkärille lähetän ISON sydämen, hoitaa poikaa kyllä kuin omaansa.

Meillä on kolme muutakin lasta, jotka olleet vaikeassa korvakierteessä ja yhdellä infektioastma lisäksi, niin heidänkään hoidossa julkisella puolella ei ole mitään valittamista.

 

12.3.2012
tyttö
tyttö

Joo mä meinasin et soitan huomenna eka neuvolaan ja katton että mitä se täti meinaa, ja jos ei juuri mitään meinaa niin sit kyl soittelen yksityiselle. Meillei oo Mehiläistä Seinäjoella, et se on sit varmaan toi Terveystalo..

Ja siis mun sisko vuosi sitte meni yksityiselle likkansa kans ku sillä oli ties mitä vaivaa, ja sille sanottiin kans heti että refluksi on ja määräs myös samantien allergiatesteihin, refluksia ei ollu sit loppuviimein mutta kaura-vehnä allergia kylläkin ja siitä johtu refluksioireet.. :o Kunnallises neuvolas ei oltu edes puhuttu et vois johtua jostain allergiasta ku likka huutaa ku syötävä lähes yötä päivää ja löytyy atooppiset ihottumat yms. Meni siinä vähä luotto tohon kunnalliseen. :E

12.3.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...