Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Uusien asioiden opettelu vauvan kanssa! :)

Eli jaan nyt muiden kanssa meillä toimivan vinkin mikä keksittiin kun mikään muiden antama neuvo tai niksi ei toiminut. Tämä päti niin pinnasänkyyn nukkumisen opettelun kanssa, nokkamukin/tuttipullon opettamiseen lapselle (meillä siis kun ei suostunut juomaan kun tissistä 9kk ikään saakka). Tämä toimi myöd loistavana motivaationa liikkumisen opettelun kanssa, ensin kääntymään oppimisen, ryömimisen oppimisen ja myöhemmin oppimisen kävelemeään tuen kanssa ja seisomaan ilman tukea. Eli toimii ihan kaikkeen.  Homman nimi on abloodikoulu! :D Tiedän, kuulostaa typerältä, mutta toimii. Eli siis kun lapseni ei millään suostunut nukkumaan omassa sängyssään, rupesin aina taputtamaan ja kehumaan kovin kun lapsi meni sänkyyn selälleen. Tein näin myös myöhään yöllä. Lopulta lapsi jäi sänkyyn makaamaan ja nukahti. Muutamia iltoja sama "leikki" toistui ja näin rupesi neiti nukkumaan omassa sängyssä. Rakas pienokaiseni ei myöskään millään suostunut juomaan tuttipullosta eikä nokkamukista, IKINÄ! Mutta kun keksin ruveta taputtamaan ja kehumaan aina kun pullo kallistui suuta kohden, rupesi tyttö ylpeänä esittelemään tätäkin uutta taitoa. Ja näin meillä juotiinkin mukista/pullosta! Kaikki uudet asiat olemma sitten opetelleet tällä samalla kaavalla. Tyttö pian vuoden ja toimii edelleen. Uusin opittu taito ablodikoulussa on seisominen ilman tukea. Kun tyttö menee seisomaan ilman tukea, hän jo itsekkin taputtaa itselleen. Hän taputtaa itselleen myös kun kiinteä ruoka menee suuhun, kun hän keksii uuden asian ja sen nimen, esim. lamppu ja osottaa lamppua, äidin lisäksi taputtaa myös pieni tytöntyllerö itselleen ylpeänä hymyillen! 3  Suosittelen kokeilemaan. Tuloksia näet jo muutaman toistokerran jälkeen!

12.3.2012
saritin
saritin

Joo ja tohon potalla pissaamiseen viel ni me ollaan jo vähän treenattu pottaa, mut ei pisuja oo vielä tullu, mut aina kun istutaan potalle oon suhissu pissss pisss pisss ja nykysin meidän neiti hokee ite piiiish piiiish ku on potan lähellä. Oon myös tehnyt niin et käyn ite aamulla pissalla siinä vieressä pöntöllä ja sillon laitan tytön kans ilman housaja potalle. Tuo kun on niin kova matkimaan.

Mutta hei, en ollut edes tajunnut taputtaa potalla, joten hyvä ninnup kun mainitsit asiasta. Ehkä en ollut tajunnut siksi kun ei ole ollut vielä mikään hätä ton potan opettelun kanssa. Mutta täytyypä rupee taputtaa potallakin ja VARSINKIN jos sinne joskus onnistuu sen pissan kalastamaan.

Tänään potta toimi suihkukalojen ja muiden lelujen akvaariona :D

12.3.2012
saritin
saritin

:D täytyy kokeilla.. meillä oli vähän samalla potalla istumisen kanssa.. nyt pysyy jo hyvän tovin potalla ku istuu vieressä ja kehuskelee kuin reipas on mutta ei sinne vielä mitään oo tullu.. ehkä joskus :D ja kävelemiselle taputettiin ja taputti itekki alkuun..

12.3.2012
ninnup
ninnup

Ihana :)

Ja samalla kuin huomaamatta kehitätte lapsen itsetuntoa ja kannustatte yrittämään aina vaan uudelleen.

12.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...