Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Noin 5kk vauvojen äidit: tervehdys!

Aurinkoista sunnuntaita! Olen 5-kuukautisen tyttövauvan äiti, joka kaipailee vertaistukea ja ajatusten vaihtoa tähän astisesta vauva-ajasta muilta samanikäisten lasten vanhemmilta. Olisi mukavaa kuulla, miten muilla menee yöt, minkälaista päivärytmiä on muodostunut? Miten "ruokailun" aloittamisen suhteen tai onko vielä täysimetyksellä? Meillä kovaa vauhia kokeillaan syömistä soseiden ja vellin muodossa :) Tosiaan tänne kaipailisin kaikennäköistä ajatusta vauvailusta ja toki muustakin!

11.3.2012
perhonen
perhonen
3 years, 8-month-old toddler

meillä on niin helppo tapaus että tuskin apua on mutta, aamulla herää siinä 9 aikaan ja syödään maitoa aamupalaksi, 11 aikaan annan pilttiä jota syö noin puoli purkkia sitten vien päikkäreille saattaa torkkua ennen tota 11 jonkin verran sitterissä. sitten 2 aikaan heräilee ja maitoa heti. neljän aikaan taas maitoa, kuuden aikaan pilttiä taas suunnilleen saman verran kuin päivällä paitsi tänään jaksoi syödä jo koko purkin. sitten nukkuu mitä nukkuu, seittemältä illalla juo taas vähän maitoa, sitten kahdeksan aikaan se vellipurkillinen velliä ja yöunille, nukkuu noin aamu 5-6 jolloin annan maitoa, sitten seuraavana taas onkin tuo klo 9 herätys uuteen päivään. meillä siis kokonaan korvikkeella. ja ikää tuli 9.pv 5kk. ja vihanneksia ja hedelmiä oon antanu millon mitäkin. nyt ois tarkotus sitten alotella jossain vaiheessa aamupuuroa, ja kun noita kasviksia ja hedelmiä alkaa menemään monta sorttia niin sitten jossain vaiheessa lihat mukaan.

me alotettiin vähän aikaa sitten vauvauinti ja neiti viihtyy todella hyvin ja höpöttelee innoissaan. kovasti kääntyy mahalleen ja yritys eteenpäin on kova. kuolannut hän on alusta asti ihan tolkuttomasti mutta sitten hän taas ei puklaile ikinä. ja tuttia en ole saanut opetettua joten nyrkki tai sormet suussa aina unissaan paitsi nukkuessa. kovasti tykkää katsella ja nauraa isosiskon toilailuille. niin muskarissa ollaan myös käyty, tykkää katsella ja ottaa kontaktia toisten lasten kanssa.

13.4.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 5-month-old toddler

Meillä mennään yö unille jo 6-puol 7. ja nukkuu sen sinne 12 asti. tai pitempään. ja sitten kuudelta ylös. tietenkin jotain tuti itkuja välillä.. ja joskus herää enemmän kun ton kerran. ainakin nyt parille iltaa.:) nukahtaa omaan sänkyyn.:)

13.4.2012
maryy
maryy

Mites tiituli teillä menee nyt nuo yöt?? Vieläkö syö tiheään? Meillä neiti syö nyt kahden tunnin välein yöllä (!) eli jos on jotain vinkkejä, mitä kannattais kokeilla niin otan vastaan! Annan iltapuuron seittemän maissa, jonka jälkeen on n. 1/2 h-1h tissillä, johon sitten nukahtaa. Olen yrittänyt vierottaa tissille nukuttamisesta, mutta toistaiseksi tuloksetta. Miten muilla menee vauvat nukkumaan? Nukahtaako itse omaan sänkyyn?

20.3.2012
perhonen
perhonen
3 years, 8-month-old toddler

meillä hikki sama juttu housujen kanssa.:D heti kun housut ottaa pois niin sit alkaa enemmän liikkumaan.:) meillä on tällä viikolla menty hienosti mahalleen ja selälleen :)) jos kääntyy mahalleen poju vetä ittesä hassuun kippuraan. (jalat mahan päällä koukussa ja kädet kiinnitoisissaan ja rinnanpäällä) sit vaan kääntyy :DD

14.3.2012
maryy
maryy

heippa. :) mulla on poika se täyttää tän kuun lopussa 5kk :)  ollaan syöty, jo perunaa ja porkkanaa (todettiin huonoiksi, maha meni kovaksi) sitten nyt menee maissi, ja vähän bataattia.. päärynä mango sose on lempparia:) muitakin hedelmäsoseita ollaan jo syöty :) meillä, mennään ihan korvikkeella. herää vielä kerran tai kahesti yöllä syömään.. riipppuu vähän. :) tuttia saa laittaa meilläkin yöllä.:)) meillä nukutaan eka 1,5-2h päikkärit aamupäivällä  ja toiset on sit 2-3h. kolmannet unet välillä. mut ei aina ja ne saattaa olla vaan pienet vartin tirsat :)

12.3.2012
maryy
maryy

Heippa! :) mulla tyttö vähän reilu 5kk, syntynyt kylläkin syyskuun lopulla.. Jospa nyt sitten vähän kerron meiän arjesta. Meilä mennään vielä täysimetyksellä. Ollaan kyllä maisteltu vähän porkkanaa ja kukkakaalia samalla kun oon tehny niistä soseita pakastimeen. Oon myös antanu perunan ja kurkun palasia jos oon niitä ite syöny kun tuntuu tyttöä muiden ruoat kovasti kiinnostavan. :)
Meillä ei oo enään noin viikkoon syöty öisin ja sen myötä taas rytmitkin menny uusiks, mut päikkäreitä meillä nukutaan kolmet ekat 2h, tokat 2-3h ja sit viel yhet minipäikyt illasta.. :) yöt on vielä vähän levottomia vaikka ei enää silloin syö, mutta tuttia saa välillä olla laittamassa jatkuvasti, välillä taas yks kerta riittää.. :)

11.3.2012
hansuliini
hansuliini
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...